Gość Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Taps, ciekawi mnie odcinek o którym piszesz. Masz na myśli wodę od mostu na Ludwikowie 2 km w górę rzeki? Zaczynam przygodę z muchówką i szukam miejsc na Brdzie w okolicy Bydgoszczy gdzie można by potrenować, dobrze byłoby mieć możliwość brodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Koledze Marcinowi vel @Frogerset owe czwarte miejsce utopiło się wraz z okoniem, który pozował do zdjęcia na miarce zbyt blisko brzegu i zanim zdjęcie zostało zrobione, zgrabnie wskoczył sobie do wody Okoń miał 29 cm, poza tym był wcześniej 26 cm (ten sfotografowany jak trzeba), co łącznie dałoby 48 pkt i owe nieszczęsne 4 miejsce Ale za nieuwagę i lekkomyślność przyszło taką srogą karę zapłacić :/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 No ja niestety okonia 18cm nie przekroczyłem [emoji23] Taptalkniete z Galaxy s8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Taps, ciekawi mnie odcinek o którym piszesz. Masz na myśli wodę od mostu na Ludwikowie 2 km w górę rzeki? Zaczynam przygodę z muchówką i szukam miejsc na Brdzie w okolicy Bydgoszczy gdzie można by potrenować, dobrze byłoby mieć możliwość brodzenia.Jedź na ulicę Karolewską,dojedziesz prawie do rzeki.Ja tam pobierałem muchowe nauki już 25 lat temu.Woda musi być około 180cm lub niższa wg wodowskazu Smukała(na pogodynce ) Odcinki do Opławca też są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Jedź na ulicę Karolewską,dojedziesz prawie do rzeki.Ja tam pobierałem muchowe nauki już 25 lat temu.Woda musi być około 180cm lub niższa wg wodowskazu Smukała(na pogodynce ) Odcinki do Opławca też są dobre.Dziękuję serdecznie za wskazówki Panowie a wiadomo jaki wynik i jakimi rybami wygrał dzisiejszy SF? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Dziękuję serdecznie za wskazówki Panowie a wiadomo jaki wynik i jakimi rybami wygrał dzisiejszy SF?1 boleń, 1 szczupak, 2 klenie i 100 okoni (chyba też wzdręga była). Tyle w sumie punktowanych ryb. Duzo drobnego okonia - sam miałem ich kilka plus kilka małych wzdręg - co pewnie było wynikiem tej słonecznej pogody i niskiego jeszcze zielska. Koledzy mieli też sporo drobnych kleni i jazi.Wygrał kolega z koła dwoma okoniami: 40,5 cm i 29,5 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Fotorelacja jest na facebooku z obiektywu Józefa Różewskiego: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1591097040999020&set=pcb.1591116797663711&type=3&theater Ja zaliczyłem dwie rybki,na dwie metody.Wzdręgę na muchę,okonia na spinning :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Małe klenie biorą na susz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Expert jakie muszki stosujesz, jeśli nie tajemnica? Ja właśnie wracam znad rzeki w okolicach łuczniczki, próbowałem na żuczki piankowe, kilka brań i jeden hol niestety zakończony spadkiem nie wiem czy nie za wcześnie na żuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 O takie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Czyli jednak mniejszy kaliber we wtorek ruszam z chruścikami ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Generalnie dużego klenia nie widać. Jutro ruszę w nocy za kleniem , łowię nocą dośc cieżko więc brań mam pewnie mniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Mnie w zupełności na początek zadowolą te małe:D ogółem ten sezon bez szału nad Brdą jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Nocą też da się je łowić na muchę i to suchą. To zdjęcie z przed 4 lat, ale ślad po kleniach stojących w nurcie nocą zaginął ostatnio.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Piękny trzeba się będzie w nocy pofatygować też jakiej grubości masz przypon na takie miśki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Piękny trzeba się będzie w nocy pofatygować też jakiej grubości masz przypon na takie miśki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Mnie w zupełności na początek zadowolą te małe:D ogółem ten sezon bez szału nad Brdą jak na razie.Zapraszam na zawody,na Muchowe Mistrzostaw Okręgu,które odbędą sie na Wdzie 1 czerwca.Nie trzeba być doświadczonym muszkarzem,ważne jest uczestnictwo.Dla początkujących jest to świetna szkoła muchowania.Każdy uczestnik przekaże coś ciekawego,pomocnego od siebie.Wiem,bo to przerabiałem jako "smarkaty" nastolatek z Germiną i czeską linką ćwierć wieku temu.Jak by co dzwoń:696-486-075 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Przypon 0,18, linkę WF6 i kij pomiędzy 6 a 7 10 stopowy. Kleniom w nocy nie przeszkadza stalówka na spinningu czy wobler 7 cm długości. Tylko w dzień są takie wybredne. W dzień na muszkę łowię kijem 5 i linką 5WF i przypon na końcówce mam 0,12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Taps skontaktuję sie z Tobą jutro odnośnie zawodów, chociaż może być problem bo z tego co widzę ładny kawałek drogi od nas, a ja chwilowo bez auta jestem :/ Expert ja łowię na 15stkę na końcu ale mam obawy czy nie za delikatnie na klenie jako początkujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Nie jestem takim specem aż, dobieram na oko te żyłki ale na moje piętnastka na takie malce to przesada. Muchowka wiele wybacza , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Zapraszam na zawody,na Muchowe Mistrzostaw Okręgu,które odbędą sie na Wdzie 1 czerwca.Nie trzeba być doświadczonym muszkarzem,ważne jest uczestnictwo.Dla początkujących jest to świetna szkoła muchowania.Każdy uczestnik przekaże coś ciekawego,pomocnego od siebie.Wiem,bo to przerabiałem jako "smarkaty" nastolatek z Germiną i czeską linką ćwierć wieku temu.Jak by co dzwoń:696-486-075 Ja jadę na te zawody - choć muszkarzem bardzo początkującym jestem - bo rzeka tam piękna. Nie jestem takim specem aż, dobieram na oko te żyłki ale na moje piętnastka na takie malce to przesada. Muchowka wiele wybacza , Nie tylko malce biorą na muchę. Ja w zeszłym roku miałem branie na piankowca po ktorym zostałem bez muchy. Przypon 0,14 strzelił błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Tylko jak biorą tak jak biorą teraz i przegrubisz a przypadkowo żyłkę będziesz miał kiepską to brań nie ma.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RulleZ Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 zostałem dzień dłużej w Bydgoszczy. Takie zdjęcie znalazłem na jednej z barek, którą zwiedzałem w ramach nocy muzeów 2018. a takie zrobiłem w niedzielę czekając na prom. ten pan zberetował 3 wymiarowe klenie w 10 minut. Już wiem czemu okonie tylko brały na zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Kiepskie wnioski. Te trzy klenie w sobotę były jeszcze w formie. To z nas kiepscy wędkarze, że nie potrafiliśmy ich złowić(zakładając , że to ostatnie klenie w Brdzie).A skoro ten gość łowił je tak skutecznie, to należało by sądzić, że jest ich tam gęsto... A co do zabierania ryb... skoro jest zgodne z prawem, nie można tego potępiać.Ja, Ty czy inni puszczają lecz to tylko nasza sprawa, że właśnie tak postępujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RulleZ Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Kiepskie wnioski. Te trzy klenie w sobotę były jeszcze w formie. To z nas kiepscy wędkarze, że nie potrafiliśmy ich złowić(zakładając , że to ostatnie klenie w Brdzie).A skoro ten gość łowił je tak skutecznie, to należało by sądzić, że jest ich tam gęsto... A co do zabierania ryb... skoro jest zgodne z prawem, nie można tego potępiać.Ja, Ty czy inni puszczają lecz to tylko nasza sprawa, że właśnie tak postępujemy.Oceniając to jak chcesz. Rok temu polemizowaliśmy na temat picia alkoholu na zawodach. w tym roku było zdecydowanie lepiej w tym aspekcie, czytaj zakaz picia. Zamazany pan łapał klenie na przepływankę, na kukurydzę. Wiek pana, jakieś 60lat i to już jest jeden wniosek, że niektórzy się zatrzymali mentalnie w komunie - co na haku to w plecaku. Tak samo łapali jemu podobni wiekowo wzdłuż bulwarów jak pływałem promem, powyżej śluzy również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość
Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta
Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi.
Top użytkownicy dla tego pytania
110
65
64
52
Popularne dni
21 Kwi
28
30 Maj
17
5 Lis
16
20 Maj
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1 110 odpowiedzi
Taps 65 odpowiedzi
Cwaniak 64 odpowiedzi
rav_id 52 odpowiedzi
Popularne dni
21 Kwi 2016
28 odpowiedzi
30 Maj 2018
17 odpowiedzi
5 Lis 2015
16 odpowiedzi
20 Maj 2018
14 odpowiedzi
Popularne posty
spinn76
Serce Borów Tucholskich. Woda podwyższona mocno. Praktycznie brzegi , zakręty rzeki gdzie są łąki wszystko pozalewane. A wiatr taki że chce mi łeb urwać. Ale miłość do pstrągów przezwyciężą wszystko.
Cwaniak
W końcu wybrałem się nad nasza Brdę.Głównym celem były klenie toteż zacząłem od smużaków. W trzeciej miejscówce po przeciwległym brzegu mam ładne branie i od razu widać że nie jest to mała ryba.Przy p
Taps
Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto.
Opublikowane grafiki
884 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi