Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam jeszcze szybszy 100cm na korbe i to.jest jednak o ciut za dużo 86 jak beast 41 było by pięknie. Ten 5,8:1 był by już git.

Ja bym celowal w tego beast 41 z szybszym . Do tego ma magnetyk. Ostatnio zamawialem dla kolegi tego 41. Dziś drugi dzień na wodzie go obrabia. We wtorek dam opinie co i jak. Choć wiadomo że po 4 dniach nie będzie to mega test.

Posiadam Beasta 41 z przełożeniem 5.8:1. Do jerków jest zdecydowanie za wolny, przynajmniej do mojego stylu łowienia. Kupiłem go z zamysłem pod gumy i tu sprawdza się doskonale. Na plus niewielkie gabaryty oraz dramatycznie mocny hamulec. Duży minus za kulturę pracy przypominającą żeliwną maszynkę do mielenia mięsa, chociaż zdaję sobie sprawę, że może to być kwestia danego egzemplarza.

Obłowiłem go na dwóch tygodniowych wyjazdach, w słodkiej i słonej wodzie. Wyholowałem sporo średnich i przyzwoitych ryb, generalnie działa. W sumie czemu miałby nie działać :)

Edytowane przez Pumba
  • Like 1

Może kulturę pracy, poprawiło by "soczyste" przesmarowanie? ;)

Z pewnością ale nie było czasu na takie duperele bo ze sklepu pojechał bezpośrednio na ryby. Po sezonie się przesmaruje. Edytowane przez Pumba
  • Like 3

• 4 tygodnie później...

Co polecacie do gum 40 - 150 g do WRC90XHM2 budżet do 1000 nie chciałbym zbyt ciężkiego 

Takie porównuję:

1. Revo Beast 4 41 LH - zastanawiam się czy nie zbyt słaby do 150 g..?

2. Tranx 301

3. Revo Toro Beast 51 - Z opinii wygląda najlepiej ale obawiam się, że będzie za ciężki.

Chyba, że coś innego lepszego w rozsądnych pieniądzach...?

Revo Toro Beast 51 wydaje mi się zbyt ciężki 385 g do kija o wadze 213 g gdyby nie to to bym brał, Tatulę HD 200 HL mam i jest ok ale zostanie w lżejszym zestawie do 100 g

Revo Beast 4 41 LH, przetestowałem w czasie tegorocznej majówki w Finlandii(słona woda). Podpięty do kija do 180g obsługiwał przynęty do 120g i dawał  świetnie radę.Jestem zadowolony

Wydaje mi się, że będzie ok, zastanawiam się jak poradzę sobie z rzucaniem będzie to dopiero mój drugi multiplikator Tatulę HD 200 HL "ogarnąłem"  

Tranx nie mało mniej bo 330g. Ja używam tranxa, mam też beast 51 akurat do kija 180g. Kolega ma.beaat 41 w jerkowce i daje jerki po 130g i kreciol nie ma problemu. Osobiście wziął bym beast 51.

Ta 41 ma magnetyk wiec na prawdę bezpiecznie można nim pompowac. Wczoraj na wodzie właśnie miałem przyjemność nim połowic.

Co polecacie do gum 40 - 150 g do WRC90XHM2 budżet do 1000 nie chciałbym zbyt ciężkiego 

Takie porównuję:

1. Revo Beast 4 41 LH - zastanawiam się czy nie zbyt słaby do 150 g..?

2. Tranx 301

3. Revo Toro Beast 51 - Z opinii wygląda najlepiej ale obawiam się, że będzie za ciężki.

Chyba, że coś innego lepszego w rozsądnych pieniądzach...?

Daj znać jak kupisz i przetestujesz ten kijek.

Używam BTF X7 od dwóch sezonów .Najlżej łowiłem(płytkie łowisko i tylko jeden zestaw ) 10gram główka + guma 5 cali - daje radę .Powyżej tej gramatury jest tylko lepiej .Używam go do przynęt ,do 100 gram - ciężej rzadko łowię ale na pewno da radę .Zerknij na YT relacje z Fly VS Jerk - kilku szanowanych wędkarzy używa BFT .

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Przeczytałem masę tematów i wybrałem dwa typy, nie wiem na który się zdecydować. Daiwa Lexa 300 czy Tatula 200. Kij to St.croix WRC80HF2 z przeznaczeniem do ciężkiego spiningu i trochę trolingowania.

Szczupak, ciężkie gumy, woblery i jerki. Szwecja,Dania i trochę u nas w Kraju. Proszę o pomoc, nie wiem który będzie lepiej pasował do tego kija i dobrze wyważał, nie mam możliwości przymiarki, zakup online w ciemno.Jest sens kupować większy lexa 300?

Lexa to zawodnik wagi ciężkiej a Tatula 200 średniej. Większa kultura pracy w Tatuli ale odległość rzutu przy ciężkich przynętach to Lexa - daleko odsunięty wodzik. Mam Lexę 300 i Tatulę 100 - to samo prawie co 200 tylko szpulka ciut mniejsza.

Jaka waga przynęt ?