Skocz do zawartości
  • 0

Brda w Bydgoszczy

Gość

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Fakt, taki widok na Brdzie od maja to norma. Panowie w wieku 60+ łowiący na spławik na robaczka, na trawkę (bo to przysmak kleni z Brdy) czy na inne pyszności i beretujący wszystko co złowią, łącznie z małymi trotkami tłumacząc że to pstrągi. Wzywanie policji nic nie daje.

• 0

Koledzy - irytują mnie twierdzenia typu "moja prawda jest prawdziwsza"

To też są wędkarze, mają karty, łowią, zabierają - bo regulamin pozwala. No to o co tu się spierać?

Co do picia. Ani w tamtym roku ani w tym, nie widziałem żeby ktoś pił w czasie zawodów. Widziałem - i rok temu i w sobotę ludzi którzy pili piwo po zawodach.

Całkiem niedawno też łowiłem na spławik i na kukurydzę i wcale z tego powodu nie czuję się źle.

Baaa... nadal lubię metodę spławikową...Mam się rumienić z tego powodu?

• Like 1

• 0

Dziadek miał prawo złowić,zabrać i nawet kotlety sobie z nich zrobić.Nie złamał regulaminu.Nad Brdą są znacznie bardziej drastyczne przypadki,czyli łowienie zawodowe.Wszystko co wyjęte idzie na handel.

Jak on łowił,a zawodnicy nie,to trzeba znaleźć na nie sposób na następne zawody.Szkoda,że nie łowiłem muchówką na długą nimfą pod prąd z imitacją chruścika czy kiełża,których jest mnóstwo na dnie rzeki.Nawet z bulwarów można by na krótką,ciężką nimfę popróbować.

• Like 2

• 0
Nawet się nie chce śmiać z tego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0
A dlaczego taki komentarz? Bo autor artykułu pisze o czymś o czym nie ma pojęcia i nawet nie weryfikując informacji. Akurat ten odcinkek Brdy jest wyłączony z wędkowania do 31.05 jako obręb ochronny, a nie z powodu okresu ochronnego ryb...

• 0

A dlaczego taki komentarz? Bo autor artykułu pisze o czymś o czym nie ma pojęcia i nawet nie weryfikując informacji. Akurat ten odcinkek Brdy jest wyłączony z wędkowania do 31.05 jako obręb ochronny, a nie z powodu okresu ochronnego ryb...

Ale samo podejście do zagadnienia jest wariackie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 0

Hej, a ja mam taki pomysł i chciałabym poznać Waszą opinie. Aktualnie na Brdzie mamy darmową wypożyczalnie rowerów wodnych, pracują przy tym wolontariusze i ogólnie wszystko sprawnie działa. Rezerwujesz przez telefon, przychodzisz i pływasz za free. A gdyby tak zakupić z 2 łódki na silnik taki do 10 KM nie wymagający zezwoleń i by to działało na tej samej zasadzie, czyli za darmo, to z punktu widzenia Was wędkarzy to fajny pomysł? Potrzebuje szybkiej odpowiedzi bo czas mnie goni. 

• Like 1

• 0

Silniki można by dać  elektryczne albo delikatne spalinowe, m.in dlatego tu  pytam co by bylo lepsze, łodzie by byly porządne, myśle nad takimi http://polport.pl/lodzie/lodzie/polport-400-4900-zl-nowosc-2018

Mógłbyś wypożyczyć i łowić ryby nie mając własnego sprzętu. Rowery zapraszam rezerwacja pod nr 798 967 810  bo nie wiem czy sobie żartujesz. 

• 0

no to pisze wniosek a jak bydgoszczanie czyli też Wy pogłosujecie to się uda. :) Jak ktoś będzie miał jakieś uwagi to proszę pisać do jutra mam czas ze złożeniem wniosku. Tak dodatkowo napisze, że mamy  przystań i możemy otworzyć sekcję wędkarską.. 

• Like 1

• 0

W Bydgoskim Budżecie Obywatelskim osiedle Brdyujście,. Aktualnie jesteśmy na etapie składania wniosków, jeszcze weryfikacja urzędnicza i głosowanie w październiku. Poprzednie edycje wygraliśmy i stworzyliśmy właśnie tą wypożyczalnie rowerów. Jak będziecie robić rezerwacje na rowerki  to przypomnijcie, że jesteście z forum.