Mateo90 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Panowie, wybadałem sprawę Podobno Lew's nie wychodzi z PL ale mają tyle zamówień, że całość sprzętu idzie na Zachód.Podobno w styczniu ma być jakieś info, jeżeli by to kogoś interesowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Taki Lew's jest na allegro za 600zł chyba fajna konkurencja dla innych multików do ciężkiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Taki Lew's jest na allegro za 600zł chyba fajna konkurencja dla innych multików do ciężkiego łowienia.Piszesz o tym? https://allegro.pl/oferta/multiplikator-lew-s-super-duty-gx3-speed-spool-lfs-8976908910 Grafitowa rama. Już lepszy byłby ten ale cena inna. https://allegro.pl/oferta/multiplikator-lew-s-super-duty-wide-speed-spool-8976908963 Zastanawia mnie tylko niska waga obu.Markowe sprzęty do rzucania klockami 100- 300 gramów typu Lexa 300 czy też Tranx 300 ważą około 300 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Grafitowa obudowa w tym pierwszym, a rama raczej alu. Oba są mniej więcej wielkości Revo Beast 41 (rozmiar 150-200) i bardziej do 100-150 g niż 300. Z tego co widzę po filmach to w USA te multiki są używane głównie do bassów, a nie szczupaków i musky. Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Maciek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 A tak od czapy: D. Ryoga to do ilu g się nadaje wg Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Piszesz o tym? https://allegro.pl/oferta/multiplikator-lew-s-super-duty-gx3-speed-spool-lfs-8976908910 Grafitowa rama. Już lepszy byłby ten ale cena inna. https://allegro.pl/oferta/multiplikator-lew-s-super-duty-wide-speed-spool-8976908963 Zastanawia mnie tylko niska waga obu.Markowe sprzęty do rzucania klockami 100- 300 gramów typu Lexa 300 czy też Tranx 300 ważą około 300 gramów. Obydwa modele to co innego niż Super Duty300 Miałem okazje zobaczyć w sklepie, bo akurat dla kogoś odłożyli ostatnią sztukę i naprawdę fajnie kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Mam i piszę cały czas o Super Duty 300. Wygląda takNie jest tani, ale rzadko tanie jest dobre Edytowane 30 Grudnia 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Koledzy, jest jakaś opcja na płytszą szpulę do Lexy300 HD? Jakaś pasująca zamiennie itp? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Co ma na celu zastosowanie płytszej szpuli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Co ma na celu zastosowanie płytszej szpuli?Mniejszej ilości plecionki nawinięcie Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Czy ma ktoś z Was Abu Revo Beast ale w wersji z przełożeniem 7,3:1 ?W sumie to się zastanawiam nad Abu i może aż takiej różnicy nie ma w stosunku do wolniejszej wersji ?Ps.Jeszcze jedno pytanie, bo ostatnio poczytałem też oTranxie 301, ktoś ma i używa?Jeżeli będę chciał używać przynęty 30-140g to może jest to lepsze rozwiązanie niż Revo Beast 41 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Jeśli masz zamiar latać do 140 (a pewnie i 150) to bierz Tranx301 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Tranxa w rozmiarze 300 polecam do przynent do 150/160g lub największych spinnerbaitow z z paletkami 8 na 4. Mój srebrniaczek od 2 lat (kilkadziesiąt wypadów) ściąga przynęty w lekkiej bałtyckiej solance i nic mu nie dolega. Do tej pory przeszedł tylko jedno kompleksowe czyszczenie i smarowanie. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Czy ma ktoś z Was Abu Revo Beast ale w wersji z przełożeniem 7,3:1 ?W sumie to się zastanawiam nad Abu i może aż takiej różnicy nie ma w stosunku do wolniejszej wersji ?Ps.Jeszcze jedno pytanie, bo ostatnio poczytałem też oTranxie 301, ktoś ma i używa?Jeżeli będę chciał używać przynęty 30-140g to może jest to lepsze rozwiązanie niż Revo Beast 41 ?Użytkuje revo beast 41hs, z gumami do 100g, jerki, obrotówki 5, wahadła itd. Zwija płynnie, największa rybka to sumek Ok 6-7 kg wyjechał bezproblemowo. Nie mam porównania do wolniejszej wersji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Myślę, że odczujesz tylko w przypadku prowadzenia przynęt, wymagających