BOB1 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Aaaaa to szacun. PS Powinien być nakaz aby forumowicze coś więcej (choćby wiek-kobiet to nie dotyczy ) o sobie pisali po za płcią ... choć niektórzy nawet tego nie robią Edytowane 29 Października 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Zastanawia mnie sam fakt masy młyńska w przedziale cenowym do powiedzmy 700 PLN mieci się ona od 250 do 350g. Z mojego punktu wędkarskiego kołowrotki o masie 500g są w sumie leekkie w spiningu 250 jest ok ale nie wiem jak to jest przy jerkowaniu. Kilka przykładów które znalazłem: Citrix 312g, abu C4 5601 285g 6601 320g, abu Jerkbaiter LH 325g,abu STX 5601 LH 305g, abu REVO4 WINCH 214g,DAM Quick Optimus 301 280g, Okuma Komodo LP SS KDS-364LX 310g. Beast 40 HS 270. BALZER Adrenalin 7300 BC 255g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Z tego stada odpuść od razu ABU STX 5601. Tak w zasadzie dziabnij sobie ABU Revo Beast ale 41. (chyba, że jesteś mańkutem, to wtedy 40). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku319 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 ABU Revo Beast 41 nie mieści się w założonym budżecie. Sprzęt karpipwy też pochłania finanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 No to zostaje czekać na okazję na giełdzie, polubić się z jakimś chińczykiem bądź jak masa i wielkość Ci nie przeszkadza łyknąć tego Max Toro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Ten max toro ogarnie wieksze przynety niz revo beast .Ile rzeczywiscie bezpoecznie ogarnie beast 41 ja rzucam kolo 150g czy to juz przesada ?I co sie psuje gdy rzuca sie za ciezkimi przynetami ?Lozyska podpoerajace szpule .Bo w przypadku lowienia swimbaitami stawiajacymi maly opormw wodzie ro chyba nie przekladnia . Edytowane 31 Października 2020 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Ja revo beast 41 rzucam do 150gr,na tyle kij jeszcze bezpiecznie pozwala rzucać i nic się z tym multikiem nie dzieje. Czytałem opinie że do tyłu gr jest polecany i pewnie jest to jego max.Niestety łowię nim dopiero jeden sezon i moje spostrzeżenia mogą być zbierzne z opinią osób które dłużej nim łowią oraz mają na pewno większe doświadczenie w castingu Edytowane 31 Października 2020 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Nowy Curado 300 jest już w sprzedaży: https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/shimano-curado-k-301.html Technicznie bardzo podobny do Tranxa, ale lżejszy o ok. 30 gramów. Wersja z przełożeniem 4,7:1 (nawój 63 cm) może przypasować pod największe obrotówki i inne duże przynęty stawiające opór. W rozmiarze 200 też wchodzi nowa wersja z niskim przełożeniem (5,0:1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Drogi ten Curado 300. W USA regularna cena to 200$. Chyba będę musiał poprosić kogoś by mi przywiózł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Drogi ten Curado 300. W USA regularna cena to 200$. Chyba będę musiał poprosić kogoś by mi przywiózł. 200$ to około 2000 SEK ,czyli jakieś 80 PLN droższy . Ale ,jak masz kogoś w Stanach ,to może warto . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Różnica to blisko 70dolcow ale jak masz taką wyminą że za 80pln kupisz 70 dolców to żeczywiscie mało opłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Ja mialem przymierzyc sie do lexy ale pojawila sie tatula 300 i chyba to łykne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) W Fin ruszyła dziś sprzedaż Tatuli 300, wszystkie modele - 299,99e Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Listopada 2020 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Różnica to blisko 70dolcow ale jak masz taką wyminą że za 80pln kupisz 70 dolców to żeczywiscie mało opłacalne Sorki, moja mea culpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Sorki, moja mea culpa.Spoko w końcu sobota wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Dokładnie . Tak ,czy siak - Tatula 300 i Curado 300 dostępne od ręki w powyższym sklepie - https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/shimano-curado-k-301.html .A ,że niedługo Black Friday ,to sobie pójdę pomacam i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Daj znac jak obadasz te modele. Tez czekam na black F. Tatula już w innych sklepach SE dostepne. Jak pojawilo sie to w wielu sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 W tygodniu po pracy pewnie wpadnę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 panowie jak ktos namierzy jakas fajna promocje na tranxa 301/401 dajcie znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janir Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Potrzebuję waszej pomocy. Szukam multika, najlepiej okrąglaka pod przynęty do max 80gr do około 500zł . Uda się coś znaleźć w tym budżecie czy będzie ciężko ? Patrzyłem na Abu Ambassadeur STX ale ilość plastiku w środku trochę mnie przeraziła. Co powiedzieli byście na Shimano Cardiff, ogarnie taką gramaturę ? Jeżeli miało by to być dla mnie to pewnie szukał bym używanej C4, ale jako , że ma to być prezent da siostrzeńca to jednak używka nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Nie lepiej jakies max toro lub revo x . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janir Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Max toro mam na swoim zestawie, chętnie bym coś innego wziął, no i poza tym to trochę przekracza budżet.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Nie lepiej jakies max toro lub revo x .Max Toro w zestawie do 80 gramów to jak armata na wróble, bez sensu moim zdaniem. Z linką pewnie 360-370 gramów. Lepiej w podobnej kasie weź Tatulę 200 z Ali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janir Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 a co powiecie na DAM Quick 4 BC 201 ? Ogarnie ? Jest teraz w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Potrzebuję waszej pomocy. Szukam multika, najlepiej okrąglaka pod przynęty do max 80gr do około 500zł . Uda się coś znaleźć w tym budżecie czy będzie ciężko ? Sprecyzuj co to jest "do 80g" o wiele wiecej powie, ile najczesciej bedziesz rzucał. Np jeśli bedziesz glownie łowił 40-60 gramami a czasem cos wiekszego zalozyl to model wielkosi 200 bedzie ok. Jesli do 80g oznacza u Ciebie łowienie głównie buster jerki 15 i slidery 12, to wielkość 200 dała by też radę ale 300 była by lepszym wyborem Polecam ten materiał, odpowie Ci na duzo pytan co do doboru odpowiedniego modelu https://pikemafia.pl/sprzet-wedkarski/multiplikator/jak-dobrac-odpowiedni-multiplikator/ edit: a i nie musisz bac sie plastiku w multiplikatorze, nie wszystkie elementy musza byc metalowe, co tam Cie dokladnie odstraszyło? Edytowane 20 Listopada 2020 przez Sleepy Jeezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi