BOB1 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Prędkość opadania przynęty spod szczytówki pod własnym ciężarem, regulujesz tylko dociskiem szpuli. (to to pokrętło pod gwiazdą hamulca walki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 To nie jest w stanie utrzymac tak ciezkej przynety .Podwiesilem 4d pike 105g i jak ja zablokowalem aby wolnk opadala to w efekcie ciezko kreci korbka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Poeksperymentuj. 1. Ustaw docisk szpuli tak, żeby w momencie opadnięcia przynęty na ziemię szpulka przestawała się obracać. Porzucaj i oceń jak lata Ci przynęta.2. Ustaw docisk szpuli tak, żebyś wyczuwał minimalny luz szpulki, albo tak, żeby ten luz tylko skasować, następnie dokręć zachowawczo hamulec (magnetyczny/zapnij więcej bloczków) i znów porzucaj. Jak nie będziesz miał bród, to odkręcaj/odpinaj bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Ok sprobuje w sobote i dam wam znac .A jak to jest w wiekszych multikach typu Toro beast czy abu c4 svartzonker .Czy tam docisk szpuli jest w stanie utrzymac 200g i wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Ja w revo beast mam mechanicznym tylko luz szpuli wybrany, dwa bloczki wysunięte i magnetyka używam tylko do rzutów pod wiatr i ew. wyjątkowo nielotnych przynęt. Zakres 40-200g Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 O taka odpowiedz mi chodzilo dzieki kolego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 A ja nigdy nie bawiłem się dociskiem szpuli, tak jak na filmach instruktażowych pokazują. Dla mnie to jest śmieszne. ( Niekoniecznie dla początkujących). Optymalne ustawienie hamulców jest takie, iż sam dochodzę do tego za pomocą kilku rzutów co i jak. Zresztą, przy tym ciężarze przynęt jest łatwiej, a ja nigdy nie miałem parcia na wykonywanie jak najdalszych rzutów. Wędkuję głównie ze środków pływających. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 u każdego ustawienia będą inne,u mnie w zakresie 40-150 ,hula na trzech bloczkach,magnetyk w połowie zakresu,na dociskowym wybrany luz,zupełnie bezstresowo,bardzo daleko ,przyjemnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Dzisiaj wziąłem sobie nad wodę kilka nielotów w ramach zimowych testów. Dwa zapięte bloczki w Abu C3 i stopniowe zjeżdżanie z masą woblerów, aż do momentu kiedy komfortowe rzucanie zaczęło się kończyć. Nie chciało mi się odkręcać śrub, żeby dopiąć kolejny bloczek. Ale wystarczyło dokręcić docisk o ok. 2-3 mm i znów przynęty zaczęły latać bezproblemowo. Ten Abu miał sześć bloczków, więc miałem możliwość regulacji, ale przy dwubloczkowych szpulkach docisk to jedyna możliwość zapanowania nad szpulką bez ingerencji kciuka. Edyta podpowiada, że przy ciężkich przynętach wszystko jest dużo prostsze Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Koincydencja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 ...Hubercie...przecież jest ciekawiej, jak się sobie utrudnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Porzucalem dzis moim zestawem z revo beast Kij svartzonker 40-140g i pletka 30lb .Lata fajnie od canniballa 12.5 i 5g glowka .o dziwo zadnego splatania mimo momentami sporego wiatru ,4bloczki wlaczone docisk szpuli tak aby luzow nie bylo i magnetyk do polowy .zasieg 4d pike 105 g to 45 obrotow korbka a wiec jakies 30m .Myslalem nad zakupem lzejszego kijka ale jednak odpuszcze jak z tego lata od 25g .Na kolejne testy ustawie 3 bloczki .Ciekawy jestem czy mozliwy jest rzut powyzej 40m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 ustaw 3 bloczki,i magnetyk na maxoczywiście z magnetykiem będziesz schodziłmyślę ze 4-dychy,przy odpowiednio wiotkiej plecionce nie będzie problemuja na x-zoga 30lb(to nie jest latwa plecionka do rzutów),takie odległości uzyskiwałemteraz mam nawinięta YGK G-SOUL,tak,tak dałem jej jeszcze jedna szanse,być może dlatego ze kupiłem 50LB 200m w promocji za 18e,zobaczymyjeszcze nie rzucałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Witam Mam nadzieje, ze to wlasciwy watek. Jestem szczesliwym posiadaczem Zilliona HD 1520 CC.Szczesliwym, bo bardzo mi sie ten kolowrotek podoba Pytanie do zorientowanych.Czy sa jakies slizgi do zastapienia lozyskami ? jesli tak to ktore, schemat ponizej. Dziekuje za pomoc i wskazowki. Tak, korbke z knobami juz mam lozyskowana (RCS 100 mm). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 74 i 67 W moim morethanie też w tych miejscach wstawiałem łożyska To ta sama buda http://jerkbait.pl/topic/68869-daiwa-morethan-pe-sv-81-tw-co-i-jak/?hl=%2Bmorethan+%2Bpe+%2Bsv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Wczoraj kupiłem Lew's SUPERDUTY 300Sam jestem ciekaw czy się polubimy? https://www.wired2fish.com/fishing-reels/lews-super-duty-300-baitcaster-review/#slide_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) 74 i 67 W moim morethanie też w tych miejscach wstawiałem łożyska To ta sama buda http://jerkbait.pl/topic/68869-daiwa-morethan-pe-sv-81-tw-co-i-jak/?hl=%2Bmorethan+%2Bpe+%2BsvDziekuje. 1520 ma większą budke niż zwykły zillion czy steez-a. A wymiary łożysk ? Podeslesz ? Edytowane 15 Marca 2020 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Z tego co pamiętam to były tej samej wielkości co w knobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Dziekuje. 1520 ma większą budke niż zwykły zillion czy steez-a. A wymiary łożysk ? Podeslesz ?4x7x2,5. Po 15 zeta można dorwać Ezo nierdzewkę a to w tym miejscu wystarczy. Edytowane 15 Marca 2020 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 4x7x2,5. Po 15 zeta można dorwać Ezo nierdzewkę a to w tym miejscu wystarczy.Dziekuje bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Wczoraj kupiłem Lew's SUPERDUTY 300Sam jestem ciekaw czy się polubimy? https://www.wired2fish.com/fishing-reels/lews-super-duty-300-baitcaster-review/#slide_1Dawaj Robert znać, jak wrażenia. Za te pieniądze fajnie się zapowiada, ciekawe jak przy jerkach się sprawdzi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Jak to jest z Toro Bestią, wszystkie mają taki luz?https://m.youtube.com/watch?v=JMeWA2gkD40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Zainspirowany :-) filmem ,sprawdziłem u siebie,brak takich luzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 ... sprawdziłeś dokładnie czy luz pochodzi z przekładni , czy może jest to nałożenie się luzików z przekładni z luzikiem z korby (na połączeniu korby z pinionem) ... bo jest taka możliwość ... , że z winy jakieś niedokładności jest w ramieniu korbki za duży otworek lub nie jest ona dokręcona ... co w sumie daje taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Lub pionion i pin w osi szpuli . Mam tak w Curado 300 i łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Miałem tak w Metanium XT Ale masła nie szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi