Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Conquest to nieco wyższa "klasa", w sensie full metal body itd., jest dużo ładniejszy i droższy. Za to Tranx to nieco lepsza ergonomia, nieco lepiej siedzi w ręku. W Tranxie troszkę mnie irytuje boczny dekiel, który przy niekorzystnym rozwoju wypadków można po prostu zgubić nad wodą. Poza tym jest nieco "plastikowy" (ale za to "cieplejszy" przy łowieniu). 

Kolego posiadam tranxa 301, toro beast 51 i CC ale 201.

Znajomy uzywa CC 401 i miota poteznyni kotletami.

Musisz Zdecydować czy okragly czy niski. CC to klasa, płynność itd. Shimano jak dla mnie przyjemniej kreci niz Abu. Abu z kolei ma ten plus ze ma magnetyk czego w Shimano brak.

Plusy i minusy niestety.

Mam oba, Beast ma bloczki i magnetyk Daiwa magnetyk. Hamulec walki jest bardzo płynny, szeroki zakres regulacji lepiej niż w Tatuli. Korbka i okrągłe knoby sprawiają ze całość solidnie i przyjemnie się sprawuje. Tatula użytkowo również bardzo fajna. Pomacaj w sklepie zobaczysz który przypadnie ci bardziej do gustu, sprawdź obsługę pokręteł, wyciągnij szpule zrozumiesz o co chodzi[emoji6]. Jeśli finanse to nie problem brałbym Abu[emoji7].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez gumowy
  • Like 5

Jak poprzednicy jestem za Abu,ale najlepiej jak podepniesz w sklepie oba multiki do kija i sprawdzisz,który z nich lepiej leży ci w łapie.

Mnie osobiście bardziej pasują Abu i shimano niż daiwa.

Wszystkie wymienione poradzą sobie w zakładanej gramaturze.

Edytowane przez marcin186
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Nie jest to klasa tych co wymieniacie powyżej, ale kupiłem aby przetestować. Jest komplet z chińskim kijem do jerków, ale do dużych gum też się sprawdzi ;)

Póki co mogę stwierdzić, że ma bardzo mocny, płynnie pracujący hamulec.

post-52107-0-25333800-1617436701_thumb.jpg

post-52107-0-88227800-1617436676_thumb.jpg

Mam kilka multików renomowanych firm, ogólnie znanych i omawianych tutaj, ale czasami lubię przetestować z ciekawości :)

• Like 1