Gość Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Co tam Panowie słychać ciekawego nad Brdą? U mnie ostatnio okonki na lekko w okolicach starówki i na górskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Trzydziestaczek.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 allinpik Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Cześć wszystkim,ostatnio dużo rzucam na odcinku do stadionu gwiazdy i tam niestety ale nic. Może dlatego, że zawsze w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 W sumie nie do końca jest to Brda Na którym odcinku łowisz dokładnie? Część kanału w tamtym rejonie to tak zwany stary kanał, gdzie wystarczy karta wędkarska, bez opłaconych żadnych składek i raczej jest tam przełowione przez wszystkich, którzy nie chcą opłacać zezwoleń, do tego raczej nikt tam nie zarybiał niczym od dawna. Stąd moje pytanie, bo koło Gwiazdy jest akurat rozwidlenie kanału na tą część "starą" i "nową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Bo jeśli chodzi o ten "słuszny" odcinek kanału wpadający do Brdy, to można tam fajne rybki trafić. Ja co prawda łowię nieco wyżej, pod Bydgoszczą, ale wyniki mówią same za siebie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goliatwielki Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 ładna ryba, ja czasem odwiedzam odcinek na lisim ogonie i miedzyniu, ale nie złowiłem tam nigdy szczupaka większego niż 80 cm. 60-taków jest sporo ale dostają mocno po beretach, dlatego teraz rzadko tam jeżdżę, znalazłem lepsze wody w okolicy na szczupaki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Pewnie że są lepsze wody, ale o tym się nie mówi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 allinpik Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Bo jeśli chodzi o ten "słuszny" odcinek kanału wpadający do Brdy, to można tam fajne rybki trafić. Ja co prawda łowię nieco wyżej, pod Bydgoszczą, ale wyniki mówią same za siebie Screenshot_20181018-112327.jpgWow! no takiego bym chciał złowić. Szczerze mówiąc ja po prostu tak jak idę to sobie rzucę parę razy i już bardziej jako taka zajawka niż cokolwiek.Kartę muszę sobie jeszcze wyrobić bo nie mam ale zaraz zaznaczę, że wszystkie ryby, które złowiłem od razu wypuszczam bo nie zamierzam brać do domu. Dwa ja łowie głównie z synem 5 lat, który ma zarzuconą wędkę na spławik i pilnuje sobie Jak wyrobię kartę i opłacę te składki to chętnie się dowiem gdzie mogę złapać takiego monstera Nawet nie spodziewałem się, że tutaj tak szybko ktoś odpowie, fajnie wiedzieć, że w Bydgoszczy są tacy ludzie co łowią i w dodatku się udzielają jakoś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartas401 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Spłoszyłeś towarzystwo tym łapaniem bez karty jakbyś cegłą w stado kleni ciepnął 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 allinpik Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Spłoszyłeś towarzystwo tym łapaniem bez karty jakbyś cegłą w stado kleni ciepnąłahh tam zaraz, co innego jakbym jeszcze ryby brał itd ale żeby nie było papier już mam teraz tylko na jezuicką 4 ja za małolata już miałem pozdawany egzamin bo jarałem się tym wszystkim ale ostatnio jeszcze przez moje oczy gdzieś przeleciał papier cały żółty i zniszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Spłoszyłeś towarzystwo tym łapaniem bez karty jakbyś cegłą w stado kleni ciepnął Taaa.... całkiem możliwe, że i na chodzenie będziemy karty dostawać... "Obywatel XXX już może chodzić. Wydał - Urząd do Spraw Chodzenia (nie mylić z bieganiem)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ilonaa Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 PILNE!!!!! Pamiętacie jak opowiadałam o darmowej wypożyczalni rowerów wodnych na Brdyujściu? TO DZIŚ jest ostatni dzień na oddanie głosu aby wygrać darmowe łódki dla Bydgoszczan. LINK DO GŁOSOWANIA Zagłosuj na Brdyujście: wnioski nr 306 i ponadosiedlowy nr 416https://ankiety.um.bydgoszcz.pl/index.php/652955?lang=pl GŁOSUJE KAŻDY BYDGOSZCZANIN OD 16 lat, klikajcie całymi rodzinami ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Poszło ode mnie i od narzeczonej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marecki003 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Jakieś