Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Problem z EZO jest taki że na rynku jest bardzo dużo podróbek a nie są pakowane w indywidualne opakowania i w związku z tym jest masa podróbek na rynku. To niezły interes sprzedać chińskie łożysko warte 1 zł za 20 .

Na oko nie rozpozna się podróby.

Sam od wielu lat je sprzedaje i tylko sprawdzony dostawca może być tutaj gwarancją.

• Like 2

Ja po trzech latach znikomego użytkowania tatuli 200hd (max. Fatso, Slider 10)stwierdziłem uszkodzenie łożyska pod głównym trybem.

Przy prowadzeniu woblera generującego duży opór  moim zdaniem, to zbyt słaba konstrukcja.

dla przykładu podam ze komplet łożysk oryginalnych,producent shimano(dokładniejsze i lepsze niz daiwy),przekroczyłby wartość samego multiplikatora

tak wiec.......

to sa komplety na szpule,popatrz na cene łożyska podpierającego np pinon,zarówno w daiwie jak i shimano to jest rozmiar 8x12x3.5

Steez 13.5 $

Tatula 7.5 $

Antares 13 $

Nadal nie rozumiem jaki jest sens pisać o kompletach łożysk przewyższających wartość Tatuli, skoro chodzi o 1 szt. ?  ;)

Ed. Dziwne, że łożysko pod pinionem padło szybciej niż te, które podpierają szpulę.

Edytowane przez HaDe

Steez 13.5 $

Tatula 7.5 $

Antares 13 $

Nadal nie rozumiem jaki jest sens pisać o kompletach łożysk przewyższających wartość Tatuli, skoro chodzi o 1 szt. ?  ;)

Ed. Dziwne, że łożysko pod pinionem padło szybciej niż te, które podpierają szpulę.

Hubert, może wyraziłem się nieprecyzyjnie, więc łożysko padło pod przekładnią główną, która jest bardzo mocno obciążona, a pinion jest podparty min przez łożysko szpuli.

• Like 1

Steez 13.5 $

Tatula 7.5 $

Antares 13 $

w kilku multikach,na przelomie kilkunastu lat ,wymieniłem już wszystkie łożyska w niektorych multikach po kilka razy,wiec warto znać cenę

łożysko pod pinionem i jeszcze w tatuli,naprawde nic dziwnego,sam widzisz jakie są różnice w cenie , co znaczy w jakości

Najtańsze z allegro da sobie radę. Nie ma sensu przepłacać skoro wspomniane żywotnością dorównuje 5-7 krotnie droższemu łożysko. Było już o tym pisane nie raz.

totalny farmazon,gdzie to bylo opisane?i kto o tym pisał

albo masz o tym pojecie ,albo przestań wprowadzać ludzi w błąd,bo to słabe jest

• Like 1

ummm, które konkretnie i do jakiego?

Posty nie związane typowo z tytułem tego tematu, a ogólnie mówiące o łożyskach.

Od 66 strony zaczyna się trochę "groch z kapustą ".

Np. ten temat:

http://jerkbait.pl/topic/25099-najlepsze-%C5%82o%C5%BCyska/?hl=%C5%82o%C5%BCyska

Posiadam obecnie Abu Revo 4 SX , ale szukam czegoś mocniejszego. Moja uwaga skupiła się na Tatuli 200 HD. Widzę też że jest w stajni Abu model Revo Beast X 41. Jak ten sprzęt ma się do wyżej wymienionej Tatuli, głównie chodzi mi o gramaturę jaką można nim komfortowo miotać.

Koledzy, takie pytanie. 

Poszukuje sprzętu w zakresie 60-150g. Przetrawiłem cały wątek (gdzie brawa za wytrwałość się pytam?)  i mój wybór padł na Lew's-a Super Duty 300. Problem w tym, że nigdzie go nie można dostać, zarówno w Polsce jaki  w UE. Ktoś może wie skąd taki stan rzeczy i czy coś się zmieni może przed jesienią ?

Koledzy, takie pytanie. 

Poszukuje sprzętu w zakresie 60-150g. Przetrawiłem cały wątek (gdzie brawa za wytrwałość się pytam?)  i mój wybór padł na Lew's-a Super Duty 300. Problem w tym, że nigdzie go nie można dostać, zarówno w Polsce jaki  w UE. Ktoś może wie skąd taki stan rzeczy i czy coś się zmieni może przed jesienią ?

Jedni mówią, że zrezygnowali z naszego rynku a inni, że mają bardzo dużo zamówień i nie wyrabiają.

Szkoda kurcze. Nic poczekam do jesieni jak nic się nie zmieni to spróbuje pociągnąć z USA.

Nikogo nie reklamuję, ani nic z tych rzeczy, ot koleżeńska przysługa bo sam szukam tylko czegoś innego i mi w oko wpadł: https://www.olx.pl/d/oferta/multiplikator-lews-lews-super-duty-300-CID767-IDKWyXb.html?reason=observed_search#f214e7722f

A co do marki Lew's to raczej z naszego rynku nie rezygnuje.

Edytowane przez Sławek Nikt

Nikogo nie reklamuję, ani nic z tych rzeczy, ot koleżeńska przysługa bo sam szukam tylko czegoś innego i mi w oko wpadł: https://www.olx.pl/d/oferta/multiplikator-lews-lews-super-duty-300-CID767-IDKWyXb.html?reason=observed_search#f214e7722f

A co do marki Lew's to raczej z naszego rynku nie rezygnuje.

Dzięki kolego, co prawda wyższe przełożenie niż chciałem ale jest to jakaś opcja.

Problem z dostępnością Super Duty 300 jest ogólnie w całej Europie chyba a trudno przypuszczać że zrezygnują z całego europejskiego rynku.

Edytowane przez oldSeb