oldSeb Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Mam ten multuk. Zdecydowanie wart zainteresowania. Kupiłem jakiś czas temu w polskim sklepie, nieznacznie taniej niż ten z OLX Którą wersję przełożenia posiadasz i jak się sprawdza ? Tak dumam w którą pójść, w zagranicznych sklepach wersja 7.2 na lewą rękę ma zazwyczaj korzystniejszą cenę ale ja nie mam doświadczenia w kręceniu młynkiem z nawojem 87cm na obrót wiec mam pewne obawy czy nie będzie bezpieczniej dopłacić do wersji z niższym przełożeniem. Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez oldSeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zazwyczaj zalecane jest wyższe przełożenie pod jerki. Taj duży nawój to tylko kwestia przyzwyczajenia się i z czasem przychodzi automatycznie tempo kręcenia.Mój sprawuje się swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 szybszy multik jest zazwyczaj wygodniejszy... a gdybyś miał problem z nadmiernym oporem podczas zwijania to zamontuj dłuższą korbkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Zazwyczaj zalecane jest wyższe przełożenie pod jerki. Taj duży nawój to tylko kwestia przyzwyczajenia się i z czasem przychodzi automatycznie tempo kręcenia.Mój sprawuje się swietnie. Mam jeszcze betoniarkę Aveta MXL do ciężkiego gruntu i trolla z przełożeniem 5.8. Tak z ciekawości sprawdziłem jaki on ma nawój i okazuje się że jeszcze większy bo 95 cm a jakoś mi się specjalnie nie rzuciło w oczy do tej pory aby ściąganie linki było jakoś specjalnie szybkie. Ten Lews 7.2:1 chyba nie będzie problemem i raczej w niego pójdę. szybszy multik jest zazwyczaj wygodniejszy... a gdybyś miał problem z nadmiernym oporem podczas zwijania to zamontuj dłuższą korbkę Też prawda, nawet ten Lews jest dostępny w wersji z większą korbą, którą można tez dokupić osobno na zamianę. Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez oldSeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Też prawda, nawet ten Lews jest dostępny w wersji z większą korbą, którą można tez dokupić osobno na zamianę.Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) Nie polecam Niewygodna, gorzej się kręci ? Z ciekawości pytam bo już zamówiłem wersję 7.2:1 ze zwykłą korbką i z tego co widzę to ta dodatkowa to ekstra 200 PLN więc i tak pewnie nie kupię bo płacenie 30% wartości całego za samą korbę to lekkie przegięcie. Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez oldSeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) I tego się trzymaj. Zobaczysz , że jest super z klasyczną korbą, pod którą jest ten multik został zaprojektowany Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Panowie podpowiecie? Dużo tematów i multikow się tu przewinęło. Ktoś mi podpowie jaki multik do przynęt 200-300g i jaki do 300-400g przynęt?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) Niewygodna, gorzej się kręci ? Z ciekawości pytam bo już zamówiłem wersję 7.2:1 ze zwykłą korbką i z tego co widzę to ta dodatkowa to ekstra 200 PLN więc i tak pewnie nie kupię bo płacenie 30% wartości całego za samą korbę to lekkie przegięcie.masz jeszcze aliexpres, na pewno znajdziesz znacznie taniej... ale najpierw sprawdź nad wodą czy potrzebujesz, a dopiero potem zamawiaj:) Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez czarny1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Kol. BOB ma rację ten młynek jest super. Polecił mi go kilka miesięcy temu i jestem mega zadowolony. Dobre wykonanie i super praca, no i ta terkotką w hamulcu pięknie gra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Panowie podpowiecie?http://jerkbait.pl/topic/150718-multiplikator-do-przynęt-powyżej-250-300-gramów/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Posiada ktoś curado K 301 HG ?Jakie są różnice vs tranx 301 ? Rozważam podpięcie go do M1 25lb.Obecnie mam tatulę 200 i powiem szczerze, że kultura pracy mnie nie powala. Do lżejszego kija mam podpięte curado k201, multik świetnie leży w łapie i bardzo dobrze mi się nim rzuca, stąd pomysł na 301 do cięższego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zasadnicze różnice między Tranxem a Curado w rozmiarze 301 to: lewa pokrywka jest wykonana z tworzywa w Curado (w Tranxie jest aluminiowa) i nie ma uszczelniaczy ograniczających dostawanie się wody do środka. Dzięki temu Curado jest lżejszy. Średnica i pojemność szpuli są takie same, ale w Curado szpulka jest lżejsza. Curado ma niższe przełożenia do analogicznych w Tranxie. Rama w obu multiplikatorach wyglada identycznie co do kształtu i gabarytów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) Penn Squall 300 low profile ktoś może używa i mógłby coś napisać ? Cenowo wychodzi dobrze. Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez Tommek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Team Pleciona ostatnio to testowali porównywali do bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Co prawda jeszcze nie mamy września ale u mnie był już wczoraj Mikołaj z Ameryki i przywiózł to: Zamówiłem trochę w ciemno bo w PL młynek nie do pomacania ale zdecydowanie warto było. Na sucho pracuje świetnie, dużo lepiej niż mój Curado którego bardzo lubię za "maślaną" pracę.Poza tym pięknie prezentuje się z kijkiem Dragona:Jak dobrze pójdzie to w weekend test polowy. Zobaczymy jak będzie rzutowo bo ryb się raczej nie spodziewam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Gratuluję, mogłeś podjechać do mnie, pomacać i nie kupował byś w ciemno Mam ten multik dwa sezony i sprawuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 W sumie tak ale dobrze się skończyło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zdecydowanie dobrze. Finansowo również (licząc z przesyłem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 198 USD z VAT-em i przesyłką więc stówkę PLN lepiej niż w polskich sklepach jak jeszcze był dostępny. Na cło się jeszcze nie załapał bo poniżej 150 EUR. Co ciekawe dzisiaj cena niższa o 17 USD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schindler Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 198 USD z VAT-em i przesyłką więc stówkę PLN lepiej niż w polskich sklepach jak jeszcze był dostępny. Na cło się jeszcze nie załapał bo poniżej 150 EUR. Co ciekawe dzisiaj cena niższa o 17 USD Podeślij link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk87 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Lews.com jak się nie mylę za 159.99usd lewa ręka 7.1:1 w wersji super duty wide Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Ile mieści plecionki lews super duty? Najlepiej tej od Psulka P-Line TCB8, 0.42 (42kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) To największy i najmocniejszy płaski multik u nich w ofercie?Ten mieści za mało grubej linki do przynęt 200-300+ . Beast ma 240/14 a ten 190/14 MONO LINE CAPACITY (YARDS/LBS) Edytowane 29 Września 2021 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Ile mieści plecionki lews super duty? Najlepiej tej od Psulka P-Line TCB8, 0.42 (42kg).Mam Lew'sa Super Duty Wide Speed Spool o analogicznej do 300 pojemnosci szpuli (190/14) plecionki Daiwy PE 4 ("028") 58 lbs wszło 100 m zostało ok 1,5mm do rantu szpuli Edytowane 29 Września 2021 przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi