maniek1972 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Super Maciek, myślę,że się nie rozczarujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Parę dni temu wreszcie dotarła maszynka zobaczymy czy będę zadowolony ,znaczy zadowolony już jestem ale czy zda egzamin do zadań w wadze ciężkiej.Koniecznie musisz opisać wrażenia z użytkowania tego multika, to ciekawa propozycja a u nas jakoś mało popularna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Fajnie, że się pochwaliłeś maszynką!Napisz za jakiś czas jak się sprawuje nad wodą.Oby służył długo i godnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Wyszło 800-850 zł + ewentualnie podatki. Ja bym przy takiej kwocie wziął Tatulę . Albo sprawdzone Revo Toro NaCL.Podejrzanie niska waga. Jakie przełożenie wybrałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Wyszło 700 zł z przesyłką cła nie płaciłem Irlandzcy celnicy nie są tak skrupulatni jak polscy.Przełożenie 7;3.Na testy trzeba będzie jeszcze troszkę poczekać. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Maciek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Wyszło 700 zł z przesyłką cła nie płaciłem Irlandzcy celnicy nie są tak skrupulatni jak polscy.Przełożenie 7;3.Na testy trzeba będzie jeszcze troszkę poczekać.To good. Niech cieszy.Tyko trochę za duży nawój . Ja używam 70-75 cm a i tak dużo ludzi twierdzi że to za dużo przy jerkach. Mogłeś wziąć tego 6,3. Nawój 81 cm. Tutaj masz 88. Grubo. Większy opór na korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zobaczymy. tylko taki był w promocji dla tego nie bardzo miałem wybór.Trzeba będzie wolniej kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Duży multi, duża korba to i obciążenie nie będzie jak sądzę duże, dla porównania w mniejszym quantumku rozmiaru 100 mam 7:1 i lifting power jest zadowalający jak na to przełożenie, tym bardziej tutaj pomimo 7,3:1 przy rozmiarze 300 de facto znacznie mocarniejszej konstrukcji lifting power powinien być i zapewne będzie jeszcze lepszy.Z tatulą bym go nie porównywał, bo to nie ta wielkość, bardziej z lexą 300 chociaż wg mnie lexę bije na głowę pod każdym względem i zaryzykuję taką tezę z pełną odpowiedzialnością Toro to bardzo dobry multi, ale całkiem inny profil użytkowy niż ten quantum, tutaj mamy lekkość i swobodę działania a toro to czołg nie odmawiając mu żadnych zalet z tego wynikających 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Duży multi, duża korba to i obciążenie nie będzie jak sądzę duże, dla porównania w mniejszym quantumku rozmiaru 100 mam 7:1 i lifting power jest zadowalający jak na to przełożenie, tym bardziej tutaj pomimo 7,3:1 przy rozmiarze 300 de facto znacznie mocarniejszej konstrukcji lifting power powinien być i zapewne będzie jeszcze lepszy.Z tatulą bym go nie porównywał, bo to nie ta wielkość, bardziej z lexą 300 chociaż wg mnie lexę bije na głowę pod każdym względem i zaryzykuję taką tezę z pełną odpowiedzialnością Toro to bardzo dobry multi, ale całkiem inny profil użytkowy niż ten quantum, tutaj mamy lekkość i swobodę działania a toro to czołg nie odmawiając mu żadnych zalet z tego wynikających Wlelkość duża a waga 210 gramów. Gdzie zaoszczędzili? To mniej niż Curado 201E7 czy Tatula.Lexa 300 waży 300 g. Tyle mniej więcej ważyło Curado 300.Ja bym zaryzykował i wybrał Lexę. Bez dwóch zdań. Nie patrz tylko na przełożenie. Nawój 89 cm w Quantumie to bardzo dużo do ciężkich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Bebechy są mocniejsze niż wskazywałaby waga a zaoszczędzili poprzez zaprojektowanie egzoszkieletu cokolwiek by to nie znaczyło, w skrócie na obudowie, szpulce, korbce również poprzez zastosowane materiały. Wybór lexy to żadna parafraza mojej tezy tylko zachowawcza decyzja Bez nadmiernego huraoptymizmu, kilka nowych quantumków znalazło dom wśród forumowiczów wraz ze mną(zakupiłem multi, domu nie szukam) i za jakiś czas już bez wróżenia z fusów jakieś konstruktywne opinie się pojawią Nawój to kto co lubi. U mnie co do nawoju to dołożyłbym prawidłowość, która mi zaczyna świtać, że czym dłuższy kij tym większy nawój mi pasuje czyli dłuższe pociągnięcia to większy luz do zebrania i tak do swimbaita 8 stóp taki nawój ideolo. Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Bebechy mosiężne a przynajmniej wygląda na mosiądz ,na wszelki wypadek przesmarowałem go ,szkoda że nie zrobiłem zdjęcia to bym wrzucił w celu weryfikowania moich spostrzeżeń. A niska waga bierze się ze specyficznej budowy ramy gdzie aluminium jest uzupełniane karbonem lub czym podobnym przynajmniej takie ja mam spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Rzucałeś? Ile waży szpulka? Tutaj recenzja: http://jerkmania.ru/blog/obzor_snastei/434.html Jak dorwę model 301SPT to kupię z ciekawości.Ciekawe też że modele 101/201 mają po 10 łożysk kulkowych a 301 tylko 6. Sprawdzę gdzie gdzie ich brak. Edytowane 7 Lutego 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dorzucę do propozycji Curado 301DSV,mam i polecam.Używam od 35g do 150g.Leci z tego bardzo daleko Multik budżetowy ale trudny/chyba/do zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 aktualnie moze go swobodnie zastąpić Daiwa LEXA 300znacznie bardziej osiągalna i o lepszym hamulcu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 aktualnie moze go swobodnie zastąpić Daiwa LEXA 300znacznie bardziej osiągalna i o lepszym hamulcu ...Łowisz tym multikiem ? Jestem bardzo ciekawy jak sprawuje się po 2 sezonach ciężkiej orki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Lowie. Ale mój się jeszcze jakoś szczególnie nie na orał. Ale słabszy niż CU 300/301D mimo sympatii jaka darze shimano,na pewno nie będzie... Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulashaker Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Witam Zamierzam kupić multiplikator z przeznaczeniem do połowu szczupaków na duże gumy (19 cm - 25 cm). Nurtuje mnie kwestia przełożenia takiego kołowrotka. Zastanawiam się jakie przełożenie będzie optymalne do łowienia dużymi gumami. Wybrałem model ABU GARCIA Revo Toro Beast 51 LH (Przełożenie: 4.9:1 ; Ilość łożysk: 7HPCR+1 ; Pojemność szpuli: 0,35mm/190m ; Waga: 385g . Jak sądzicie, czy będzie spełniał moje wymagania? Czy jego wielkość i przełożenie będą optymalne do tego typu łowienia? Edytowane 18 Lutego 2016 przez kulashaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam Zamierzam kupić multiplikator z przeznaczeniem do połowu szczupaków na duże gumy (19 cm - 25 cm). Nurtuje mnie kwestia przełożenia takiego kołowrotka. Zastanawiam się jakie przełożenie będzie optymalne do łowienia dużymi gumami. Wybrałem model ABU GARCIA Revo Toro Beast 51 LH (Przełożenie: 4.9:1 ; Ilość łożysk: 7HPCR+1 ; Pojemność szpuli: 0,35mm/190m ; Waga: 385g . Jak sądzicie, czy będzie spełniał moje wymagania? Czy jego wielkość i przełożenie będą optymalne do tego typu łowienia? Dla mnie to już przesada. Weż Revo Toro NaCl. Dużo lżejszy i wytrzyma bankowo. Ten Beast to na duże morskie drapieżniki. Szczupak to przy nich pikuś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Kol. godski ma rację. Tego prędzej przeznaczył bym na Odrzańskie i Warciane sumy. Ja do dużych gum ( do 20 cm, większych nie używam)na główkach do 35 gr używam Team Daiwa Zillion z przełożeniem 7.1:1, i fabryczna szpulką. Revo Toro NaCl byłby dobrym rozwiązaniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Przyjacielu ja zaproponuje ci curado 201 mam takowy i jestem zadowolony???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Przyjacielu ja zaproponuje ci curado 201 mam takowy i jestem zadowolonyCurado 201 od serii E w górę nie nadaje się do gum 20-25 cm + obciążenie. Taka przynęta waży 60 gramów do 200. Curado ma poza tym małą średnicę szpulki co przełoży się na długość rzutu. Nie mówiąc już o małej pojemności szpulki. Do takich przynęt idzie linka od 40 Lb w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulashaker Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Przeanalizowałem jeszcze rynek i natknąłem się jeszcze na nowy Abu Garcia Revo Beast. Co o nim myślicie? Lepszy niż Revo Toro Nacl? A co z przełożeniem? Jakie odpowiednie będzie? Edytowane 18 Lutego 2016 przez kulashaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Curado 201 od serii E w górę nie nadaje się do gum 20-25 cm + obciążenie. Taka przynęta waży 60 gramów do 200. Curado ma poza tym małą średnicę szpulki co przełoży się na długość rzutu. Nie mówiąc już o małej pojemności szpulki. Do takich przynęt idzie linka od 40 Lb w górę. Po pierwsze.nie była sprecyzowana gramatura,po drugie mój brat parę lat śmiga curadziakiem Hg i daje radę,pewnie dla tego,że nie czyta JB.????Stoję w korku i nasuneło mi się pytanie,czy ktoś na szczupaki,w Polskich warunkach używa gum+obciążeni 200gram? Edytowane 19 Lutego 2016 przez Marioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Da radę rzucić i Curado 51. Tylko ile czasu? Kolega @kulashaker pytał o sprzęt do gum 19-25 cm i do tego Curado 201 się nie nadaje. Tym bardziej w wersji HG. Sama guma waży od 50 do 100 gramów. Kwestie pojemności szpulki już poruszyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ja do takich celów ( trollingu ) bede w tym sezonie używał tego ... Revo Toro Winch 61LH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi