Gość Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomibdg Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Dziś splawiczek i też udało się coś skusić, pomimo kiepskiej pogody kilka fajnych plotek i okonków. Dodatkowo wyjatkowo pokiereszowany karaś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Tomi czyżby spacerowa ? Słyszałem że ładna rzeź się tam dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomibdg Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Nie, zupełnie w inna strone i o dziwo nikt tam nie chodzi dlatego nie bede pisal gdzie dokladnie zebym nie widział tam beretowania takich ładnych rybek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Nie, zupełnie w inna strone i o dziwo nikt tam nie chodzi dlatego nie bede pisal gdzie dokladnie zebym nie widział tam beretowania takich ładnych rybekDomyślam się jaki odcinek. . . Edytowane 21 Lutego 2019 przez AdrianMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomibdg Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Dziś tylko jeden konkretniejszy się trafił 36 cm reszta to przedszkole 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość mgor1 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Pstrążki z Wielkanocy, dzień dobry Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez mgor1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Jaź. 53 cm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Piękny jaź! Górski odcinek? U mnie majówka w kropki, poniżej kilka fotek Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Piękny jaź! Górski odcinek? U mnie majówka w kropki, poniżej kilka fotek Nie cytujemy zdjęć! Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu TapatalkaTak górski.Cała akcje widziałem.Branie filmowe , hol tez niczego sobie.Jeszcze wrzucę film z powrotu rybki do domku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 To jest właśnie urok Brdy, brania widoczne jak na dłoni [emoji846] walka musiała być niezła, zielsko już rośnie w najlepsze, u mnie jeden kropek jak zaparkował w zaroślach to myślałem że go stracę, na szczęście udało się wyholować. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 podlasiak Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć , jadę w ten weekend do Bydgoszczy, a , ze nie odpuszczę żadnej okazji by polowic to zabieram kija ze sobą Łowiłem już jakieś okonki na odcinku miejskim powyżej opery, ale tym razem jadę samochodem i poszerza mi to zarówno obszar który będę mógł odwiedzić jak i sprzęt jaki będę mógł zabrać. W związku z tym mam kilka pytań do Was. Gdzie polecalibyście się wybrać z nastawieniem na ilość a nie na jakość , wole poprzerzucać dużo okonków niż czekać na strzał ładnego pstrąga chyba ze są odcinki które oferują i to i to . Jak bardzo zarośnięta jest już Brda , bym mógł dobrać odpowiedni zestaw przynęt i w sumie proszę o rady co najlepiej się sprawdza na Waszej rzece -metal czy guma czy robak czerwony hehe. Czy na odcinku w okolicy osiedla jachcice da się brodzić ? Z góry dzieki za jakiekolwiek rady i być może do zobaczenia nad wodą Edytowane 19 Czerwca 2019 przez podlasiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartas401 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Nie odpowiem na wszystkie pytania ale coś tam podpowiem Brda jest już bardzo zarośnięta. Jeśli chodzi o brodzenie to znajdziesz pojedyncze miejsca gdzie wejdziesz do wody , ale nie licz na pokonywanie dłuższych dystansów w wodzie. Dno przeważnie jest grząskie, głębokość i uciąg potrafią być słuszne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dwalin Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Panowie jakieś wieści z no killa? W czerwcu trafił mi się tylko jeden mały kropek (pierwszy w karierze!) , a tak to okonki-dłoniaki. Woda niska, wodorosty długie, wędkarzy brak. Łowicie tam coś?pozdrawiam,Dwalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariusz1000 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Panowie jakieś wieści z no killa? W czerwcu trafił mi się tylko jeden mały kropek (pierwszy w karierze!) , a tak to okonki-dłoniaki. Woda niska, wodorosty długie, wędkarzy brak. Łowicie tam coś? pozdrawiam,Dwalin są jeszcze chyba niedobitki szczupaczki olowki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Już chciałem napisać co bierze i jak się łowi o tej porze...ale lubię sprawdzić do kogo pisze.To trzech z góry sprawdziłem-anonimy.Się mi odechciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dwalin Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Szanowny Kolego Taps,trudno nie być anonimowym na forum, skoro napisało się dopiero 2 posty, ciężko także być znanym poza forum, w szeroko rozumianym środowisku wędkarskim, skoro wędkuje się od kwietnia tego roku. Pozdrawiam w imieniu nowych forumowiczów, wędkarzy oraz tych, którzy nie podają w swoim profilu danych personalnych i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariusz1000 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) Już chciałem napisać co bierze i jak się łowi o tej porze...ale lubię sprawdzić do kogo pisze.To trzech z góry sprawdziłem-anonimy.Się mi odechciało. Dla mnie to tez niefajne, nie każdy przecież lubi być celebrytom Edytowane 5 Lipca 2019 przez Mariusz1000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Byłem ostatnio dwa razy na odcinku między kolejowym A królowej jadwigi, trochę okonia Ale w większości drobiazg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Biorą,biorą.Wczoraj kleń około 50cm i pstrąg 35cm,wszystko na smużaka XL-kę.Klenie ładnie widać,woda kryształ.Zapraszam,bo scieżki coraz bardziej pozarastane.Ciężko się już chodzi.W wodzie miejscami ziela dużo,ale są miejsca bez.Wyjątkowo czytelna woda.Obowiązkowo okulary. Ja prawie zawsze łowię ze światłem,czyli rano po wschodniej stronie,wieczorem odwrotnie-więcej widać co w wodzie pływa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Ja dziś od rana na NK i rzecz dziwna, bo po raz pierwszy nie widziałem ani jednego klenia. Łowilem smużakami i płytko schodzącymi woblerami od 3 do 6 cm. Celowałem w klenie i pstrągi i oba gatunki na zero. Jedynie okonie współpracowały. Wczoraj ten sam odcinek obławiał kolega i miał sporo kontaktów z kleniem. Być może pogoda, lub wyższa woda? Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Miłosz, prędzej pogoda bo woda od przynajmniej tygodnia - a jeśli mnie pamięć nie myli to i dłużej - ma niewielkie wahania (179-194 cm), temp spadła o 1st. Coś zaskakującego jeśli przypomnieć sobie ubiegłoroczne weekendowe niżówki i tygodniowe wysokie stany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miłosz_N/n/Not Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 No proszę, jakiś czas mnie nie było nad woda, byłem przekonany że w kwestii weekend/woda niska, w tygodniu - wysoka nic się nie zmieniło. Chociaż jak się zwijałem to widziałem jakieś zbiórki więc może na wieczór coś się ruszy. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartas401 Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Miłosz, prędzej pogoda bo woda od przynajmniej tygodnia - a jeśli mnie pamięć nie myli to i dłużej - ma niewielkie wahania (179-194 cm), temp spadła o 1st. Coś zaskakującego jeśli przypomnieć sobie ubiegłoroczne weekendowe niżówki i tygodniowe wysokie stany.Dużo dłużej niż tydzień. O ile nad rzeką, zwłaszcza na odcinku górskim praktycznie się ostatnio nie pojawiałem to odczyt z wodowskazu na pogodynce sprawdzam codziennie czekam na lepszy poziom do muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Bartek lepiej szukaj lepszej miejscówki do wędkowania bo na niższą wodę możesz się nie doczekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Niższej wody już nie będzie.Zielska przybywa,a to one podnosi poziom rzeki.Woda jest wyjątkowo dobra i na muchę i na spinning. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość
Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta
Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi.
Top użytkownicy dla tego pytania
110
65
64
52
Popularne dni
21 Kwi
28
30 Maj
17
5 Lis
16
20 Maj
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1 110 odpowiedzi
Taps 65 odpowiedzi
Cwaniak 64 odpowiedzi
rav_id 52 odpowiedzi
Popularne dni
21 Kwi 2016
28 odpowiedzi
30 Maj 2018
17 odpowiedzi
5 Lis 2015
16 odpowiedzi
20 Maj 2018
14 odpowiedzi
Popularne posty
spinn76
Serce Borów Tucholskich. Woda podwyższona mocno. Praktycznie brzegi , zakręty rzeki gdzie są łąki wszystko pozalewane. A wiatr taki że chce mi łeb urwać. Ale miłość do pstrągów przezwyciężą wszystko.
Cwaniak
W końcu wybrałem się nad nasza Brdę.Głównym celem były klenie toteż zacząłem od smużaków. W trzeciej miejscówce po przeciwległym brzegu mam ładne branie i od razu widać że nie jest to mała ryba.Przy p
Taps
Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto.
Opublikowane grafiki
884 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi