godski Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Problem z EZO jest taki że na rynku jest bardzo dużo podróbek a nie są pakowane w indywidualne opakowania i w związku z tym jest masa podróbek na rynku. To niezły interes sprzedać chińskie łożysko warte 1 zł za 20 .Na oko nie rozpozna się podróby.Sam od wielu lat je sprzedaje i tylko sprawdzony dostawca może być tutaj gwarancją. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Ale co po tych nazwach jak jakościowo tanie wypada podobnie jak firmowe i drogie???? i tak jak tu Kolega wspomniał, nie da się rozróżnić wizualnie obu łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Teoretycznie da się. Ponadto na większości jest napisik, którego nie ma w tych najtańszych. Piszę rzecz jasna o zz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) Ja po trzech latach znikomego użytkowania tatuli 200hd (max. Fatso, Slider 10)stwierdziłem uszkodzenie łożyska pod głównym trybem.Przy prowadzeniu woblera generującego duży opór moim zdaniem, to zbyt słaba konstrukcja. dla przykładu podam ze komplet łożysk oryginalnych,producent shimano(dokładniejsze i lepsze niz daiwy),przekroczyłby wartość samego multiplikatoratak wiec....... to sa komplety na szpule,popatrz na cene łożyska podpierającego np pinon,zarówno w daiwie jak i shimano to jest rozmiar 8x12x3.5Steez 13.5 $Tatula 7.5 $Antares 13 $ Nadal nie rozumiem jaki jest sens pisać o kompletach łożysk przewyższających wartość Tatuli, skoro chodzi o 1 szt. ? Ed. Dziwne, że łożysko pod pinionem padło szybciej niż te, które podpierają szpulę. Edytowane 23 Lipca 2021 przez HaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Steez 13.5 $Tatula 7.5 $Antares 13 $ Nadal nie rozumiem jaki jest sens pisać o kompletach łożysk przewyższających wartość Tatuli, skoro chodzi o 1 szt. ? Ed. Dziwne, że łożysko pod pinionem padło szybciej niż te, które podpierają szpulę.Hubert, może wyraziłem się nieprecyzyjnie, więc łożysko padło pod przekładnią główną, która jest bardzo mocno obciążona, a pinion jest podparty min przez łożysko szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Steez 13.5 $Tatula 7.5 $Antares 13 $ Nadal nie rozumiem jaki jest sens pisać o kompletach łożysk przewyższających wartość Tatuli, skoro chodzi o 1 szt. ? Ed. Dziwne, że łożysko pod pinionem padło szybciej niż te, które podpierają szpulę.w kilku multikach,na przelomie kilkunastu lat ,wymieniłem już wszystkie łożyska w niektorych multikach po kilka razy,wiec warto znać cenę łożysko pod pinionem i jeszcze w tatuli,naprawde nic dziwnego,sam widzisz jakie są różnice w cenie , co znaczy w jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Najtańsze z allegro da sobie radę. Nie ma sensu przepłacać skoro wspomniane żywotnością dorównuje 5-7 krotnie droższemu łożysko. Było już o tym pisane nie raz.totalny farmazon,gdzie to bylo opisane?i kto o tym pisałalbo masz o tym pojecie ,albo przestań wprowadzać ludzi w błąd,bo to słabe jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Cosik mi się zdaje, iż słabo tematu wątku się trzymamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Teoretycznie da się. Ponadto na większości jest napisik, którego nie ma w tych najtańszych. Piszę rzecz jasna o zz.Nie, niewiele z nich ma oznaczenia niestety. Na 25 rodzajów które mam w ofercie tylko kilka większych ma napis EZO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Cosik mi się zdaje, iż słabo tematu wątku się trzymamy.Może szanowna Moderacja przeniesie posty z łożyskiem w tle do stosownego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Może szanowna Moderacja przeniesie posty z łożyskiem w tle do stosownego tematu.ummm, które konkretnie i do jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 ummm, które konkretnie i do jakiego?Posty nie związane typowo z tytułem tego tematu, a ogólnie mówiące o łożyskach.Od 66 strony zaczyna się trochę "groch z kapustą ".Np. ten temat:http://jerkbait.pl/topic/25099-najlepsze-%C5%82o%C5%BCyska/?hl=%C5%82o%C5%BCyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Binek Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Posiadam obecnie Abu Revo 4 SX , ale szukam czegoś mocniejszego. Moja uwaga skupiła się na Tatuli 200 HD. Widzę też że jest w stajni Abu model Revo Beast X 41. Jak ten sprzęt ma się do wyżej wymienionej Tatuli, głównie chodzi mi o gramaturę jaką można nim komfortowo miotać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 25-140gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zillion 1516 TWS ile bezpiecznie pociągnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Potrzebuję multik, który ogarnie mi do 100-120g jeśli będzie tak potrzeba. Nie znam się na tym sprzęcie, ale upatrzyłem sobie Shimano Curado K HG. Dobry to będzie wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Raczej rozglądaj się za Shimano tranx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Ja zamówiłem na takie potrzeby abu bestię. Jutro będzie u mnie. W przyszlym tygodniu testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Koledzy, takie pytanie. Poszukuje sprzętu w zakresie 60-150g. Przetrawiłem cały wątek (gdzie brawa za wytrwałość się pytam?) i mój wybór padł na Lew's-a Super Duty 300. Problem w tym, że nigdzie go nie można dostać, zarówno w Polsce jaki w UE. Ktoś może wie skąd taki stan rzeczy i czy coś się zmieni może przed jesienią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Koledzy, takie pytanie. Poszukuje sprzętu w zakresie 60-150g. Przetrawiłem cały wątek (gdzie brawa za wytrwałość się pytam?) i mój wybór padł na Lew's-a Super Duty 300. Problem w tym, że nigdzie go nie można dostać, zarówno w Polsce jaki w UE. Ktoś może wie skąd taki stan rzeczy i czy coś się zmieni może przed jesienią ?Jedni mówią, że zrezygnowali z naszego rynku a inni, że mają bardzo dużo zamówień i nie wyrabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Jedni mówią, że zrezygnowali z naszego rynku a inni, że mają bardzo dużo zamówień i nie wyrabiają. Szkoda kurcze. Nic poczekam do jesieni jak nic się nie zmieni to spróbuje pociągnąć z USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 (edytowane) Szkoda kurcze. Nic poczekam do jesieni jak nic się nie zmieni to spróbuje pociągnąć z USA. Nikogo nie reklamuję, ani nic z tych rzeczy, ot koleżeńska przysługa bo sam szukam tylko czegoś innego i mi w oko wpadł: https://www.olx.pl/d/oferta/multiplikator-lews-lews-super-duty-300-CID767-IDKWyXb.html?reason=observed_search#f214e7722f A co do marki Lew's to raczej z naszego rynku nie rezygnuje. Edytowane 12 Sierpnia 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 (edytowane) Nikogo nie reklamuję, ani nic z tych rzeczy, ot koleżeńska przysługa bo sam szukam tylko czegoś innego i mi w oko wpadł: https://www.olx.pl/d/oferta/multiplikator-lews-lews-super-duty-300-CID767-IDKWyXb.html?reason=observed_search#f214e7722f A co do marki Lew's to raczej z naszego rynku nie rezygnuje. Dzięki kolego, co prawda wyższe przełożenie niż chciałem ale jest to jakaś opcja.Problem z dostępnością Super Duty 300 jest ogólnie w całej Europie chyba a trudno przypuszczać że zrezygnują z całego europejskiego rynku. Edytowane 12 Sierpnia 2021 przez oldSeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Szkoda kurcze. Nic poczekam do jesieni jak nic się nie zmieni to spróbuje pociągnąć z USA.Mam ten multuk. Zdecydowanie wart zainteresowania. Kupiłem jakiś czas temu w polskim sklepie, nieznacznie taniej niż ten z OLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Dużo tematów i multikow się tu przewinęło. Ktoś mi podpowie jaki multik do przynęt 200-300g i jaki do 300-400g przynęt? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi