Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Możesz poszukać jeszcze z niższym przełożeniem HL (lepiej do gum)

Właśnie wiem, że lepiej do gum wolniejsze, problem jest taki, ze jednym kijem łowie i jerkiem i gumą. Nie wiem w jakim stosunku, ale pewnie trochę więcej jerkami, dlatego patrzę na szybsze przełożenie, chociaż sam się dalej nad tym zastanawiam, czy po prostu 6;3 nie wziąć. 

https://www.amazon.pl/Daiwa-kolowrotek-przynętę-2020-BLACK/dp/B01M1YEQ2O

Najlepszy wybór, niestety - to jest top i kosztuje masakrycznie dużo.

Wygląda naprawdę zajebiście. Nie mam niestety 4.5k na multiplikator, chciałbym się zamknąć w 1k, no może 1k z groszami :)

Więc pewnie abu albo Daiwa, może skorzystam z tej promocji w fishingstore i zamówię tę daiwę, chociaż korci mnie, żeby poczekać na black friday.

Edytowane przez Kaczuszka

Wygląda naprawdę zajebiście. Nie mam niestety 4.5k na multiplikator, chciałbym się zamknąć w 1k, no może 1k z groszami :)

Więc pewnie abu albo Daiwa, może skorzystam z tej promocji w fishingstore i zamówię tę daiwę, chociaż korci mnie, żeby poczekać na black friday.

Skorzystałem z promocji w FS, wyszła daiwa tatula 200 hd hsl za 769 zł :) 

Dzięki panowie za pomoc :) 

Mam Daiwę Z i Tatulę 200 i po przeczytaniu jak wyżej tak sobie skonstatowałem, że w czasie łowienia to nie ma pomiędzy nimi jakiejś większej różnicy, oba robią robotę, przynajmniej dla mnie, a łowię różnymi multikami od prawie 10 lat.

Edytowane przez Mariusz1000
  • Like 3

Sprawdzałem na ali, to kastking kosztuje połowę ceny aresa, i tu jest dylemat, bo mam wybór z obu, a nie zawsze cena świadczy że droższy to lepszy.

Przepraszam, bo się pomyliłem. Nie łowiełem spartakusem tylko Piscifun Alijos 300. Solidny multik, który można porównać do Aresa. Mój Aresa po przesmarowaniu pracuje ok, ale przed tym zabiegiem odgłosy pracy świadczyły o tym, że brakuje mu smaru..

• 1 miesiąc temu...