wieści znad wody ?Sezon rozpoczęty i pogoda nawet dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomibdg Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Ja bylem się tylko przejść na spacer i oblężenie jest na tzw. kwadracie ale łowią tylko drobnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Ja dziś 6h na No Killu z kumplem, woda niska, ryb brak. Rzeka jakby martwa. Spotkaliśmy kilku wędkarzy, wszyscy ostatnie ryby wyciągnęli na początku stycznia. W tygodniu chcę uderzyć raz jeszcze. Z plusów to chłopaki z Potoku się kręcą, woda nawet zimą pilnowana, szacunek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Jak tam koledzy, był ktoś na rybach w tą piękną pogodę? Ja dziś od 7 postanowiłem zaatakować nową dla mnie wodę krainy pstrąga i lipienia. Niestety bez brania, woda bardzo niska, nawet jak na taką rzeczkę. Za to trzykrotnie mój wobler atakował w locie zimorodek [emoji16]W drodze powrotnej wjechałem sprawdzić No Kill, woda również niska. Pytanie do was, jaki narybek o tej porze roku może się trzymać brzegów? Rybki wielkości ok 3 cm, całkiem sporo tego było. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Próbuj Miłosz, próbuj... w końcu trafisz :-) A i ojca byś w te piękne klimaty kiedyś zabrał :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Próbuj Miłosz, próbuj... w końcu trafisz :-) A i ojca byś w te piękne klimaty kiedyś zabrał :-)Grzegorz ojca ciężko ruszyć z jezior [emoji6] musimy się kiedyś razem wybrać, bo tak jak mówisz, piękne są te nasze rzeczki. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 No musimy, musimy:-)A co do Brdy to Kolega z tydzień temu był i jakiegoś kropka na no killu trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Mi jeszcze dane nie było w tym sezonie.. ale jutro druga runda [emoji2] Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 (edytowane) Jak tam koledzy, był ktoś na rybach w tą piękną pogodę? Ja dziś od 7 postanowiłem zaatakować nową dla mnie wodę krainy pstrąga i lipienia. Niestety bez brania, woda bardzo niska, nawet jak na taką rzeczkę. Za to trzykrotnie mój wobler atakował w locie zimorodek [emoji16]W drodze powrotnej wjechałem sprawdzić No Kill, woda również niska. Pytanie do was, jaki narybek o tej porze roku może się trzymać brzegów? Rybki wielkości ok 3 cm, całkiem sporo tego było. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu TapatalkaJak ostatnio no kill odwiedziłem to przy brzegach pływały stadka drobnych okonków. Taki drobiazg, o którym piszesz to jak sądzę cierniki, są ich ogromne ilości. p.s. dzięki Miłosz raz jeszcze za moją zgubę ???? Edytowane 17 Lutego 2019 przez rav_id 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Nie ma sprawy Rafał, niech służy dalej [emoji6] cieszę się, że mogłem pomóc. A co do rybek to tak przypuszczałem, że to ciernik. Trzeba będzie sprawdzić Brdę w następny weekend. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomibdg Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Coś się powolutku rusza:) dzis kilka takich bylo od 35 do 39 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Piękny, ciemny. Gratulacje, dobrze połowione. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość
Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta
Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi.
Top użytkownicy dla tego pytania
110
65
64
52
Popularne dni
21 Kwi
28
30 Maj
17
5 Lis
16
20 Maj
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1 110 odpowiedzi
Taps 65 odpowiedzi
Cwaniak 64 odpowiedzi
rav_id 52 odpowiedzi
Popularne dni
21 Kwi 2016
28 odpowiedzi
30 Maj 2018
17 odpowiedzi
5 Lis 2015
16 odpowiedzi
20 Maj 2018
14 odpowiedzi
Popularne posty
spinn76
Serce Borów Tucholskich. Woda podwyższona mocno. Praktycznie brzegi , zakręty rzeki gdzie są łąki wszystko pozalewane. A wiatr taki że chce mi łeb urwać. Ale miłość do pstrągów przezwyciężą wszystko.
Cwaniak
W końcu wybrałem się nad nasza Brdę.Głównym celem były klenie toteż zacząłem od smużaków. W trzeciej miejscówce po przeciwległym brzegu mam ładne branie i od razu widać że nie jest to mała ryba.Przy p
Taps
Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto.
Opublikowane grafiki
884 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi