BOB1 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 U mnie Power Strike 50Lb 115m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Mam Lew'sa Super Duty Wide Speed Spool o analogicznej do 300 pojemnosci szpuli (190/14) plecionki Daiwy PE 4 ("028") 58 lbs wszło 100 m zostało ok 1,5mm do rantu szpuliCzyli za mało do przynęt 300+ , tam moim zdaniem linka PE5 albo PE6. Zostaje Toro Beast albo multiki typu Lexa 400. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Czyli za mało do przynęt 300+ , tam moim zdaniem linka PE5 albo PE6. Zostaje Toro Beast albo multiki typu Lexa 400.W niektorych , niemieckich, sklepach podają maksymalna masę przynet którymi mozna rzucać. Traktuję to z lekkim przymruzeniem oka, nie wiem skąd biorą te dane bo w końcu na trwałość maszynki wpływa raczej rodzaj używanej przynętyPewnikiem przy b cięzkich( 300+) waga tez istotna. W kazdym razie przy tych lewsach podaja 120 g czy bodaj 140g dla 300 Edytowane 29 Września 2021 przez Marcin Rafalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Dzięki Panowie ????. Edytowane 29 Września 2021 przez WalterW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Podeślij link Szukaj na amerykańskim amazonie. Tylko się nie zrażaj ceną, jednego dnia jest 199 dolców a następnego 150, trzeba polować. Teraz np 7.1.1 left jest za 199$ a 7.1.1 J (wersja z dużą korbą) za 147$ https://www.amazon.com/gp/product/B07HCM71KN/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&th=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Nie za bardzo wiem gdzie zadać to pytanie, który multik curado 201 bez dc czy calcutta D 201 lepiej poradzi sobie z przynetami około 100g ( najczęściej 50-70)? W grę wchodzi jeszcze tatula ct 100 hsl. Zależy mi żeby startowa już od 20g. Mam zamiar łowić na jerki i większe twiche… Edytowane 13 Listopada 2021 przez 19john92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Tatula 100ka zdecydowanie za słaba do tych gramatur. 200ka to trochę wieksza buda i szpula, środek ten sam co w 100tce. Do takich gramatur zdecydowanie rozmiar 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Rozmiar 300 do 100gr to spora przesada. Wystarczy np Tatula 200HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 200hd wystarczy w zupełności w tym przedziale cenowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Fakt, że 300 to juz spory multik. Różnica w wadze między 200ka w okolicach 100 gram. Z tym, że ja wole mieć tzw zapas mocy. Słyszałem, że i 100kami łowią przynetami pod 100 gram i podobno nie mają oznak zużycia. Co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Bardziej chodziło mi o multik Shimano co lepiej curado czy calcutta? Tatule ct 100 mam ale wydaje mi się że 60g to max dla tej konstrukcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Dla CT 60 gram to według mnie morderstwo sprzętu . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) Mnie się wydaje, iż wersje CT ogólnie, mimo iż ładne, są słabsze i mniej trwałe od zwykłych Tatul. Nie łowiłem osobiście na CT, ale mam jedną z pierwszych setek w wersji Type-R. Trochę lat minęło, nic się nie dzieje. CT wygląda tak nieco zabawkowato. Edytowane 17 Listopada 2021 przez Novis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 ... ja stosuję CT Type-R z dłuższym zestawem uncjowym i nie przewiduję większego wagomiaru do tego multiplikatora, ma posłużyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Jak napisali poprzednicy ct type-r, to raczej średnie łowienie. U mnie tak do ok 50 gram, choć ostatnio zakupiłem leciutką i płytką szpulę i spróbuję na lekko. Z fabryczną szpulą nielotne wobki ok 8 gram słabo leciały.Do poważniejszych przynęt używam tatuli hd 200 hl LTD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 (edytowane) Jak napisali poprzednicy ct type-r, to raczej średnie łowienie. U mnie tak do ok 50 gram, choć ostatnio zakupiłem leciutką i płytką szpulę i spróbuję na lekko. Z fabryczną szpulą nielotne wobki ok 8 gram słabo leciały.Do poważniejszych przynęt używam tatuli hd 200 hl LTD.Moja CT type R ,, z lekką " szpulką RayStudio od 2 gr daje radę . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Listopada 2021 przez MietekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Skupmy się na temacie wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Do jerków i gum 20-100g używam z powodzeniem curado 201k hg. Spokojnie startuje od 20g. Bez urazy dla reszty forumowiczów tak wiernych tatuli ale te konstrukcje nie wzbudzają mojego zachwytu. Curado jest o półkę wyżej jeżeli chodzi o spasowanie i maślaną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Masz prawo do takich sądów. Mam oba te multiki i mam swoje zdanie ...ciut odmienne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Do jerków i gum 20-100g używam z powodzeniem curado 201k hg. Spokojnie startuje od 20g. Bez urazy dla reszty forumowiczów tak wiernych tatuli ale te konstrukcje nie wzbudzają mojego zachwytu. Curado jest o półkę wyżej jeżeli chodzi o spasowanie i maślaną pracę. Masz prawo do takich sądów. Mam oba te multiki i mam swoje zdanie ...ciut odmienne Ja również. Miałem Curado E i D i faktycznie masło było z tym że większe w starszej wersji D większe.Jednak mimo masła wolę Daiwy.Użytkowo Tatula lepsza - u mnie zresztą w multikach Daiwa rządzi zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Miałem Curado, nie dogadaliśmy się. Z Daiwą było od razu ciepło i przytulnie. Do ciężkiego łowienia wziąłem jednak Abu Revo Beast. I też jest miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Do jerków i gum 20-100g używam z powodzeniem curado 201k hg. Spokojnie startuje od 20g. Bez urazy dla reszty forumowiczów tak wiernych tatuli ale te konstrukcje nie wzbudzają mojego zachwytu. Curado jest o półkę wyżej jeżeli chodzi o spasowanie i maślaną pracę.Curado 201k ma gorszy hamulec walki 0-1, tatula ma płynny. Startuje od 20g ale komfort jest od 30g, kręci maślanie- fakt. Użytkowo bardziej ufam jednak tatuli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Pytanko do użytkowników calcutta ocea conquest 301PG. Max jaki to ogarnia? Podobnie jak conquest 301? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Curado 201k ma gorszy hamulec walki 0-1, tatula ma płynny. Startuje od 20g ale komfort jest od 30g, kręci maślanie- fakt. Użytkowo bardziej ufam jednak tatuli. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie wiem co miałeś na myśli gorszy hamulec. Rozumem słabszy, to fakt, ale czy mniej płynny, to bym polemizował.Co do możliwości rzutowych Curado K, gdy próbowałem łowić nim sandacze, bez problemów rzucałem 10g główka + 3-4” gumka, a przy 15g + 4” gumka rzuty na odległość 40-45m bez problem.Wracając do tematu, Curado 201 to nie jest multiplikator do ciężkiego łowienia, co innego nowszy brat - 301. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Jak byście porównali Shimano tranx 301 do daiwa tatula 300 na plus dla którego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi