Skocz do zawartości
  • 0

Brda w Bydgoszczy

Gość

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W sumie nie do końca jest to Brda ;)

Na którym odcinku łowisz dokładnie?

Część kanału w tamtym rejonie to tak zwany stary kanał, gdzie wystarczy karta wędkarska, bez opłaconych żadnych składek i raczej jest tam przełowione przez wszystkich, którzy nie chcą opłacać zezwoleń, do tego raczej nikt tam nie zarybiał niczym od dawna. Stąd moje pytanie, bo koło Gwiazdy jest akurat rozwidlenie kanału na tą część "starą" i "nową" ;)

• 0

ładna ryba, ja czasem odwiedzam odcinek na lisim ogonie i miedzyniu, ale nie złowiłem tam nigdy szczupaka większego niż 80 cm. 60-taków jest sporo ale dostają mocno po beretach, dlatego teraz rzadko tam jeżdżę, znalazłem lepsze wody w okolicy na szczupaki :) Pozdro

• 0

Bo jeśli chodzi o ten "słuszny" odcinek kanału wpadający do Brdy, to można tam fajne rybki trafić. Ja co prawda łowię nieco wyżej, pod Bydgoszczą, ale wyniki mówią same za siebie ;)

attachicon.gif Screenshot_20181018-112327.jpg

Wow! no takiego bym chciał złowić.

Szczerze mówiąc ja po prostu tak jak idę to sobie rzucę parę razy i już ;) bardziej jako taka zajawka niż cokolwiek.

Kartę muszę sobie jeszcze wyrobić bo nie mam ale zaraz zaznaczę, że wszystkie ryby, które złowiłem od razu wypuszczam bo nie zamierzam brać do domu. Dwa ja łowie głównie z synem 5 lat, który ma zarzuconą wędkę na spławik i pilnuje sobie :)

Jak wyrobię kartę i opłacę te składki to chętnie się dowiem gdzie mogę złapać takiego monstera :)

Nawet nie spodziewałem się, że tutaj tak szybko ktoś odpowie, fajnie wiedzieć, że w Bydgoszczy są tacy ludzie co łowią i w dodatku się udzielają jakoś.

• Like 1

• 0

Spłoszyłeś towarzystwo tym łapaniem bez karty :D jakbyś cegłą w stado kleni ciepnął

ahh tam zaraz, co innego jakbym jeszcze ryby brał itd 

ale żeby nie było papier już mam teraz tylko na jezuicką 4

ja za małolata już miałem pozdawany egzamin bo jarałem się tym wszystkim ale ostatnio jeszcze przez moje oczy gdzieś przeleciał papier cały żółty i zniszczony ;) 

• 0

Spłoszyłeś towarzystwo tym łapaniem bez karty :D jakbyś cegłą w stado kleni ciepnął

Taaa.... całkiem możliwe, że i na chodzenie będziemy karty dostawać...

"Obywatel XXX już może chodzić.

Wydał - Urząd do Spraw Chodzenia (nie mylić z bieganiem)"

• 0

PILNE!!!!! Pamiętacie jak opowiadałam o darmowej wypożyczalni rowerów wodnych na Brdyujściu?  TO DZIŚ jest ostatni dzień na oddanie głosu aby wygrać darmowe łódki dla Bydgoszczan. LINK DO GŁOSOWANIA 

Zagłosuj na Brdyujście: wnioski nr 306 i ponadosiedlowy  nr 416

https://ankiety.um.bydgoszcz.pl/index.php/652955?lang=pl

GŁOSUJE KAŻDY BYDGOSZCZANIN OD 16 lat, klikajcie całymi rodzinami :))

• Like 2

• 0

Ja dziś 6h na No Killu z kumplem, woda niska, ryb brak. Rzeka jakby martwa. Spotkaliśmy kilku wędkarzy, wszyscy ostatnie ryby wyciągnęli na początku stycznia. W tygodniu chcę uderzyć raz jeszcze. Z plusów to chłopaki z Potoku się kręcą, woda nawet zimą pilnowana, szacunek.

• Like 5

• 0

Jak tam koledzy, był ktoś na rybach w tą piękną pogodę? Ja dziś od 7 postanowiłem zaatakować nową dla mnie wodę krainy pstrąga i lipienia. Niestety bez brania, woda bardzo niska, nawet jak na taką rzeczkę. Za to trzykrotnie mój wobler atakował w locie zimorodek [emoji16]

W drodze powrotnej wjechałem sprawdzić No Kill, woda również niska. Pytanie do was, jaki narybek o tej porze roku może się trzymać brzegów? Rybki wielkości ok 3 cm, całkiem sporo tego było.

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

• 0

Próbuj Miłosz, próbuj... w końcu trafisz :-) A i ojca byś w te piękne klimaty kiedyś zabrał :-)

Grzegorz ojca ciężko ruszyć z jezior [emoji6] musimy się kiedyś razem wybrać, bo tak jak mówisz, piękne są te nasze rzeczki.

• Like 1

• 0

Jak tam koledzy, był ktoś na rybach w tą piękną pogodę? Ja dziś od 7 postanowiłem zaatakować nową dla mnie wodę krainy pstrąga i lipienia. Niestety bez brania, woda bardzo niska, nawet jak na taką rzeczkę. Za to trzykrotnie mój wobler atakował w locie zimorodek [emoji16]

W drodze powrotnej wjechałem sprawdzić No Kill, woda również niska. Pytanie do was, jaki narybek o tej porze roku może się trzymać brzegów? Rybki wielkości ok 3 cm, całkiem sporo tego było.

Jak ostatnio no kill odwiedziłem to przy brzegach pływały stadka drobnych okonków. Taki drobiazg, o którym piszesz to jak sądzę cierniki, są ich ogromne ilości.

p.s. dzięki Miłosz raz jeszcze za moją zgubę ????

Edytowane przez rav_id
  • Like 2

• 0

Nie ma sprawy Rafał, niech służy dalej [emoji6] cieszę się, że mogłem pomóc. A co do rybek to tak przypuszczałem, że to ciernik. Trzeba będzie sprawdzić Brdę w następny weekend.