szybszego wybierania luzu linki, ale i to jest kwestią dostosowania się do stosowanej animacji. O wytrzymałość bym się nie martwił (mam 41 z niższym przełożeniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Żadnego z tych kręciołów łatwo nie zajedziesz przy tej gramaturze.IMO tranx to liga wyżej od revo, abulca 41 nie mam ale macałem, łowiłem i wolę tranxa301, u mnie kręcioły lekko nie mają, a jedyny na razie co wyraźnie padł to C4 (łożyska) po przeciąganiu pontonu 280 w 2osoby pod zajebisty wiatr (w sumie z korektami to około 30m), przy volatile pikeu do 220g i odpowiedniej plecionce. btw; TRANX 300/400 tylko różnica w budzie, a Amerykańce 400setke katują wszelkim szmelcem pod muskyacze, także... ps: czekam jak będzie prorex 400 (12.2oz przy tej budzie)na ebayu i zamawiam. https://daiwa.us/collections/baitcasting-reels/products/prorex-tw Edytowane 26 Stycznia 2021 przez Michal_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Spoko zapowiada się ten Prorex 400. Masa 341g i 3 przełożenia do wyboru w tym niskie 5,3:1, którego nie ma np. w Tatuli 300. Aczkolwiek buda i bebechy raczej tej samej wielkości, bo różnica wagi to tylko 19 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Kupiłem sobie curado dc 151 ktoś wie ile ogarnie dołem nada się pod jakieś okoniowo pstrągowej zastosowania typu Kajtek 3cale plus 3-5g czy jest to multik typowo do cięższej roboty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Glowka 5ka to tak ciut za lekko..chyba ze masz dobry kij który ladnie laduje sie od tych 5g. Btw. Mowisz o przedziale przynet UL wiec to nie ten temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Co do Curado DC to na jednym z kanałów na yt, ktoś mówił że rzuca tym multikiem i po 170 g i nic się nie dzieje Odnośnie tranxa, jeżeli chciałbym rzucać i jerkami i gumami czy warto wziąć z wyższym przełożeniem czy lepsze niższe z racji iż multiplikator będzie wytrzymalszy ? Edytowane 31 Stycznia 2021 przez Mateo90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Jak wyżej wskazane przy lekkim kiju może i dałby radę, ale Curado DC to multik do średniociężkiego łowienia. U mnie od tej pory 40-100 g i to bez zająknięcia, z planami na spróbowanie 100+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Co do Curado DC to na jednym z kanałów na yt, ktoś mówił że rzuca tym multikiem i po 170 g i nic się nie dzieje Odnośnie tranxa, jeżeli chciałbym rzucać i jerkami i gumami czy warto wziąć z wyższym przełożeniem czy lepsze niższe z racji iż multiplikator będzie wytrzymalszy ?Przy jerkach niski nawój/przełożenie nie wskazane za bardzo. Przy szybkim prowadzeniu (a czasem tylko przy takim biorą) spocisz się i łapa ci odpadnie. Poza tym jerk jest przynętą która stawia duży opór w wodzie. Edytowane 31 Stycznia 2021 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Co do Curado DC to na jednym z kanałów na yt, ktoś mówił że rzuca tym multikiem i po 170 g i nic się nie dzieje Odnośnie tranxa, jeżeli chciałbym rzucać i jerkami i gumami czy warto wziąć z wyższym przełożeniem czy lepsze niższe z racji iż multiplikator będzie wytrzymalszy ?W mocy w zależności od przełożenia nie ma aż tak ogromnej różnicy. Bardziej należy kierować się zasadą (obowiązującą również w spinie): niskie przełożenie do gum, wyższe do jerków. Gdybym miał wybrać multik, który ma obsługiwać i gumy i jerki to brał bym z większym przełożeniem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 W mocy w zależności od przełożenia nie ma aż tak ogromnej różnicy. Bardziej należy kierować się zasadą (obowiązującą również w spinie): niskie przełożenie do gum, wyższe do jerków. Gdybym miał wybrać multik, który ma obsługiwać i gumy i jerki to brał bym z większym przełożeniem. Ja również z większym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Mam tranxa akurat pod jerki i nie widzi mi sie lowic wolniejszym. A gumy tez bez problemu ciągnie jak wyciągarka. Wybierając tak bardzij uniwersalnie to zdecydowanie wersja szybsza. Co do teanxa. Moze ktos tam lowi nim i po 150+ kweatia tylko jak długo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi