Skocz do zawartości
  • 0

Brda w Bydgoszczy

Gość

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Piękny jaź! :) Górski odcinek? U mnie majówka w kropki, poniżej kilka fotek ;)

Nie cytujemy zdjęć!

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Tak górski.

Cała akcje widziałem.

Branie filmowe , hol tez niczego sobie.

Jeszcze wrzucę film z powrotu rybki do domku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

To jest właśnie urok Brdy, brania widoczne jak na dłoni [emoji846] walka musiała być niezła, zielsko już rośnie w najlepsze, u mnie jeden kropek jak zaparkował w zaroślach to myślałem że go stracę, na szczęście udało się wyholować.

• Like 1

• 0

Cześć , jadę w ten weekend do Bydgoszczy, a , ze nie odpuszczę żadnej okazji by polowic to zabieram kija ze sobą :) Łowiłem już jakieś okonki na odcinku miejskim powyżej opery, ale tym razem jadę samochodem i poszerza mi to zarówno obszar który będę mógł odwiedzić jak i sprzęt jaki będę mógł zabrać. W związku z tym mam kilka pytań do Was. Gdzie polecalibyście się wybrać z nastawieniem na ilość a nie na jakość , wole poprzerzucać dużo okonków niż czekać na strzał ładnego pstrąga :) chyba ze są odcinki które oferują i to i to :). Jak bardzo zarośnięta jest już Brda , bym mógł dobrać odpowiedni zestaw przynęt i w sumie proszę o rady co najlepiej się sprawdza na Waszej rzece -metal czy guma czy robak czerwony ;) hehe. Czy na odcinku w okolicy osiedla jachcice da się brodzić ? Z góry dzieki za jakiekolwiek rady i być może do zobaczenia nad wodą :D

Edytowane przez podlasiak

• 0

Nie odpowiem na wszystkie pytania ale coś tam podpowiem ;) Brda jest już bardzo zarośnięta. Jeśli chodzi o brodzenie to znajdziesz pojedyncze miejsca gdzie wejdziesz do wody , ale nie licz na pokonywanie dłuższych dystansów w wodzie. Dno przeważnie jest grząskie, głębokość i uciąg potrafią być słuszne.

• Like 1

• 0

Panowie jakieś wieści z no killa? W czerwcu trafił mi się tylko jeden mały kropek (pierwszy w karierze!) , a tak to okonki-dłoniaki. Woda niska, wodorosty długie, wędkarzy brak. Łowicie tam coś?

pozdrawiam,

Dwalin

są jeszcze chyba niedobitki szczupaczki olowki  :D

• Like 1

• 0

Szanowny Kolego Taps,
trudno nie być anonimowym na forum, skoro napisało się dopiero 2 posty, ciężko także być znanym poza forum, w szeroko rozumianym środowisku wędkarskim, skoro wędkuje się od kwietnia tego roku. Pozdrawiam w imieniu nowych forumowiczów, wędkarzy oraz tych, którzy nie podają w swoim profilu danych personalnych i zdjęcia.

• 0

Już chciałem napisać co bierze i jak się łowi o tej porze...ale lubię sprawdzić do kogo pisze.To trzech z góry sprawdziłem-anonimy.Się mi odechciało.

Dla mnie to tez niefajne, nie każdy przecież lubi być celebrytom  :D

Edytowane przez Mariusz1000
  • Like 1

• 0

Biorą,biorą.Wczoraj kleń około 50cm i pstrąg 35cm,wszystko na smużaka XL-kę.Klenie ładnie widać,woda kryształ.Zapraszam,bo scieżki coraz bardziej pozarastane.Ciężko się już chodzi.W wodzie miejscami ziela dużo,ale są miejsca bez.Wyjątkowo czytelna woda.Obowiązkowo okulary. Ja prawie zawsze łowię ze światłem,czyli rano po wschodniej stronie,wieczorem odwrotnie-więcej widać co w wodzie pływa.

• Like 1

• 0

Ja dziś od rana na NK i rzecz dziwna, bo po raz pierwszy nie widziałem ani jednego klenia. Łowilem smużakami i płytko schodzącymi woblerami od 3 do 6 cm. Celowałem w klenie i pstrągi i oba gatunki na zero. Jedynie okonie współpracowały. Wczoraj ten sam odcinek obławiał kolega i miał sporo kontaktów z kleniem. Być może pogoda, lub wyższa woda?

• 0

Miłosz, prędzej pogoda bo woda od przynajmniej tygodnia - a jeśli mnie pamięć nie myli to i dłużej - ma niewielkie wahania (179-194 cm), temp spadła o 1st. Coś zaskakującego jeśli przypomnieć sobie ubiegłoroczne weekendowe niżówki i tygodniowe wysokie stany.

• 0

No proszę, jakiś czas mnie nie było nad woda, byłem przekonany że w kwestii weekend/woda niska, w tygodniu - wysoka nic się nie zmieniło. Chociaż jak się zwijałem to widziałem jakieś zbiórki więc może na wieczór coś się ruszy.

• 0

Miłosz, prędzej pogoda bo woda od przynajmniej tygodnia - a jeśli mnie pamięć nie myli to i dłużej - ma niewielkie wahania (179-194 cm), temp spadła o 1st. Coś zaskakującego jeśli przypomnieć sobie ubiegłoroczne weekendowe niżówki i tygodniowe wysokie stany.

Dużo dłużej niż tydzień. O ile nad rzeką, zwłaszcza na odcinku górskim praktycznie się ostatnio nie pojawiałem to odczyt z wodowskazu na pogodynce sprawdzam codziennie :D czekam na lepszy poziom do muchy.