Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie poszukuję multika do przynęt do 100g +/- , nie chodzi mi o konkretne oferty, raczej o wskazanie modeli które spełniały by moje potrzeby. Raczej niski profil, ale okrąglak też może być. Kwota, którą planuję przeznaczyć to tak +/- 800 pln. Z góry dziękuję za wszelką pomoc !

Używam Abu Revo Toro NaCl i mogę polecić. Jest niestety nieco droższy ale może gdzieś znajdziesz używkę.

Zdaje się że dzień dwa temu na alle wystawiony był za 700zł.

używka niby w stanie ideał.

Multik już opisywany tu jako mocny jak na niski profil.

Poj szpuli też powinna być zadowalająca.

• Like 1

Tak się składa, ze jestem od dłuższego czasu na etapie poszukiwania mocnej maszyny, czym więcej sie czyta tym człowiek staje się głupszy, Kiedy wydawało mi sie ze decyzja została podjęta Abu Revo Toro NaCl przyszedł czas na oszczędności i zbieranie kasy na upatrzone cacko. Wszystko fajnie do czasu kiedy wpadł mi w ręce nowy katalog DAM-a na 2016, proszę bardzo co znalazłem

Quick Optimus 301 - to sa własnie te dylematy, niby wszystko zostało juz napisane ale pojawiają sie cały czas nowości, producenci prześcigają sie i ma to czasami dobre przełożenie dla wędkarzy, w opisach wspomniany multiplikator wygląda znakomicie a dodatkowym atutem jest sporo niższa cena od wspomnianego wcześniej ABU

podstawowe dane
Quick Optimus 301 to bardzo mocna narzędzie dla najsilniejszych ryb.
  • 8 uszczelnionych łozysk ze stali nierdzewnej
  • 1 japońskie łożysko igiełkowe
  • aluminiowa obudowa z osłonami carbonowymi
  • podwójnie anodyzowana szpula aluminiowa
  • system wolnej oscylacji
  • bardzo dokładny hamulec przedni z dużymi tarczami carbonowymi
  • oś głowna ze stali nierdzewnej
  • przełożenie 7.3:1
  • waga: 280gram
  • Siła hamulca: 12 kg

cena około 670zł

Edytowane przez @Wojti

Ciekawy ten optimus.

Choć o przekładni nic nie wspomniane. Gdzieś ktoś kiedyś pisał że przekładnia w jakimś DAMie szybko się zajechała - nieadekwatnie do użytkownia.

Ale to było coś z tańszych multików.

Tak się składa, ze jestem od dłuższego czasu na etapie poszukiwania mocnej maszyny, czym więcej sie czyta tym człowiek staje się głupszy, Kiedy wydawało mi sie ze decyzja została podjęta Abu Revo Toro NaCl przyszedł czas na oszczędności i zbieranie kasy na upatrzone cacko. Wszystko fajnie do czasu kiedy wpadł mi w ręce nowy katalog DAM-a na 2016, proszę bardzo co znalazłem

Quick Optimus 301 - to sa własnie te dylematy, niby wszystko zostało juz napisane ale pojawiają sie cały czas nowości, producenci prześcigają sie i ma to czasami dobre przełożenie dla wędkarzy, w opisach wspomniany multiplikator wygląda znakomicie a dodatkowym atutem jest sporo niższa cena od wspomnianego wcześniej ABU

podstawowe dane
Quick Optimus 301 to bardzo mocna narzędzie dla najsilniejszych ryb.
  • 8 uszczelnionych łozysk ze stali nierdzewnej
  • 1 japońskie łożysko igiełkowe
  • aluminiowa obudowa z osłonami carbonowymi
  • podwójnie anodyzowana szpula aluminiowa
  • system wolnej oscylacji
  • bardzo dokładny hamulec przedni z dużymi tarczami carbonowymi
  • oś głowna ze stali nierdzewnej
  • przełożenie 7.3:1
  • waga: 280gram
  • Siła hamulca: 12 kg

cena około 670zł

Ja bym nie ryzykował i wziął NaCL albo Daiwę Lexa 300.

Chyba że królikiem doświadczalnym chcesz zostać.

• Like 1

http://allegro.pl/abu-revo-toro-winch-61l-na-prezent-i5846170658.html

Tylko trochę szeroki i  nawój skromny.

Ja bym wolał poniższe tylko aby faktycznie był super stan

Revo SX II generacji

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5863536958&reco_id=33f58136-a4f8-11e5-8189-02ca740046bb&ars_rule_id=201

Edytowane przez godski
  • Like 1

Gdy parę miesięcy temu rozpoczynałem swą przygodę z castingiem(nie znając tego portalu)wpadła mi w ręce reklama Quantium Vantex i też wyglądał super wydałem 300 i ta kasa poszła w śmietnik,a ile jerków straciłem to już nie wspomnę.Nauczyło mnie to,że najlepsze są sprawdzone konstrukcje posiadam dwa curado super multiki polecam