Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Okumy nawet w łapie nie miałem ale Caimany już trzy sztuki przewinęły się przez łapy. Obecnie mam tylko 151 i wg mnie nie ma innego młynka który mu podskoczy w relacji jakość/kultura/wytrzymałość/użytkowość/cena

Caiman 151 ma mniejszy polik od Ambassadeur'ów aczkolwiek jest szerszy. Rama jak Piotruś napisał ...jeden kawałek niczym Luna/Milka. 

Produkowane w Chinach ale pracuje jak maślane Szymano. Ja polecam do ręki i trolla bo terkotkę mają. 

Okumy nawet w łapie nie miałem ale Caimany już trzy sztuki przewinęły się przez łapy. Obecnie mam tylko 151 i wg mnie nie ma innego młynka który mu podskoczy w relacji jakość/kultura/wytrzymałość/użytkowość/cena

Caiman 151 ma mniejszy polik od Ambassadeur'ów aczkolwiek jest szerszy. Rama jak Piotruś napisał ...jeden kawałek niczym Luna/Milka. 

Produkowane w Chinach ale pracuje jak maślane Szymano. Ja polecam do ręki i trolla bo terkotkę mają. 

Okuma San Juan/Induron ma podobnie. Polik mniejszy od C3/C4 a multik szczególnie w wersji 400 szerszy. Rama w kawałku jak Luna.

Caiman w wielkości 150 ma również synchro z wodzikiem podczas rzutu jeśli dla kogoś ma to znaczenie .....dla mnie ma :)

Tomek, czy te kajmany 100 i 150 różnią się tylko pojemnością szpulki? znalazłem w niemcowni i dziwna sprawa - ten z mniejszą pojemnością szpuli jest cięższy: DJ150C - 150m 0,17 mm przy masie własnej 320g

i DJ100C  130m 0,30mm przy masie własnej 295g

Maciek być może tak jest jak napisałeś.

Nigdy nie porównywałem pojemności szpul ponieważ mialy one rozne zastosowanie i na jednej mialem 10lb a na drugiej 30lb.

Rozmiaru 100 nie polecam do lowienia z reki ciezkimi wabiami imo od 50g. Rozmiar 150 ma synchro i ciezsza szpulke oraz tak na oko troche wieksza średnicę wiec do ciezszych klockow jak znalazł.

Raz nawinalem YGK Jigman x4 pe chyba 2 albo 1.5 ....25lb. Weszla cala szpulka czyli 200m na szpulke caimana 101. Troche bylem zdziwiony. Slyszalem tez ze czesto okazuje sie ze ma byc 150m a jest 100-110.

Maciek być może tak jest jak napisałeś.

Nigdy nie porównywałem pojemności szpul ponieważ mialy one rozne zastosowanie i na jednej mialem 10lb a na drugiej 30lb.

Rozmiaru 100 nie polecam do lowienia z reki ciezkimi wabiami imo od 50g. Rozmiar 150 ma synchro i ciezsza szpulke oraz tak na oko troche wieksza średnicę wiec do ciezszych klockow jak znalazł.

Raz nawinalem YGK Jigman x4 pe chyba 2 albo 1.5 ....25lb. Weszla cala szpulka czyli 200m na szpulke caimana 101. Troche bylem zdziwiony. Slyszalem tez ze czesto okazuje sie ze ma byc 150m a jest 100-110.

W zasadzie szukam czegoś do lekkiego trolla z łapy i ew. zabawy w cięższe gumy miotane. Czy ta 100tka nada się jako lekki trollowiec?Zależy mi też na  fluorocarbonie jako mainline, stąd też szukam czegoś  z większą pojemnością szpulki.

Nie

Nie na dłuższą metę...

Tutaj raczej większy rozmiar tej okumy, bo z tego co pamiętam też występował.

200 okumy ogarnie temat do 80-90g. Osobiście używam 300 starszej wersji i ss i jest moc. W SS matowa grafitowa farba łatwo się zdziera na krawędziach, ale mechanicznie bez dodatkowego smarowania po jednym pełnym sezonie na grubo w naszej bałtyckiej solance OK.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Jestem użytkownikiem Daiwy Tatula 200hd. Pracuje u mnie z przynętami do około 120gram czasem ciut więcej. Głównie są to gumy. Planuje w przyszłości zastąpić ją Daiwa Zillion HD. Czy to dobry wybór pod takie przynęty?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Jestem użytkownikiem Daiwy Tatula 200hd. Pracuje u mnie z przynętami do około 120gram czasem ciut więcej. Głównie są to gumy. Planuje w przyszłości zastąpić ją Daiwa Zillion HD. Czy to dobry wybór pod takie przynęty?

.

Edytowane przez hose4ras

Skoro planujesz?...czekamy na opinię :)

Ja nie chciałem się pochwalić, tylko dowiedzieć się czy to dobry plan [emoji6] Czy ten sprzęt jest stworzony pod takie przynęty. Bo z tego co widzę ma mniejszą szpule i nawój(przy tym samym przełożeniu) niz tatula200hd.