Robert Wolf Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 https://www.olx.pl/oferta/okuma-san-juan-multiplikator-CID767-IDlTrHu.html#3a70ca291e o takim mówicie? poradzi duże gumy od 50 -120g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 https://www.olx.pl/oferta/okuma-san-juan-multiplikator-CID767-IDlTrHu.html#3a70ca291e o takim mówicie? poradzi duże gumy od 50 -120g?Poradzi. Zaraz zniknie pewnie, gdybym mnie miał trzech to bym zabrał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 A jaka jest różnica między tym z olx, czyli 250, a tym 400? Różnica jedynie szpulek? Różnica szpulek i mechanizmów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 A jaka jest różnica między tym z olx, czyli 250, a tym 400? Różnica jedynie szpulek? Różnica szpulek i mechanizmów?Szerokość multika a co za tym idzie waga i pojemność szpulki. Bebechy raczej te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Okumy nawet w łapie nie miałem ale Caimany już trzy sztuki przewinęły się przez łapy. Obecnie mam tylko 151 i wg mnie nie ma innego młynka który mu podskoczy w relacji jakość/kultura/wytrzymałość/użytkowość/cenaCaiman 151 ma mniejszy polik od Ambassadeur'ów aczkolwiek jest szerszy. Rama jak Piotruś napisał ...jeden kawałek niczym Luna/Milka. Produkowane w Chinach ale pracuje jak maślane Szymano. Ja polecam do ręki i trolla bo terkotkę mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Okumy nawet w łapie nie miałem ale Caimany już trzy sztuki przewinęły się przez łapy. Obecnie mam tylko 151 i wg mnie nie ma innego młynka który mu podskoczy w relacji jakość/kultura/wytrzymałość/użytkowość/cenaCaiman 151 ma mniejszy polik od Ambassadeur'ów aczkolwiek jest szerszy. Rama jak Piotruś napisał ...jeden kawałek niczym Luna/Milka. Produkowane w Chinach ale pracuje jak maślane Szymano. Ja polecam do ręki i trolla bo terkotkę mają. Okuma San Juan/Induron ma podobnie. Polik mniejszy od C3/C4 a multik szczególnie w wersji 400 szerszy. Rama w kawałku jak Luna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Caiman w wielkości 150 ma również synchro z wodzikiem podczas rzutu jeśli dla kogoś ma to znaczenie .....dla mnie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Caiman w wielkości 150 ma również synchro z wodzikiem podczas rzutu jeśli dla kogoś ma to znaczenie .....dla mnie ma Tomek, czy te kajmany 100 i 150 różnią się tylko pojemnością szpulki? znalazłem w niemcowni i dziwna sprawa - ten z mniejszą pojemnością szpuli jest cięższy: DJ150C - 150m 0,17 mm przy masie własnej 320gi DJ100C 130m 0,30mm przy masie własnej 295g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Wolf Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 c4 w synchronizacji do caiman 5tif nie łapie sie do 4r 8w.. Panowie....... nie każdy jest posiadaczem 10 multików. może byście zaczęli pisać w zrozumiałym dla nowicjuszy slangu....fajnie że wiecie o co cho...ale dużo ludzi tu czyta to jak 9 czesc Harry Pottera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Maciek być może tak jest jak napisałeś.Nigdy nie porównywałem pojemności szpul ponieważ mialy one rozne zastosowanie i na jednej mialem 10lb a na drugiej 30lb.Rozmiaru 100 nie polecam do lowienia z reki ciezkimi wabiami imo od 50g. Rozmiar 150 ma synchro i ciezsza szpulke oraz tak na oko troche wieksza średnicę wiec do ciezszych klockow jak znalazł. Raz nawinalem YGK Jigman x4 pe chyba 2 albo 1.5 ....25lb. Weszla cala szpulka czyli 200m na szpulke caimana 101. Troche bylem zdziwiony. Slyszalem tez ze czesto okazuje sie ze ma byc 150m a jest 100-110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ja od lipca do gum i jerków używam Shimano cardiff 201a śmigam ma nim w okolicach max 100g. Ogólnie wszystko lata ładnie,tylko ten metalowy polik w zimę przeszkadza. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Maciek być może tak jest jak napisałeś.Nigdy nie porównywałem pojemności szpul ponieważ mialy one rozne zastosowanie i na jednej mialem 10lb a na drugiej 30lb.Rozmiaru 100 nie polecam do lowienia z reki ciezkimi wabiami imo od 50g. Rozmiar 150 ma synchro i ciezsza szpulke oraz tak na oko troche wieksza średnicę wiec do ciezszych klockow jak znalazł. Raz nawinalem YGK Jigman x4 pe chyba 2 albo 1.5 ....25lb. Weszla cala szpulka czyli 200m na szpulke caimana 101. Troche bylem zdziwiony. Slyszalem tez ze czesto okazuje sie ze ma byc 150m a jest 100-110.W zasadzie szukam czegoś do lekkiego trolla z łapy i ew. zabawy w cięższe gumy miotane. Czy ta 100tka nada się jako lekki trollowiec?Zależy mi też na fluorocarbonie jako mainline, stąd też szukam czegoś z większą pojemnością szpulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Mówisz o tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Piotruś, identiko miałem ☺???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Mówisz o tym: TICADJ.jpgTak, leży i czeka za 84 eurony. Wersja dla leworęcznych. Knoby ma klasyczne.Szukam napędu do wobkow w pogoni za zedem w trollu. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Do ciężkiej roboty polecam Shimano Tiagra 130s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Do ciężkiej roboty polecam Shimano Tiagra 130sUrwałeś się jak z choinki. Piszemy tutaj o szczupakowych multikach ew. sumowych a nie morskich bestiach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Wolf Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Okuma KOMODO 273VLX czy cos takiego poradzi z gumami 100g z ręki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Okuma KOMODO 273VLX czy cos takiego poradzi z gumami 100g z ręki??Nie Nie na dłuższą metę...Tutaj raczej większy rozmiar tej okumy, bo z tego co pamiętam też występował. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez maykel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Nie Nie na dłuższą metę...Tutaj raczej większy rozmiar tej okumy, bo z tego co pamiętam też występował.200 okumy ogarnie temat do 80-90g. Osobiście używam 300 starszej wersji i ss i jest moc. W SS matowa grafitowa farba łatwo się zdziera na krawędziach, ale mechanicznie bez dodatkowego smarowania po jednym pełnym sezonie na grubo w naszej bałtyckiej solance OK. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Może komuś pomoże. Od 48:30 jest krótkie podsumowanie. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Jestem użytkownikiem Daiwy Tatula 200hd. Pracuje u mnie z przynętami do około 120gram czasem ciut więcej. Głównie są to gumy. Planuje w przyszłości zastąpić ją Daiwa Zillion HD. Czy to dobry wybór pod takie przynęty? Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Skoro planujesz?...czekamy na opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Jestem użytkownikiem Daiwy Tatula 200hd. Pracuje u mnie z przynętami do około 120gram czasem ciut więcej. Głównie są to gumy. Planuje w przyszłości zastąpić ją Daiwa Zillion HD. Czy to dobry wybór pod takie przynęty? Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka . Edytowane 5 Lutego 2018 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Skoro planujesz?...czekamy na opinię Ja nie chciałem się pochwalić, tylko dowiedzieć się czy to dobry plan [emoji6] Czy ten sprzęt jest stworzony pod takie przynęty. Bo z tego co widzę ma mniejszą szpule i nawój(przy tym samym przełożeniu) niz tatula200hd. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi