Skocz do zawartości

Poszukuję multiplikatora do ciężkiej roboty

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Rzucałeś? Ile waży szpulka?

Tutaj recenzja:

http://jerkmania.ru/blog/obzor_snastei/434.html

Jak dorwę model 301SPT to kupię z ciekawości.

Ciekawe też  że modele 101/201 mają po 10 łożysk kulkowych a 301 tylko 6. Sprawdzę gdzie gdzie ich brak.

Rzucałem Sallmo 12 leci aż po horyzont ale przynęty tych rozmiarów poleci ze wszystkiego.pierwsze wrażenia z nad wody pozytywne ,ale pierwsze poważne testy koło marca kwietnia jak pogoda pozwoli. :)  szpulki nie ważyłem nawinięta już pletka mogę zważyć z plecionką.

Edytowane przez Maciek1

Kol. godski ma rację. Tego prędzej przeznaczył bym na Odrzańskie i Warciane sumy.

Ja do dużych gum ( do 20 cm, większych nie używam)na główkach do 35 gr używam Team Daiwa Zillion z przełożeniem 7.1:1, i fabryczna szpulką.

Revo Toro NaCl byłby dobrym rozwiązaniem.

Rzucałem Sallmo 12 leci aż po horyzont ale przynęty tych rozmiarów poleci ze wszystkiego.pierwsze wrażenia z nad wody pozytywne ,ale pierwsze poważne testy koło marca kwietnia jak pogoda pozwoli. :)  szpulki nie ważyłem nawinięta już pletka mogę zważyć z plecionką.

Jak możesz zważ z suchą plecionką i powiedz ile i jakiej linki oraz podkładu nawinąłeś :)

Skoro proponujesz mi revo tor nacl to jeszcze podpowiedz mi w kwestii wielkości. Czy brać 51 czy 61?

51 używam, ale do przynęt 100-300gr, przełożenie to wg gustu, ja mam 5,4:1 i te 67cm nawoju i moc przy tym przełożeniu są dla mnie optymalne, chociaż do długiego swimbaita pewnie wolałbym 6,4:1.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Witam serdecznie.

Przejrzałem forum oraz przeszukałem Google, i w głowie pozostał mętlik. Proszę o wyrozumiałość, jest to mój pierwszy zakup multiplikatora.

A więc, szukam mlynka pod gumy, swimmbaity, 50-150gr , łowienie z reki w rzece o wolnym uciagu, będzie on współpracował z SG custom 2.58cm do 150gr.

Budżet to ok 1200zl, typy to Daiwa , schimano lub Abu.

Proszę kolegów o radę, który model wybrać.

Pozdrawiam

Ja polecę , sprawdzona przeze mnie Daiwa Tatula 200HSL ... i "lekka" ;)  różnica ceny.

Rozmiarowo to samo co 150 tylko większa pojemność szpuli.(nie mam nic wspólnego z "karasiem" :D )

http://www.zloty-karas.pl/daiwa-tatula-hd-dw-tat-200hsl-kolowrotek

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Ja polecę , sprawdzona przeze mnie Daiwa Tatula 200HSL ... i "lekka" ;) różnica ceny.

Rozmiarowo to samo co 150 tylko większa

pojemność szpuli.(nie mam nic wspólnego z "karasiem" :D )

http://www.zloty-karas.pl/daiwa-tatula-hd-dw-tat-200hsl-kolowrotek

Dzięki. Cena nie gra roli, multik musi wytrzymać bicziwanie przynetami w górnym zakresie z opisu

Panowie, czy aby tatula 150hd to nie jest zbyt "delikatny" sprzęt do przynęt z górnej granicy tytułu posta. Pojemność szpuli dość skromna 100m linki 20lb, gdzie ja będę używał linki minimum 30lb. No i do tego dochodzi wielkość ryb, ryby 90cm plus to nic nadzwyczajnego w mojej rzece, a sporo ryb grubo ponad metr. Kreciol będzie zakręcony na beton i walka na sztywno ????

Revo beast wygląda świetnie, tylko budżet muszę rozszerzyć ????.

No ale czekam na opinie kolegów od tatuli 150hd