Marcin1991 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Mam tranxa i mialem okazje polowic beast 41. Shimano jak dla mnie kreci bardziej przyjemnie, ale bestia ma plus przez magnetyk. Gdyby tranx mial megnetyk byl by dla mnie kozak nad kozakami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Mam tranxa i mialem okazje polowic beast 41. Shimano jak dla mnie kreci bardziej przyjemnie, ale bestia ma plus przez magnetyk. Gdyby tranx mial megnetyk byl by dla mnie kozak nad kozakami.Tak nawiasem mówiąc nie wiem dlaczego shimano tak mocno się trzyma systemu z hamulcem odśrodkowym.Magnetyk ma więcej plusów i dlatego wybierma Daiwę/Abu. I teraz jeszcze te mikroząbki w multikach do grubych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 To fakt, ale melek np. Conquestem 401 lowi juz dlugi czas i nie ma u niego lekko i zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Ja tam wolę odśrodkowce, bo się trochę dalej rzuca (czasem nawet znacząco), a przy lowieniu z rzutu gdzie jest 30m pod kilem i się na różnych głębokościch prowadzi przynętę -istotna sprawa. Ogólnie Panowie to jest kwestia przyzwyczajeń, jak łowię na płytkich wodach i nie szukam zasięgu to też widzę przewagę magnetyka nad rozkręcaniem obudowy i doczepianie bloczków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Jednym z moich stałych, ciężkich zestawów jest Tranx 301 podpięty do Phenix M1 25Lb lub np. SG Skinny Water 231 do 180gr. Latają z tego "odpowiednie" przynęty. Od początku użytkowania ustawiłem bloczki pół na pół i od tej pory nic nie zmieniam bez względu na warunki. Dotychczas nie miałem brody (może jedno, delikatne spuchnięcie plecionki?). Przy tej gramaturze i rodzaju przynęt, osiągane odległości są całkowicie satysfakcjonujące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 (edytowane) Witam Wedkarzy, Zakupilem multik daiwa Ryoga 2020 HL , poszukuje zapasowej szpuli. Czy czerwona szpulka Daiwa RCS 2014 /Real Four/Real Custom pasuje do 2020 HL ?Dziekuje za pomoc. https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product/2913 Z zalaczonego linku wynika ze bedzie pasowac do ryogi 2020 HL. Milo ze Hedgehog archiwizuje produkty. Pozdrawiam Zbigniew Edytowane 6 Lutego 2021 przez krokop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Zawsze mnie zastanawiało, jak to jest, że ktoś kupuje multika do obsługi przynęt ok. 100 g , po czym pyta się o lżejszą szpulę do niego. W imię czego? 2 w 1? No, ale każdy robi, co chce. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Szanowny Panie Novis, Potrzebuje dodatkowa szpulke do zylki , w.w szpula jest jedyna dostepna i pasujaca do ryoga 2020. Moin zdaniem jest to wspaniale rozwiazanie miec mozliwosc jednym kolowrotkiem obsluzyc 2 wedki. Pozdrawiam Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 możesz jeszcze kupić oryginalną na placie jako części zapasowe... trzeba by poskładać z kilku elementów...https://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder.php?products_id=416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Zbyszek, rozumiem, to ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Koledzy, mam starego Abu Revo SX 1 generacji. Nie mogę nigdzie doszukać jakimi max wabikami (jerki i sterowce) można nim ciskać bez obawy o uszkodzenie.Drugie pytanie czy można tym bez obawy łowić na słonej (Bałtyk) wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Myślę, iż do 80 g. spokojnie, skoro S pierwszej generacji daje radę do 100g, SX też da. To były kiedyś najładniejsze multiki z pierwszej serii Revo. Na Bałtyku też powinien dać radę, ale tu ręki uciąć sobie nie dam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Panowie, przyszła do mnie Lexa300HD, dziś pierwsze rzuty- czy głośna praca łożysk to normatyw, czy raczej brak oliwki/smaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Używana, czy nowa? Raczej łożyska do wymiany, sam to u siebie teraz przerabiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Panowie, przyszła do mnie Lexa300HD, dziś pierwsze rzuty- czy głośna praca łożysk to normatyw, czy raczej brak oliwki/smaru? U mnie nowa i cisza. Pewnie jak kolega wyżej napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Multik nowy, guma 50g- może dla niego za mało?? Edytowane 20 Lutego 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Faktycznie, szumi jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Maciek to nowa maszynka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Faktycznie bardzo głośny. Największą cichobieżność łożysk zapewnia lekki smar stały, lecz doraźnie możesz dać po kropli oleju do łożysk szpuli co powinno je znacznie wyciszyć. Swoją drogą, dziwne, by z nowej maszynki wydobywały się takie odgłosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Maciek to nowa maszynka ?Tak Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Jak nowy to faktycznie mocno szumi. Smarowanie łożysk oliwką medium powinno pomóc. Jeśli nie, to wymiana (ewentualna utrata gwarancji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Obstawiam ze Maciek kupil za Polska granica. Jedyne wyjście to puscic po kropli, jak nic nie zmieni sie to wysyłać na gwarancje,jak jest opcja. Jak nie to rozebrać i sprawdzic bolaczke, czyli lozysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Ja właśnie mam identyczny problem, ale moja 300PWRL ma już koło 4 lat. Teraz robiłem jej serwis, Andrzej P. robił go w lutym i wymieniał łożyska. Mi to podchodzi pod łożyska. W swojej już zamówiłem nowe, chociaż przed moim serwisem było cichutko :/ Edytowane 20 Lutego 2021 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Kupiłem go u Finów z Happyanglera, napiszę do nich i podeślę ten film. Gdyby tutaj było prosto zdjąć jakąś kapę i zakroplić oliwkę- nie lamentowałbym, natomiast to nie takie proste jak w mych dotychczasowych multach. Generalnie słuchowo wygląda to na nienasmarowane/uszkodzone łożysko podpierające szpulę. Do sezonu jeszcze trochę, nawet uwzględniając miesięczne oczekiwanie na przesyłkę, powinienem się wyrobić do maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Jezeli chodzi o ten sklep to bardzo rzetelnie podchodza do klienta takze z reklamacja nie powinno byc problwmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi