kamilos Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 I moze ktos doradzi jak ustawic hamulec ten w srodku nie mam pojecia jak sie nazywa poprawnie. Tak zeby dalej rzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Ten "w środku" , który odsłaniasz po zdjęciu polika? To hamulec odśrodkowy. Składa się z sześciu bloczków. Czym więcej bloczków przesuniesz do środka szpulki tym szybciej się kręci i dalej lata ( i na odwrót). Pamiętaj, że masz jeszcze pokrętło docisku szpuli z drugiej strony. Jego dokręcenie też ma znaczenie. Zakres możliwości? od 20gr ... do ilu chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladiator Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Witam was chłopaki/dziewczyny chciałbym się was doradzić który model/wielkość multiplikatora Abu Garcia Revo Toro Beast wybrać? Posiadam wędkę savage gear black savage trigger 249cm do 100g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Witam was chłopaki/dziewczyny chciałbym się was doradzić który model/wielkość multiplikatora Abu Garcia Revo Toro Beast wybrać? Posiadam wędkę savage gear black savage trigger 249cm do 100g. Revo Beast 41 wystarczy do 100 gramów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Revo Beast 41 wystarczy do 100 gramów.Zdecydowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Fajna maszynka do 100g tak.jak kolega wyżej pisze zdecydowanie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladiator Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 A moglibyście mi powiedzieć od jakiej gramatury komfortowo startuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Główka 10-12gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Panowie, który brać. Shimano tranx 301 A czy Abu Revo Beast 41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Panowie, który brać. Shimano tranx 301 A czy Abu Revo Beast 41. Tranx 301 jest cięższy i mocniejszy - to kołowrotek klasy Toro Beast, a nie Revo Beast, także odpowiedź zależy od tego do jakich przynęt chcesz go stosować. Imho jeśli do 100-120 g to Revo Beast 41, jeśli powyżej wtedy Tranx 301/401. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Ok. Dzięki. Przynęty do 100g. W takim razie lepszym wyborem bedzie Abu. Lżejszy o jakieś 60g. Cześć tej wagi można spożytkować, ładując w końcówkę dolnika dla lepszego wyważenia kija. Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Biorąc tranxa zawsze masz zapas mocy, dla mnie Shimano chodzi jak masło przy revo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Mam i używam jeden i drugi. Tranx do najcięższych gum (140gr) Revo 41 zestaw o oczko lżejszy (100-110gr). Jeśli według Ciebie Tranx chodzi jak masełko ... to Revo jak margarynka. Dla mnie jakość pracy zupełnie porównywalna. Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Ok. Dzięki. Przynęty do 100g. W takim razie lepszym wyborem bedzie Abu. Lżejszy o jakieś 60g. Cześć tej wagi można spożytkować, ładując w końcówkę dolnika dla lepszego wyważenia kija.Nic nie ładuj w końcówkę !!!! Ciężkich zestawów nie wyważy żaden ciężar w dolniku. Zasada dźwigni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Może ciężkich zestawów tak, ale mój kij o wyrzucie do 100g.przed wyważeniem leciał mocno na pysk i ważył 180g.Teraz po dodaniu 40gr w dolnik łowi się o wiele przyjemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Może ciężkich zestawów tak, ale mój kij o wyrzucie do 100g.przed wyważeniem leciał mocno na pysk i ważył 180g.Teraz po dodaniu 40gr w dolnik łowi się o wiele przyjemniej. To seryjny kij? Bo chyba bardzo źle wyważony musi być. Może ma krótki dolnik.... Dorzucanie 40 g może i poprawi wyważenie, ale przy dłuższym łowieniu moim zdaniem odczujesz taki przyrost wagi kija. Sam tego kiedyś próbowałem i koniec końców zacząłem po prostu wybierać kije z dłuższym dolnikiem, a jeśli z krótszym to te dobrze wyważone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Przezbrojony Ron Thompson 240, 40-100g. dł. od pazura do końca dolnika 44cm. Natomiast 6cm od pazura w stronę szczytu wraz z multikiem, kij jest w poziomie. Skupiona masa kija pod łapą mi nie przeszkadza, największą katorgą dla nadgarstka jest lecący na pysk szczyt, szczególnie dokuczliwe podczas podbijania przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaM3 Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Witam Panowie. Mam pytanie, czy któryś z polecanych w tym temacie multików posiada, albo może posiadać terkotkę hamulca walki? Chodzi mi o modele typu Tranx, albo Revo Toro. z góry dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Daiwa Lexa CC, Okuma Komodo SS i Citrix mają terkotkę. Pamiętaj jednak, że po włączeniu działa ona także przy zwijaniu linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaM3 Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Daiwa Lexa CC, Okuma Komodo SS i Citrix mają terkotkę. Pamiętaj jednak, że po włączeniu działa ona także przy zwijaniu linki.No właśnie, a czy występuje gdzieś działająca "w jedną stronę"???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 No właśnie, a czy występuje gdzieś działająca "w jedną stronę" Daiwa Z ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Daiwa Z ma.I Ryoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaM3 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) I Ryoga Widzę, że nie ma półśrodków Oj to muszę szybciej zbierać kasę dzięki za odpowiedzi Edytowane 23 Września 2019 przez sebaM3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi