Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to jest z Toro Bestią, wszystkie mają taki luz?

https://m.youtube.com/watch?v=JMeWA2gkD40

Objawy są w istocie niepokojące. Zazwyczaj występuje luz na sprzęgle pinion - pin, co jest normalne, ale nie powinien być wyczuwalny na korbie, bo ta przed cofaniem trzymana jest przez sprzęgło jednokierunkowe. Jeśli sprzęgło trzyma,to pozostaje sprawdzić luz na połączeniu korby z osią. Może po prostu jest zbyt słabo dokręcona. Swoją drogą, tolerancje wykonawcze w sprzęcie za taką kasę powinny być zdecydowanie ściślejsze.

Witam

Mam nadzieje, ze to wlasciwy watek.

Jestem szczesliwym posiadaczem Zilliona HD 1520 CC.

Szczesliwym, bo bardzo mi sie ten kolowrotek podoba :)

Pytanie do zorientowanych.

Czy sa jakies slizgi do zastapienia lozyskami ? jesli tak to ktore, schemat ponizej.

attachicon.gif 1520CC zillion hd.jpg

Dziekuje za pomoc i wskazowki.

Tak, korbke z knobami juz mam lozyskowana (RCS 100 mm).

attachicon.gif zillion hd.jpg

Jakie będzie przeznaczenie tego Ziliona u Ciebie?

Jakie będzie przeznaczenie tego Ziliona u Ciebie?

Podstawowy do wypraw rzutowych za szczupakiem, ale tych od lat nie miałem. Więc to może na kiedyś.

A na chwilę obecną rezerwowy trollingowy za szczupakiem.

A już całkiem powiem, że po zapoznaniu optyczno fotelowym z trójki daiwy

Z2020

Ryoga (czarna)

Zillion hd

Ten ostatni mi się najbardziej podoba.

Mimo że półka niżej od dwóch powyższych.

I dlatego pozostałe dwa kupiłem / obejrzałam i sprzedałem.

Na tyle co ja go będę "katował"... To mogę mieć nie najlepszy, a najładniejszy :)

Edytowane przez Guzu
  • Like 3

Cenię sobie ciszę w multikach ,w stałoszpulowcach też demontowałem terkotki. Ale nie neguję jak ktoś chce mieć ten gadżet ,znam takich co za dźwięk terkotki dali by sobie jaja ogolić tępą brzytwą i musztardą piekielną.

Robert fajny sprzęt i bardzo mało popularny poza USA, a szkoda bo to niedoceniany wytrzymały młynek . Taki młotek który niczego nie musi udawać i nie udaje.

• Like 4

LEW"S 300 dotarł ;)

attachicon.gif IMG_20200317_124333a.jpg

attachicon.gif IMG_20200317_124410a.jpg

attachicon.gif IMG_20200317_124456a.jpg

Fajny patent. Otwierany zaczep na przynętę

attachicon.gif IMG_20200317_124614a.jpg

attachicon.gif IMG_20200317_124602a.jpg

Hamulec odśrodkowy i magnetyk

attachicon.gif IMG_20200317_124756a.jpg

Wszystkie pokrętła ustawień klikają i co mnie przyjemnie zaskoczyło jest terkotka w szpuli :)

Gdzie brałeś?

Kupiłem nie wiedząc , że jest terkotka :P pisz co chcesz, ale mi się podoba i nie przeszkadza jak jest ;)

Niech Pan się nie przejmuje Panie Robercie, tylko lepiej napisze, czy ta terkotka jest głośniejsza niż w Daiwa Zet.

Nie znam zetki. Ta jest dość głośna, ale w przyjemnych niskich rejestrach dźwięku ;)  :D

(Pawłem zawsze się przejmuję ale nigdy nie denerwuję :P  :D  :D  :D )

Ta terkotka to Line Out Alarm do trolla tak jak w Toro czy taka jak w Z-ce czy też stałoszpulowcach?

Podstawowy do wypraw rzutowych za szczupakiem, ale tych od lat nie miałem. Więc to może na kiedyś.

A na chwilę obecną rezerwowy trollingowy za szczupakiem.

A już całkiem powiem, że po zapoznaniu optyczno fotelowym z trójki daiwy

Z2020

Ryoga (czarna)

Zillion hd

Ten ostatni mi się najbardziej podoba.

Mimo że półka niżej od dwóch powyższych.

I dlatego pozostałe dwa kupiłem / obejrzałam i sprzedałem.

Na tyle co ja go będę "katował"... To mogę mieć nie najlepszy, a najładniejszy :)

U mnie odwrotnie. Miałem tego Zilliona ale poszedł do ludzi a Z-ka została ale to dlatego że ja łowię ciężej od 50-130 gramów .

Ryoga nie była brana pod uwagę bo okrągłe mi nie leżą. 

• Like 1

Pan BOB kupił multik z terkotką i już musi wiedzieć o tym cały świat... bicie piany jak złoto. I tak jest po każdym jego wpisie

Wpis, podziękowania za miłe słowo, podziękowania za podziękowania i robi się z tego 5 stron.

Bez jaj!

Ja wiem, że jest zima, a tak naprawdę to już wiosna- idz BOB wkońcu nad wodę.

Odsapnij od tego internetu, forum bo widzę, że jak przynajmniej raz nie udzielisz się dziennie na forum to chory

Nie samym forum człowiek żyje!

Pan BOB kupił multik z terkotką i już musi wiedzieć o tym cały świat... bicie piany jak złoto. I tak jest po każdym jego wpisie

Wpis, podziękowania za miłe słowo, podziękowania za podziękowania i robi się z tego 5 stron.

Bez jaj!

Ja wiem, że jest zima, a tak naprawdę to już wiosna- idz BOB wkońcu nad wodę.

Odsapnij od tego internetu, forum bo widzę, że jak przynajmniej raz nie udzielisz się dziennie na forum to chory

Nie samym forum człowiek żyje!

Bomba z rana :lol: .Pan Wiesiek z mega merytorycznym wpisem!!Jak dobrze że Pan Wiesiek jest,dziękuję w imieniu wszystkich którzy czują podobnie jak ja :good:  :rockon: .

• Like 3

Szanowny Panie Wiesławie Jak się lęgną takie osobniki jak Pan? Może są jacyś lekarze, którzy zalecą lekarstwo na jad, który buzuje w organizmie? (czy to zaraża?)

Osobiście chętnie zapoznałbym się z sensownymi Pana wisami (wśród tych 54), które tworzą i budują to forum.

Dziękuję za skupienie się nad moją osobą i śledzenie mojej aktywność na forum (to mnie dopinguje do dalszych działań) ...ale szczerze mówiąc g...no Pana obchodzi co gdzie i kiedy robię.

Dzisiaj wyskoczę nad wodę na testy tego multika i zamieszczę moje uwagi ... zadedykuję je specjalnie Panu :)

Edytowane przez BOB
  • Like 12