Skocz do zawartości
  • 0

Brda w Bydgoszczy

Gość

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam. Majowy weekend spędzam w Bydgoszczy i z chęcią powedkuje na Brdzie. Pierwsze co zrobię to wykupie pozwolenie a kolejnym ruchem będzie wysłuchanie Waszych porad. Mam że sobą lekki okoniowe zestaw. Napiszcie jakie miejsca warto odwiedzić o tej porze roku.

• 0

Pogoda sie niewiele zmienia to i woda wciąż taka sama. Lekkie ocieplenie przez kolejne 2 dni nie spowoduje eksplozji roślinności. Jak nie będzie padać to może się nieco oczyści choć tu wpływ ma też elektrownia w Smukale, która ma dzień puszcza więcej wody, a przymyka na noc i na weekendy. Czasem na śluzie miejskiej zielsko zgromadzone puszczają do tego. Rewelacji nie ma...

• Like 1

• 0

Wg prognoz ma być bezdeszczowo, a nawet częściowo słonecznie. Wiatr słaby. Niepokoi mnie woda bo wczoraj popołudniu była bardzo wysoka. Coś koło 70cm wyżej niż normalnie. Pewnie ze zbiorników zaporowych nadmiar po deszczach zrzucają. Dziś też zerknę.

• Like 1

• 0

Jutro bedzie woda OK,To już jest standard,że w dni pracujące "idzie" duża woda.W tygodniu prąd jest droższy,wiec przytrzymują wodę przez weekendy.Jak skacze woda tu widać:http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/153170140

Edytowane przez Taps
  • Like 1

• 0

Monitoruję wodę szczególnie jak na "górski" się wybieram i wiem, że wahania są ale wczoraj wieczór na miejskim woda była naprawdę wysoka. Nie widziałem jeszcze takiego poziomu przez ostatnie 2 lata.

• 0

Po dłuższej przerwie odwiedziłem Brdę. Astoria-Elektron.Okonki skubały jak zawsze.Było ich w 1,5 godziny kilka,największy ze 22cm.Za to bobry są wypasione i nie płochliwe.Jednego podeszliśmy na brzegu na długość wędki.Skubał sobie coś zielonego i miał całe otoczenie pod łopatą.Klenie widziałem,przepłoszyłem spod brzegu,lecz żaden nie zareagował na przynętę.Woda czysta i zielsko porosło.

Edytowane przez Taps
  • Like 1

• 0

Widzę ,że wątek ucichł... jakie wyniki panowie? Chwalić się!! U mnie nie ma czym ale to pierwszy sezon na Brdzie  :)  okonki, okonki, czasem okonie i potężne klenie w granicach 20cm :D prawie wielkości wobków :)

Wszystko rzecz jasna pływa dalej w wodzie z moją nadzieją że kiedyś złapie je conajmniej 2x większe:)

Zapoznaj się z zasadami publikacji zdjęć na JB.PL: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

Edytowane przez mario