jacob1993 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Jak dla mnie to trochę mały młynek do takiego średniego łowienia. Moc jest ale nie wiem jak długo posłuży na takich wabikachCo niszczy się w takich multikach chodzi o lozyska ?Takie przynęty nie stawiają dużego oporu więc pewnie nie chodzi o przekładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Robercik, to naprawdę fajna maszyna. Wiem, bo mam. Z hamulcem masz rację, jest płynny i mocny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Chodzi mi po głowie 3 zestaw castingowy na szczupaki jednak nie chce kupować kolejnego multika .Chciałbym się dowiedzieć czy revo beast41 podoła rzucaniu 3d roach 25cm 200g .Mam Revo Beast 41 i powiem tak jak zacząłem częściej rzucać więcej jak 100 - 120 g to kupiłem ToroBeast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Abu Garcia Revo4 Ike SHS LP Left Czy ten multik da radę w zestawie do przynęt 120-200g no może czasem delikatnie więcej?Jerki, swimbaity, duże gumy? Jakie są wasze opinie na jego temat. Szukam niskiego profilu do takich właśnie zastosowań. Spro Ox Baitcaster Reel 12kg drag co sądzicie? Chciałbym się zmieścić w 800pln Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez sebek7575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) ... Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Mam Revo Beast 41 i powiem tak jak zacząłem częściej rzucać więcej jak 100 - 120 g to kupiłem ToroBeast. Najciężej rzucałem beastem 150g i rzucało się fajnie .Mi bardziej nie chce się wierzyć że curado dc ogarnie 100g niż że revo beast nie ogarnie 200.Szkoda że nikt ze starszych stażem kolegów nie jest w stanie odpisać z technicznego punktu widzenia co może się uszkodzic .Podczas łowienia zbyt ciężkimi przynętami .W moim przypadku stawiającymi duży opór w wodzie .Chciał bym sobie zrobić zestaw na późną jesieńDokupując jedynie kij który pozwoli mi rzucać 3d roachem 200g oraz 4d perchem 145g .Jeśli jest to nie możliwe będę łowił dalej rozmiar mniejszymi przynętami .A wydanie kolejnego ~1000zl na multik po to tylko aby porzucać sobie jedną przynęta mija się z celem.Pozdrawiam Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 A "chińczyki" na ciężko cię nie interesują? tysiaka na pewno nie wydasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Myślę że chińczyk na ciężko nie wytrzyma tyleCo mała bestia .Zresztą to co pisze to są plany na listopad i grudzień .Mam łowisko gdzie w niewielkiej ilości występują bardzo duże szczupaki i myślę że przynęta w okolicach 25cm i kształtach powiedzmy leszcza będzie strzałem w dziesiątkę .Z tego co ja wydedukowalem jedyne co może siąść to łożyska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 .Szkoda że nikt ze starszych stażem kolegów nie jest w stanie odpisać z technicznego punktu widzenia co może się uszkodzic .Podczas łowienia zbyt ciężkimi przynętami .W moim przypadku stawiającymi duży opór w wodzie .podczas łowienia ucierpi chyba wyłącznie przekładnia...przy rzucie: napęd wodzika jeśli zblokuje się w czasie rzutu oraz ewentualnie oś szpuli w podobnej sytuacji i ewentualnie podczas siłowego rwania b. mocnej plecionki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Podczaszy łowienia bardziej cierpi przekładnia gdy się ciągnie 50g spinnerbaita .Plecionkę zawsze urywam nawijając ja na kawałek patyka . Lub coś podobnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Nie wiem Kuba czy problemem w tanich multikach nie będzie odkształcająca się rama i zmiana jej geometrii... podobnie jak ma to miejsce w tanich kołowrotkami które dostają luzy na miejscach osadzania łożysk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Ja sobie na ciężko zmontowałem chińskiego okrąglaka piscifun chaos xs. Waży tyle co daiwa prorex 300 a mieści sporo więcej sznurka. Dokręcone do W3 monsterstick 290gr. Zrobiłem 2 dni testów balistycznych na prywatnym bajorze w pracy. Najtłuściejszy z oferty berkley+ 10gr lata z tego spoko, dragon hammer też. Na cętkowatego powinno wystarczyć. Co prawda targetem jest wąsaty na woblera w nurcie, ale tego puki co nie ma jak przetestować bo nie chce mi się kotwic od wobków odpinać. Generalnie przekonuje się do idei okrąglaka na ciężko. Łowi mi się tak samo wygodnie jak niskim profilem ( prorex), nic się nie pląta, lata tyle samo. Ok, hamulca będzie mniej ale szczupły aż taki atletyczny nie jest. pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Masz wersję 40 czy 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) Szukam multika do wedki 340gr . Rzucać miałby od 150gr do 300gr , ale ściągać przynet w trollingu takie jak sg trouta 40cm i tym podobne . Może być okrągły może być płaski. Myślałem o abu beast t3 61 ,ale słyszałem o jakiś nagminnych luzach . Ktoś coś podpowie? Edytowane 11 Lipca 2021 przez budzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Te luzy to nic złego, kupiłem rozebrałem, wiem gdzie jest, pytanie tylko po co producent tak zostawił? Jak do trola każdy mocniejszy multik o niskim przełożeniu się nada. Jak do rzutu to u nas (rynek europejski) właśnie beasty, duże Komodo i calcuta 400, dużo większy wybór choćby eBay USA (sam sobie sprawiłem lexę HD ze stanów i chwalę, długo czekałem na protexa tw 400 ale dostępność jeszcze do czerwca była znikoma to T3 kupiłem wcześniej i przestałem śledzidzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) Szukam multika do wedki 340gr . Rzucać miałby od 150gr do 300gr , ale ściągać przynet w trollingu takie jak sg trouta 40cm i tym podobne . Może być okrągły może być płaski. Myślałem o abu beast t3 61 ,ale słyszałem o jakiś nagminnych luzach . Ktoś coś podpowie?Kup białego Toro Abu Garcia Revo Toro S REVOT2S51 albo 61W Stanach na Ebay z opłatami można wyrwać za 700-800 zł nowego.Wspominanych wyżej luzów brak.https://www.ebay.com/itm/233688163010?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649 Edytowane 11 Lipca 2021 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Koledze. Calcutta conquest 401 to te same bebechy co 301 tylko szpula głębsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Przekładnia w CC 301 i 401 jest ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Kup białego Toro Abu Garcia Revo Toro S REVOT2S51 albo 61W Stanach na Ebay z opłatami można wyrwać za 700-800 zł nowego.Na tę chwilę, to u nas można kupić s61 za 899zł, a s60 za 799zł. Chyba będzie ciężko o lepszą promocję, więc raczej zamówię sobie S60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Czyli kręcisz prawą ręką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Tak, jestem leworęczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Mylę się, czy obecnie Calcutta conquest 401 ma "mikrotryb"?Jeżeli tak, to do którego roku wychodziła na jedynie słusznym starym "uzębieniu"?Jeszcze jedno pytanie, czy alternatywą do w/w modelu jest Rioga2020? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ryoga 2020 jest mniejsza od calcuty 401 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ryoga 2020 jest mniejsza od calcuty 401Wiesz może jak wygląda wielkościowo ich napęd i budowa "zębów"?Mniejszy gabarytami kołowrotek, lecz z inaczej zbudowaną przekładnią będzie trwalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi