Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co miałeś na myśli gorszy hamulec. Rozumem słabszy, to fakt, ale czy mniej płynny, to bym polemizował.

Co do możliwości rzutowych Curado K, gdy próbowałem łowić nim sandacze, bez problemów rzucałem 10g główka + 3-4” gumka, a przy 15g + 4” gumka rzuty na odległość 40-45m bez problem.

Wracając do tematu, Curado 201 to nie jest multiplikator do ciężkiego łowienia, co innego nowszy brat - 301.

Na myśli miałem że w curado hamulec jest mocny albo słaby w tatuli jest płynna regulacja. Gumka 4” i 15 g główka to łącznie ca. 30 gram wiec jak pisałem jest komfortowo. Jak pobawisz się bloczkami i zluzujesz szpulę to z curado pooooleci dalej niż 50 m[emoji6]. Tatula 100 wypluje całą szpulę plecionki 0,20[emoji12].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam

Potrzebuje porady. Zakupiłem kij 2,48m cw do 130g … będę łowił dużymi gumami i obrotówkami co stawiają spory opor w wodzie … czy ktoś może mi doradzić jaki multik kupic do takiego zestawu ?? zależy mi aby praca była maslana niczym w stelli ;) i aby nie było czuc oporu podczas sciągania

( chciałbym aby to było cos ze stajni shimano )

Z góry dziekuje za pomoc świeżakowi !!

Witam

Potrzebuje porady. Zakupiłem kij 2,48m cw do 130g … będę łowił dużymi gumami i obrotówkami co stawiają spory opor w wodzie … czy ktoś może mi doradzić jaki multik kupic do takiego zestawu ?? zależy mi aby praca była maslana niczym w stelli ;) i aby nie było czuc oporu podczas sciągania

( chciałbym aby to było cos ze stajni shimano )

Z góry dziekuje za pomoc świeżakowi !!

Calcutta conquest 301

Może to głupie pytanie ale czy multik w rozmiarze 200 ściąga przynęty z większym oporem niż rozmiar 300 ? (Zakładając że mają takie same przełożenie )

Wiele zależy od przełożenia a co za tym idzie nawoju. Szukaj takiego który nawija 50-70 cm/ 1 obrót korbki. Im mniej tym lżej ale za to więcej się nakręcisz, coś za coś. Duża korbka 100-110 mm wskazana. 

• Like 1

O kurde to już takie głębsze teorie ... Panowie jako że jestem zielony w temacie to może powiecie jaki multik byście założyli do westina w3 2.48m do 130g ... Napewno nie będę łowił woblerami głęboko schodzącymi ... Tylko obrotówka i guma najczęściej bez obciążenia... (Można powiedzieć że to kij na Druzno ... Czyli płytka woda ) ... Pytam tak wprost bo boje się że lipę jakaś kupię i będe niezadowolony :(

Abu revo beast 41 ( nie X) z wolnym przełożeniem , ma maślana prace i spokojnie te przynęty pociągnie.

Oczywiście, znam oba i widzę różnicę, ale kolega zaznaczył, że nie chce na bogato (a z X czy bez, to spora różnica w cenie).

• Like 1

Oczywiście, znam oba i widzę różnicę, ale kolega zaznaczył, że nie chce na bogato (a z X czy bez, to spora różnica w cenie).

[emoji846] nie widziałem by były jakieś finansowe ograniczenia kolegi @12345.

Ale coś wszelkie dane wskazują że zwycięzca to Tatula 200 hd ( umiarkowana cena, obsłuży te 30-120g, i pracuje przyjemnie).

Edytowane przez gumowy

Nie wiem czemu się boisz używek.

Kup Ryoge 2020 L i będziesz mega zadowolony.

Ma małe przełożenie i ja właśnie używam jej do bdb obrotówek i wobletow 14 sdr i powiem że z woblerem czy bez kręci tak samo.

Znowu barierą może być cena tym bardziej, że kolega preferuje nowe sprzęty ;)

Tylko czy chodzi o nowe czy nowe z gwarancją. Ja kupiłem bez gwaranćji ale jakoś przez myśl mi nie przeszło że będe musiał z niej kożystać. Jak kolega się boi to mogę na priv podesłać namiary i bedzie zadowolony.

Robert wiem że cena czyni cuda ale nic nie znalazłem do tego zastosowania.