Marcin1991 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Da rade 100ke mialem i nie bylo problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Witam. Chem zakupić multik do jerk'ów Max ciężar 110g. Mam trzy typy: Dam Quick Optimus 301, Abu Garcia Max Toro 51 LH i Abu Garcia Oceanfield BG-L. Może ktoś miał styczność z którym z nich i może pomóc w wyborze. Sprzęt ten ma być odskocznią od karpiówek w tygodniu, dlatego taki zakres cenowy.Nikt nie używał tych młynków do jerkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Nikt nie używał tych młynków do jerkowania?Tak na sucho 2 i 3 propozycja to za grubo do przynęt do 110 gramów. Waga 350+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Z tego co wyczytałem to Abu Garcia Max Toro 51 LH przez producenta jest opisana do przynęt w przedziale 50g do 120g. Dlatego się tym sugerowałem. Wiem że waga jest spora ale czy coś w podobnym przedziale cenowym sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Abu revo beast 41 LH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Znam niestety przekracza założenia budżetowe. Casting dla mnie jest badaniem wody przed zasiadkami karpiowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 To kup coś na Ali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Patrzyłem na Ali... I jak dla mnie ceny za Abu są porównywalne do tych w Polsce chyba że miałeś na myśli coś z typowo chińskiego rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Ja nie, ale niektórzy kupują chińskie konstrukcje i czasami chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Z ciekawości zna ktoś sprawdzone chińskie konstrukcje do zastosowań do 110g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianFishing96 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Z ciekawości zna ktoś sprawdzone chińskie konstrukcje do zastosowań do 110g.Piscifun Alijos 300 podoła i jest nawet polecany przez ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 No ale jego waga to 320g cena fakt poniżej 400pln no i aluminiowa rama ale Max Toro jest o 100 droższy i waży 350g, konstrukcja z kompozytów ale to mi nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Niestety żaden z nich nie ma zsynchronizowanego ze szpulą wodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) A to dyskwalifikuje jako multik "do ciężkiej roboty"? Edytowane 29 Października 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Kilka słów o Max Torohttps://teamcolibri.blogspot.com/2017/05/testet-abu-garcia-max-toro.html?m=1 Kilka dni temu czytałem artykuł z USA od lokalnego przewodnika. Dostał toro na testy. Przez rok był katowany I nic sie z nim nie wydarzyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Moim zdaniem Max Toro to przesada do 110 g. Lepiej wybrałbym Wincha. Fakt, droższy ale lżejszy, z dobrym dragiem i większą liczbą łożysk, o urodzie nie wspominając. Edytowane 29 Października 2020 przez Novis 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 A to dyskwalifikuje jako multik "do ciężkiej roboty"?Nie dyskwalifikuje, ale szpula z ruchomym wodzikiem lepiej oddaje linkę. Odjazd dużej ryby (np. suma) na grubej lince od razu pokaże o co chodzi.PS Przy połowach szczupaków ma mniejsze znaczenie, choć komfort rzutów nadal jest niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Aha, dzięki Edytowane 29 Października 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Koledze raczej nie chodzi o to. Szuka młynka do 110 g jak zrozumiałem a nie betoniarki na sumy. Jakbym miał się przejmować przyłowem suma, to nie wiem jakby zestawy wyglądały. Sumka 120+ nawinąłem prawie na wędkę w 3 minuty za pomocą chińskiego młynka. Patyk był do 150 g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Oj BOB, przecież wiesz o co chodzi. Przy ciężkich klockach i grubej linie lepiej żeby wodzik sobie polatał. Jeśli ktoś zaczyna obecnie, może nawet nie wiedzieć że istnieją takie rozwiązania. Ja w każdym razie będę polecał... Koledze raczej nie chodzi o to. Szuka młynka do 110 g jak zrozumiałem a nie betoniarki na sumy. Jakbym miał się przejmować przyłowem suma, to nie wiem jakby zestawy wyglądały. Sumka 120+ nawinąłem prawie na wędkę w 3 minuty za pomocą chińskiego młynka. Patyk był do 150 g.Jeśli tylko na szczupaki to oczywiście masz rację. Ja do grubych linek mam okrąglaki ABU (5600 i 6500), syn z kolei dużego CITRIX'a (też ze sprzężonym wodzikiem) i zdecydowanie wolimy takie rozwiązania. Edytowane 29 Października 2020 przez RBTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Ale wiesz dobrze, że musisz polecić konkretne modele a dużo ich nie ma w płaskiej budzie (w okrąglakach też). Z przeglądanych ofert trudno wyłowić multiki z taką opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Niestety za dużo konkretnego sprzętu polecić nie mogę, z tej prostej przyczyny, że nie zmieniam zbyt często sprzętu. Niektóre multiki są u mnie w służbie już kilkadziesiąt lat. Mimo wszystko uważam, że warto zwrócić uwagę na rozwiązania nie wszystkim znane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Na wodach które znam szczupak w przedziale 90 120cm to nic dziwnego sumy nie raz wyciągnąłem na karpiowe zestawy o wadze 30kg więc taka ryba też się może zdążyć. Jeżdżę też na Odrę a tam to różny przedział ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Niestety za dużo konkretnego sprzętu polecić nie mogę, z tej prostej przyczyny, że nie zmieniam zbyt często sprzętu. Niektóre multiki są u mnie w służbie już kilkadziesiąt lat. Mimo wszystko uważam, że warto zwrócić uwagę na rozwiązania nie wszystkim znane.Bez złośliwości, poważnie ale z tymi kilkudziesięcioleciami na służbie to chyba przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Jednak nie. Ze staroci do dziś służą multiplikatory Mitchell Z6630 i Ambassadeur 650 plus. Dokładnych dat nie podam, ale są ze mną na pewno od końca lat 80-tych lub początków 90-tych. Z tamtego okresu mam też w ciągłym użyciu siedmiostopowego Ambassadeura 1000 i dziewięciostopowe Shimano Power Loop (rocznik 92 lub 93). Edycja. Na szybko znalazłem fotkę jednego z wiernych towarzyszy. Siedzi na wspomnianym Shimano Power Loop. Bardzo go lubię. Mimo lat kręci cichutko i jest silny (teraz byśmy powiedzieli "winch"). Edytowane 29 Października 2020 przez RBTS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi