Silesian Dream Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Pluton chyba uboższy o 4 łożyska. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Dlatego uboższa wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Dokładnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Nadchodzi powoli czas żeby poszukać kolejnego mocnego multiplikatora. Nie chcę się śpieszyć ale na jesień by się przydał. Aktualnie posiadam Abu Revo Beast 41 oraz Daiwa Tatula HD 200 HL. Obydwa ogarniają przynęty (głównie gumy) od 16 - 30 cm o całkowitej wadze 30 - 150 g. W związku z zakupem St. Croix WRC90XHM2 i związanymi z tym możliwościami większych wagowo przynęt przymierzam się do zakupu mocniejszego multiplikatora i zastanawiam się nad Revo Toro Beast i tu pytanie do użytkowników czy jest różnica wielkości obudowy między modelami Revo Toro Beast 51 LH, a modelem Revo Toro Beast 61 LH. Oraz od jakich realnych ciężarów przynęt startują te modele. Miałem Revo Toro Beast 51 w ręce podpięty do Svartzonkera 40 - 140 g 2,59 m. Wydawał mi się duży gabarytowo ale może to kwestia przyzwyczajenia. Wiem, że te dwa modele różnią się pojemnością szpul, wagą oraz nawojem i głównie z powodu nawoju chcę zakupić Revo Toro Beast 61 LH. Bardzo pasuje mi coś około 70 cm na obrót. Pozostaje jeszcze możliwość zakupu innego multiplikatora podobnej mocy w podobnej cenie powiedzmy do 1,5 k zł który ogarnie bezproblemowo przynęty od 50 - 200/230 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Toro beast spoko, ale ciężki kloc. Alternatywy tańsze to np. Komodo SS 364, Lexa 300, droższe Tranx 301/401. Tutaj dobre ceny na sporo multików: https://www.angelshop-angelsport.de/shop/low-profil--rollen-337c1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/ambassadeur-revo-toro-beast.htmlW Szwecji w wielu sklepach teraz wyprzedają Toro beast. Z wysyłka wyjdzie Ci dużo poniżej 1000 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Nadchodzi powoli czas żeby poszukać kolejnego mocnego multiplikatora. Nie chcę się śpieszyć ale na jesień by się przydał. Aktualnie posiadam Abu Revo Beast 41 oraz Daiwa Tatula HD 200 HL. Obydwa ogarniają przynęty (głównie gumy) od 16 - 30 cm o całkowitej wadze 30 - 150 g. W związku z zakupem St. Croix WRC90XHM2 i związanymi z tym możliwościami większych wagowo przynęt przymierzam się do zakupu mocniejszego multiplikatora i zastanawiam się nad Revo Toro Beast i tu pytanie do użytkowników czy jest różnica wielkości obudowy między modelami Revo Toro Beast 51 LH, a modelem Revo Toro Beast 61 LH. Oraz od jakich realnych ciężarów przynęt startują te modele. Miałem Revo Toro Beast 51 w ręce podpięty do Svartzonkera 40 - 140 g 2,59 m. Wydawał mi się duży gabarytowo ale może to kwestia przyzwyczajenia. Wiem, że te dwa modele różnią się pojemnością szpul, wagą oraz nawojem i głównie z powodu nawoju chcę zakupić Revo Toro Beast 61 LH. Bardzo pasuje mi coś około 70 cm na obrót. Pozostaje jeszcze możliwość zakupu innego multiplikatora podobnej mocy w podobnej cenie powiedzmy do 1,5 k zł który ogarnie bezproblemowo przynęty od 50 - 200/230 g.Sądzisz że z WRC90XHM2 poleci 200-230 gramów? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 (edytowane) Sądzisz że z WRC90XHM2 poleci 200-230 gramów? Raczej nie.Nie myślę, że z tego kija max komfortu to 170 no może 180 g. Ale myślę również o mocniejszym kiju [emoji16]Ale przede wszystkim wydaje mi się, że już 150 g to za wiele dla posiadanych multiplikatorów... Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Lipca 2019 przez Janusz1966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Nie myślę, że z tego kija max komfortu to 170 no może 180 g. Ale myślę również o mocniejszym kiju [emoji16]Ale przede wszystkim wydaje mi się, że już 150 g to za wiele dla posiadanych multiplikatorów... Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka kup se daiwe lexe, bendziesz zadowolony, mam trzy i polecam, tylko trzeba smarować nawet nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 a i dobrze zmienić tulejke prz nakrętce od szpuli na lozysko, najlepiej jakies dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) Zastanawiam się nad kupnem multiplikatora do przynęt 40-100/120g (głównie duże jerki ale czasem też gumy). Nie jest ważne czy niski profil czy okrąglak. Myślałem o Abu C4 5601 albo daiwa lexa 300hl/hsl. Ma ktoś jakieś porównanie tych dwóch? Edytowane 7 Lipca 2019 przez T4ll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Wziąłbym lexe, lepsza kultura pracy i mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) Zastanawiam się nad kupnem multiplikatora do przynęt 40-100/120g (głównie duże jerki ale czasem też gumy). Nie jest ważne czy niski profil czy okrąglak. Myślałem o Abu C4 5601 albo daiwa lexa 300hl/hsl. Ma ktoś jakieś porównanie tych dwóch? Abu ma według mnie za mały nawój do jerków i jest mniej wygodny. Bliżej też rzucisz niż Lexą. Bebechy i hamulec też na korzyść Lexy. Edytowane 7 Lipca 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Tak myślałem ale wolałem się upewnić. Dostępność lexy też jest mniejsza. Po porażce z revo SX z przynętami do 70g mam mały uraz do niskich Abu (posypała się blokada obrotów wstecznych). Dzięki za wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 A może ktoś z was miał do czynienia z takimi nowościami: Balzer Adrenalin 7300 BC lub BFT Instinct x7 ? Chyba powinny pociągnąć przynęty 100 - 150 g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 A może ktoś z was miał do czynienia z takimi nowościami: Balzer Adrenalin 7300 BC lub BFT Instinct x7 ? Chyba powinny pociągnąć przynęty 100 - 150 g? Mój kolega ma daiwa Z do takich zastosowań i jest bardzo zadowolony, ale to opcja dla naprawdę nadzianych, niestety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Wiem wiem.. dlatego pytam o te korby, ponieważ są bardziej dostępne dla przeciętnego "Kowalskiego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Po długich poszukiwaniach jestem nadal w czarnej d..ie, jeżeli chodzi o mocny okrąglak z niskim przełożeniem do 800zł.Zastanawiam się nad Abu c3 5500.Może coś poradzicie.Dodam że szukam coś nowego ogólnie dostępnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Kręcisz lewą, czy prawą ręką? Bo ten wymieniony jest na prawą. Szukaj modelu z 1 na końcu. Abu C3 ma nawój ok. 55 cm. Jeżeli nie gonisz za nowinkami, to jest on fajnym wyborem. Tylko korbkę sobie zmień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) A takowy...?https://www.raven-fishing.pl/multiplikator-shimano-corvalus-301-lh/pl/product/15447/ Jest też mniejszy brat. https://www.raven-fishing.pl/shimano-cardif-201a-lh-multiplikator/pl/product/91/?sqr=Shiman Edytowane 16 Lipca 2019 przez Wiesiek2602 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Kręcę lewą. Może być i nowinka, aby miał mocną przekladnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Po długich poszukiwaniach jestem nadal w czarnej d..ie, jeżeli chodzi o mocny okrąglak z niskim przełożeniem do 800zł. Zastanawiam się nad Abu c3 5500.Może coś poradzicie.Dodam że szukam coś nowego ogólnie dostępnego. Abu C3 czy C4 nie jest według mnie taki mocarny. Nieduży napęd, słaby hamulec i brak alu ramy. Okuma czy Tica albo tez Shimano będzie lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Z Shimano masz na myśli ten?https://www.raven-fishing.pl/shimano-cardif-201a-lh-multiplikator/pl/product/91/?sqr=Shiman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Z Shimano masz na myśli ten? https://www.raven-fishing.pl/shimano-cardif-201a-lh-multiplikator/pl/product/91/?sqr=Shiman Tak, tylko raczej Cardiff 301. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) Abu C3 czy C4 nie jest według mnie taki mocarny. Nieduży napęd, słaby hamulec i brak alu ramy.Okuma czy Tica albo tez Shimano będzie lepszym wyborem.Nie mam kompletnie do czynienia z łowieniem na ciężkie przynęty, dlatego chciałbym się zapytać, czy jest ktoś na forum, kto zajeździł - podkreślam - w krótkim czasie przekładnie Abu? Jak jest, to niech napisze jakich przynęt używał. Pytanie nr 2, czy jest ktoś na forum, kto doświadczył na zabetonowanym hamulcu Abu odjazd szczupaka dłuższy niż powiedzmy 10 m? Komu z użytkowników na tym forum udało się skrzywić ramę multiplikatora? W czym tkwi szkopuł, że Abu kosztuje o 40 - 50 % więcej od Corvalusa, czy Cardiffa?Edit. Dodam jeszcze, że Abu jest bardzo wdzięczną konstrukcją do samodzielnego serwisowania. Edytowane 16 Lipca 2019 przez Koincydencja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi