Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Plaskacz do gum 100-200 gr? Priorytet to jak najmniej bród, nie muszę rzucać po horyzont. Kręciłem na razie tylko Abu 61 nacl trochę szeroki więc jak już to 51 (pytanie co daje terkotka na przełącznik) ? Cena trochę duża, ale jak mam znowu kupić multik i się denerwować brodami i sprzedawać to wolę dać więcej i cieszyć się przyjemną pracą :)

Łukasz jeśli interesuje Cie niski profil to polecam Abu Revo Toro Nacl51 jeśli zaś okrąglak to shimano calcutta 301d. Oba ze średniej półki cenowej ale robią robotę! Jak będziesz na Powidzu któregoś dnia moge wziąć oba sam ocenisz...

Łukasz jeśli interesuje Cie niski profil to polecam Abu Revo Toro Nacl51 jeśli zaś okrąglak to shimano calcutta 301d. Oba ze średniej półki cenowej ale robią robotę! Jak będziesz na Powidzu któregoś dnia moge wziąć oba sam ocenisz...

Łukasz, a po powrocie powiesz " qrka gdzie ja podziałem tego revo ?? " :D

Powiedz coś o nim online, albo zaciągnę cię na Powidz w sobotę :P

Ja troche nie lapie slangu jaki tu sie odjaniepawla. W cascie jestem laikiem. Mam duze gumy takoe od 60 do 120g i przeczytalem ze przyjemnosc lowienia da dopiero dluga wedka castingowa( mozliwosc rzutu dalekiego bez strachu o palce). Mam juz upatrzony kij i z tego co czytam o multikach takoch do przynet 30 50g to sie nie ma co bac tym bardzoej ze takie multiki kosztuja zwykle 200 zl woec jak pociagnie sezon to i tak bedzie ok. Latwiej mi bedzie przelknac zakup mentalnie heheh chodzi mi o ich multiki nie o firmowe z chin

Ja troche nie lapie slangu jaki tu sie odjaniepawla. W cascie jestem laikiem. Mam duze gumy takoe od 60 do 120g i przeczytalem ze przyjemnosc lowienia da dopiero dluga wedka castingowa( mozliwosc rzutu dalekiego bez strachu o palce). Mam juz upatrzony kij i z tego co czytam o multikach takoch do przynet 30 50g to sie nie ma co bac tym bardzoej ze takie multiki kosztuja zwykle 200 zl woec jak pociagnie sezon to i tak bedzie ok. Latwiej mi bedzie przelknac zakup mentalnie heheh chodzi mi o ich multiki nie o firmowe z chin

Witam Robercie, co to za multiki po 200zl.? Do rzucania przynętami 60-120 g.potrzeba już coś w miarę mocnego z dobrej jakości hamulcem rzutowym i miarę pojemną szpulką, bo w przeciwnym wypadku szybko się pozbędziesz tych gum bezpowrotnie i zranisz się do castingu szybko. O ile 60g to nie problem o tyle 120 g to już jest kawałek klocka [emoji106]

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

eee tam. Nic jeszcze nie kupilem. Czekam na rybomanie musze zasięgnąć języka i pomacać to i tamto. Tych jerków różnych mam chyba z 30 szt. Ciężko to dzwigać coś trzeba potopić. Sprzęt szukam pod gumy, jerkuje zwyklym spinem.Jerki mam 3x12 reszta mniejsze. Na temat zaś dużych gum mi odbiło i chcę się baaardzo na tym skupić w szczególności dla tego, że na moich akwenach nie lowi na to kompletnie nikt

chodzi o to, że kwota 200 zł zachęca mnie do spróbowania. Jest tu gdzieś wątek gdzie 3 czy 4 gości chwali takie rozmiar mniejsze. Jakbym miał w ciemno wydawać 1tys. to bym nie wydał...a 200 to jakoś inaczej brzmi:)

Twoja kasa Twój wybór. Historia kolegów z forum zna takich którzy po użyciu taniego sprzętu zrezygnowali z casta dopóki nie użyli czegoś z wyższej półki.

Jak chcesz koniecznie coś tańszego na próbę to kup Shimano. Póki jest w tej cenie.

https://www.raven-fishing.pl/multiplikator-shimano-cardif-201a-lh/pl/product/91/

Albo rozmiar 301 czy 401 za 320 złotych.