Jarek Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 a tranx i cc? jak mają się rozmiarowo do konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Conquest to nieco wyższa "klasa", w sensie full metal body itd., jest dużo ładniejszy i droższy. Za to Tranx to nieco lepsza ergonomia, nieco lepiej siedzi w ręku. W Tranxie troszkę mnie irytuje boczny dekiel, który przy niekorzystnym rozwoju wypadków można po prostu zgubić nad wodą. Poza tym jest nieco "plastikowy" (ale za to "cieplejszy" przy łowieniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 jak poszukasz to na youtube znajdziesz instrukcję jak bardzo prosto zabezpieczyć panel boczny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Jakiś patent z małym kawałkiem plecionki? Zdaje się, że coś takiego oglądałem. Poszukam. Generalnie dla mnie jedna z ważniejszych decyzji przy zakupie multika jest taka - czy idę w round czy w low profile? Potem dopiero rozmiar, konkretny model, firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 mam cc201 i uzywam do zestawu 50-120g. jestem bardzo zadowolony, ale nie wiem nawet jak wygląda rozmiarowo 301 i jak wypada w porównaniu do reszty.wiem już że nie toro beast. Szukam NaCL i rozważam któregoś shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Kolego posiadam tranxa 301, toro beast 51 i CC ale 201. Znajomy uzywa CC 401 i miota poteznyni kotletami. Musisz Zdecydować czy okragly czy niski. CC to klasa, płynność itd. Shimano jak dla mnie przyjemniej kreci niz Abu. Abu z kolei ma ten plus ze ma magnetyk czego w Shimano brak. Plusy i minusy niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Który z tych 3 modeli wybralibyście do łowienia jerkami od 40 do 100g? -Daiwa Tatula 200 HD-Abu Garcia Revo Beast 41-Abu Garcia Revo4 Inshore Zależy mi na młynku, który jest dostępny aktualnie do kupienia, na powyższe modele znalazłem oferty w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 (edytowane) Ja postawił bym na tatule.Osobiście łowie Ryogą 2020 a tatuule kupiłem pod koniec sezonu i jest ok.Za tatule dałem 600 zł. i w tych pieniądzach nie znalazłem nic ciekawego. Edytowane 14 Marca 2021 przez nurek28 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Celowal bym w tatule. beast 41 spoko jest ale bym wybral tatule jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Dzięki za odpowiedzi, jakie przełożenie Tatuli wybrać? Znalazłem wersję HSL 7.3:1 raz LTD 6.3:1, czytałem, że do jerków lepsze jest wyższe przełożenie, w związku z tym brać HSL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Ja kupiłem 7:3.Mam też dwa antaresy HG z przełożeniem 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Dzięki za odpowiedzi, jakie przełożenie Tatuli wybrać? Znalazłem wersję HSL 7.3:1 raz LTD 6.3:1, czytałem, że do jerków lepsze jest wyższe przełożenie, w związku z tym brać HSL?Do jerków weź 7.3 , do gum 6.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Taa, czyli kup dwie. Chyba nie o to pytającemu chodzi. Weź wyższe, opękasz jedno i drugie. Przy gumach po prostu prowadź wolniej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Tatuli w ręku nie miałem ale revo beast 40 bawiłem się w sklepie. Dla mnie się mega spodobał. Jak masz możliwość to obejrzyj na żywo beasta bo jest na prawdę ciekawy Za tatula na pewno cena przemawia bo na ali w okolicach 600 można dorwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Na młynek mógłbym przeznaczyć do 1k +/-, Tatule znalazłem za 800-900zł, obecnie przebywam za granicą, więc kupno z holenderskiego czy niemieckiego sklepu w eu jak najbardziej wchodzi w grę. Wizulanie, na podstawie zdjęć bardziej podoba mi się revo beast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Tatulę miałem i mam 100 i 200 a Bestem kręciłem. Wybrał bym do 100 gramów Besta ze względu na to iż jest mocniejszy i hamulec również górą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 (edytowane) Mam oba, Beast ma bloczki i magnetyk Daiwa magnetyk. Hamulec walki jest bardzo płynny, szeroki zakres regulacji lepiej niż w Tatuli. Korbka i okrągłe knoby sprawiają ze całość solidnie i przyjemnie się sprawuje. Tatula użytkowo również bardzo fajna. Pomacaj w sklepie zobaczysz który przypadnie ci bardziej do gustu, sprawdź obsługę pokręteł, wyciągnij szpule zrozumiesz o co chodzi[emoji6]. Jeśli finanse to nie problem brałbym Abu[emoji7]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Marca 2021 przez gumowy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 (edytowane) Jak poprzednicy jestem za Abu,ale najlepiej jak podepniesz w sklepie oba multiki do kija i sprawdzisz,który z nich lepiej leży ci w łapie. Mnie osobiście bardziej pasują Abu i shimano niż daiwa.Wszystkie wymienione poradzą sobie w zakładanej gramaturze. Edytowane 17 Marca 2021 przez marcin186 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Dziękuję za wszelkie odpowiedzi, kupuje Abu Beast. Co do kija, to jeszcze go nie posiadam, jestem na etapie poszukiwań, ale to temat na inny wątek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Świetna cena jest na fishingstore za Abu Revo Beast 41 https://fishingstore.pl/product-pol-19556-Multiplikator-Abu-Garcia-Revo-Beast-41-LH.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 wieczorem jeszcze były 2 szt. Już dziś z rana nie ma, pewnie reklama na JB zrobiła swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Ja miesiąc temu kupiłem dużo drożej i aż sam sobie w brodę plułem cena jak w moritzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Chodzi mi po głowie 3 zestaw castingowy na szczupaki jednak nie chce kupować kolejnego multika .Chciałbym się dowiedzieć czy revo beast41 podoła rzucaniu 3d roach 25cm 200g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Jak dla mnie to trochę mały młynek do takiego średniego łowienia. Moc jest ale nie wiem jak długo posłuży na takich wabikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Nie jest to klasa tych co wymieniacie powyżej, ale kupiłem aby przetestować. Jest komplet z chińskim kijem do jerków, ale do dużych gum też się sprawdzi Póki co mogę stwierdzić, że ma bardzo mocny, płynnie pracujący hamulec. Mam kilka multików renomowanych firm, ogólnie znanych i omawianych tutaj, ale czasami lubię przetestować z ciekawości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi