SkiDivPL Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Ja polecę , sprawdzona przeze mnie Daiwa Tatula 200HSL ... i "lekka" różnica ceny.Rozmiarowo to samo co 150 tylko większa pojemność szpuli.(nie mam nic wspólnego z "karasiem" )http://www.zloty-karas.pl/daiwa-tatula-hd-dw-tat-200hsl-kolowrotekBOB też przy zakupie zastanawiałem się nad tą ofertą z Karasia, jednak jest ona nieaktualna brak towaru w magazynie.Cena w sieci przeważnie 100zł większa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Dla tego poleciłem rozmiar 200HD Na szpulę weszło mi 127mb Varivas 4X 4.0 50Lb . Co do wytrzymałości nie mam wątpliwości ale widzę , że kolega ma Czyli cena u wszystkich bez jakichś specjalnych promocji jest porównywalna. Dziwię się , że karać nie wysila się na aktualizowanie oferty internetowej? Edytowane 2 Lipca 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Bierz porządnego rounda raz że to w takim zestawie wygląda jak prawdziwy cast a 2 zdecydowanie pojemniejsze i mocniejsze można kupić niż niski profil, a i używka jest nie do zakatowania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Bierz porządnego rounda raz że to w takim zestawie wygląda jak prawdziwy cast a 2 zdecydowanie pojemniejsze i mocniejsze można kupić niż niski profil, a i używka jest nie do zakatowania...Porównywałem bebechy kilku okraglaków typu C3/C4/C5 , Okuma San Juan czy też Daiwa Millionaire do bebechów w niskich profilach i nie uważam aby były mocniejsze. Moim zdaniem to mit. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 A ja myślę kolego,że powinieneś napisać na prv.do Pilota lub Mefisto i jak masz trochę grosza,to coś przyzwoitego wybierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Wszystko fajnie, ale hamulec 7 kg w multiku do takich zastosowań to trochę słabo moim zdaniem. Polecam Abu Revo Toro NaCl 51 lub Revo Beast.Jeśli hamulec nie jest zużyty i ma faktycznie te 6-7 kg jak np. w Ryodze to zdecydowanie wystarczy. Moim zdaniem Edytowane 2 Lipca 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 To poszukaj Daiwa Z2020 i będziesz miał okrąglaka w płaskiej budzie.Nie będę Ci polecał ABU Toro 51 (mam i pozostanie u mnie jeszcze baaaardzo długo) lub 61 bo bardzo trudno upolować ale może ci się przyfarci? (to w sumie też okrąglak ABU w płaskim opakowaniu) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Porównywałem bebechy kilku okraglaków typu C3/C4/C5 , Okuma San Juan czy też Daiwa Millionaire do bebechów w niskich profilach i nie uważam aby były mocniejsze. Moim zdaniem to mit.Nie wiem jak te abu ale rozbierz ryoge lub nawet plutona bo to podobne młynki i zobaczysz różnicę ..Nie dość że przekładnia większa szersza , to i same łożyska są większe , łożysko oporowe większe i zdublowany antyrewers sam hamulec ma wkładki z carbonu i możesz go zabetonować na amen bez tuningu .Ryoga ma jeszcze terkotke w hamulcu .Mają też chyba inny układ linki na szpuli co według mnie też jest istotne w rzucaniu dużymi wabikami ( plecionka nie wbija się w pozostałe zwoje plecionki )..Jeszcze żeby miały ten wodzik do dalekich rzutów to jak dla mnie ideał ..Cała konstrukcja z jednolitego metalu ...Oczywiście niskie profile też pewnie wytrzymają ostre katowanie po to są multiplikatory przecież ale ja pisze o młynkach które są stworzone do takich wabików o jakich mowa i się proszą żeby je extremalnie katować bo po to zostały zaprojektowane:)BOB1 dobrze mówi to te same bebech co w ryodze ale cena tego młynka mega i ponoć nie poręczny taki .. Edytowane 2 Lipca 2017 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Revo Beast w Moritzu było niedawno w cenie 200 EUR. Napisz, może jeszcze mają - https://de-de.facebook.com/AngelsportMoritz/ Fajny multik, cały alu i mega mocny carbonowy hamulec, do tego lekki jak na taką moc - 265 gr. Pzdr Tutaj też w niezłej cenie: https://www.angelplatz.de/abu-garcia-revo-beast-l--rua365 Edytowane 2 Lipca 2017 przez Raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Nie wiem jak te abu ale rozbierz ryoge lub nawet plutona bo to podobne młynki i zobaczysz różnicę ..Nie dość że przekładnia większa szersza , to i same łożyska są większe , łożysko oporowe większe i zdublowany antyrewers sam hamulec ma wkładki z carbonu i możesz go zabetonować na amen bez tuningu .Ryoga ma jeszcze terkotke w hamulcu .Mają też chyba inny układ linki na szpuli co według mnie też jest istotne w rzucaniu dużymi wabikami ( plecionka nie wbija się w pozostałe zwoje plecionki )..Jeszcze żeby miały ten wodzik do dalekich rzutów to jak dla mnie ideał ..Cała konstrukcja z jednolitego metalu ...Oczywiście niskie profile też pewnie wytrzymają ostre katowanie po to są multiplikatory przecież ale ja pisze o młynkach które są stworzone do takich wabików o jakich mowa i się proszą żeby je extremalnie katować bo po to zostały zaprojektowane:)BOB1 dobrze mówi to te same bebech co w ryodze ale cena tego młynka mega i ponoć nie poręczny taki ..Tylko że podałeś rounda z najwyższej półki a nie odniosłeś się do średniej. Podam Ci przykład niskiego profilu o mocy Ryogi. Z-ka.Wygodniejsza i lżejsza a moc podobna.Z tym betonowaniem to też lekka przesada . 6,5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Jeśli hamulec nie jest zużyty i ma faktycznie te 6-7 kg jak np. w Ryodze to zdecydowanie wystarczy. Moim zdaniem ....A DAIWA LEXA HL?hamulec 10kg,220m/30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafish Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Revo Beast w Moritzu było niedawno w cenie 200 EUR. Napisz, może jeszcze mają - https://de-de.facebook.com/AngelsportMoritz/ Fajny multik, cały alu i mega mocny carbonowy hamulec, do tego lekki jak na taką moc - 265 gr. Pzdr Tutaj też w niezłej cenie: https://www.angelplatz.de/abu-garcia-revo-beast-l--rua365Dzieki wielkie kolego, bardzo podoba mi się ten revo beast, mocny i lekki, a cena z podanego linku bardzo dobra ???? Wybór dokonany Abu Revo Beast Dzieki wszystkim za propozycję i porady oraz dobra dyskusje ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Jest jeszcze Shimano Tranx A. http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/baitcast/tranx-a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Ja też zdecydowałem się na revo beast, czekam na dostawę.Kupowałem w tym sklepie.http://www.happyangler.com/en/reels/bait-casting-reels/abu-garcia-revo-beast-baitcasting-reel/p/1462471/ Edytowane 3 Lipca 2017 przez adasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Porównywałem bebechy kilku okraglaków typu C3/C4/C5 , Okuma San Juan czy też Daiwa Millionaire do bebechów w niskich profilach i nie uważam aby były mocniejsze. Moim zdaniem to mit.Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Przekładnia przekładnią, a rama wycinana CNC z bloku aluminium to podstawa dla trwałości. To nie mit, to sztywność konstrukcji Dlatego Morrum SX jest lepszy od ZX-a, a Mileny i Luny biją oba na głowę. Plutonów i Ryog nie znam - nie było potrzeby zmieniać na nowsze i może się okazać, że nigdy nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Panowie: poszukajcie na goglu nie tylko o rybach gdy chcecie pisać o materiałoznawstwie tego typu materiałów.Dajcie już na luz z tą wytrzymałością aluminium : w porównaniu do kompozytów to jest bieda z nędzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Piszę wyłącznie o własnych doświadczeniach, a kilka multików już mniej lub bardziej zajechałem z kilkunastu, które przeszły przez moje ręce (w tym Daiwa Sol, Daiwa Advantage, C3, C4, ZX). Po kilku latach używania kultura pracy przekładni była istotnie niźsza niż w przypadku Lun, Milen, czy wspomnianych SX-ach. W tych 3 ostatnich praca przekładni z roku na rok praktycznie się nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Ja kilka dni temu kupiłem Ryoge 2020L. Po kilku wypadach mogę stwierdzić że jest w niej to coś czego szukałem do łowienia w trolu ciężkimi wabiami czyli guma ok 100 gr i główka 80. Czuć moc. Edytowane 3 Lipca 2017 przez nurek28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 hmm na orginalnej korbie ? Ja kilka dni temu kupiłem Ryoge 2020L. Po kilku wypadach mogę stwierdzić że jest w niej to coś czego szukałem do łowienia w trolu ciężkimi wabiami czyli guma ok 100 gr i główka 80. Czuć moc.targasz te przynęty po 180g na oryginalnej korbce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ja do najcięższych zastosowań do Luny i Mileny używam PH, ale obie mają taki moment, że to chyba lekka przesada. Jeżeli Ryoga ma podobny, to bym jej tym PH nie szpecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Na orginalnej korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Podobno dzisiaj dotarła do "Złotego Karasia" Daiwa Tatula 200HSL. Ciekawe czy utrzymają cenę promocyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Podobno dzisiaj dotarła do "Złotego Karasia" Daiwa Tatula 200HSL. Ciekawe czy utrzymają cenę promocyjną?Utrzymali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 porównując ryoge,plutona,kalkute dc ,do głupiego chinskiego abu revo toro beast wybieram abu,ośmio godzinne sesje ciepania alien eelami 30cm i 3d roach 25cm nie robią wrażenia, łapy nie bolą plecy tez nie, do trola tak samo łowiac na duże gumy albo sdry nie widzę sensu sie niepotrzebnie katować więc jerki - plutony,kalkuty,są piękne cudowne gumy,swimbaity,obrotówki i wszystko to co stawia opór i ciągnię się z kołowrotka, musi być obsługiwane mutlikiem z niskim przełożeniem i najlepiej długą korbą z dużą gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 385 gr + jak zakładam ciężki swimmbaitowy długi kij przez 8 godzin serio Cię nie męczą? Szacun. Ja od dłuższego czasu odchudzam wszystkie zestawy mimo, że siły i warunków nie brakuje. Tak jest po prostu przyjemniej. Skoro kij o wadze 170-200 gr i multik 250-270 gr spokojnie ogarnia takie przynęty to nie widzę sensu jechać grubiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi