mahi66 Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Abugarcia _Revo Toro Beast T3, czym się różni od wersji bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) Abugarcia _Revo Toro Beast T3, czym się różni od wersji bez?[/quot? Edytowane 17 Maja 2022 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Abugarcia _Revo Toro Beast T3, czym się różni od wersji bez? bez czego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Mam revo s pierwszy wypust stan nowy, kupiłem kiedyś i leży w szafie. Jedyny minus to że jest na prawą rękę. W razie zainteresowania priv poproszę:-)Sebastian, priva ci w tej sprawie wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Chciał bym wymienić łożyska w revo beast 41 .Po 3 sezonach szumią .Czy są jakieś mocniejsze łożyska od standardowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Lozyska ezo wystarcza ?Czy do cięższych przynęt jakieś specjalne muszą być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Witam, czy przycisk odblokowujący szpulę jak na filmiku niżej nie powinien wrócić do poprzedniej pozycji po zakręceniu korbą, a nie ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Pytanie jest dość niejasne. Czy korbą nie można załączyć sprzęgła? Wiele multiplikatorów umożliwia także zasprzęglenie jak na załączonym filmie. Nie mam Toro Beast T3, ale jeśli korba załącza, to jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Pytanie jest dość niejasne. Czy korbą nie można załączyć sprzęgła? Wiele multiplikatorów umożliwia także zasprzęglenie jak na załączonym filmie. Nie mam Toro Beast T3, ale jeśli korba załącza, to jest OK.Zgadza się całkowicie, źle sformuowałem pytanie. Powinno brzmieć: czy to normalne, że można palcem domknąć to "sprzęgiełko", a nie powinna wyłącznie domykać je korba?Zdarza mi się niestety że na 100 rzutów 3 krotnie to sprzęgiełko mi dię zamyka w końcowej fazie rzutu i przynęta poleci z 10 m i słychać takie skrzypienie z multika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Nie dzieje się tak przypadkiem z założoną pojedynczą korbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Tak, jest założona pojedyńcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Ta korba nie ma przeciwwagi, jest przeznaczona do trollingu i łowienia wertykalnego. Prawdopodobnie, w zależności od przypadkowego położenia, swoją bezwładnością załącza sprzęgło napędu. Myślę, że w niej tkwi problem. Takie załączenie w chwili wyrzutu ciężkiej przynęty może poważnie uszkodzić multiplikator. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Ta korba nie ma przeciwwagi, jest przeznaczona do trollingu i łowienia wertykalnego. Prawdopodobnie, w zależności od przypadkowego położenia, swoją bezwładnością załącza sprzęgło napędu. Myślę, że w niej tkwi problem. Takie załączenie w chwili wyrzutu ciężkiej przynęty może poważnie uszkodzić multiplikator.Coś może być na rzeczy, miałem wersję z podwójną korbką i sytuacji z blokowaniem/zatrzaskiwaniem się przycisku zwalniającego szpulę podczas rzutów nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Faktycznie, domyka się z winy tej korby. Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez bony20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Cześć, pewnie milionowe pytanie, ale jestem laikiem w dziedzinie casta, którego chciałbym spróbować do łowienia szczupaków na jerki typu Buster 15, Big Bandit 19 czy Slider 10-12S.Kupiłem do tego celu wędkę SG4 Power Game 221 40-80g. Wydaje się wystarczająca może z wyjątkiem Banditów, ale te używam wyjątkowo sporadycznie. I chciałbym dokupić do tego multik. Nie musi być nowy i drogi. W co celować? Czego się trzymać? Jaki rozmiar? Raczej niskoprofilowy i na pewno na lewą rękę.Abu? Shimano? Może coś alternatywnego? Casta będę stosował głownie na szkierach z pływadła przez tydzień w roku...Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Cześć, pewnie milionowe pytanie, ale jestem laikiem w dziedzinie casta, którego chciałbym spróbować do łowienia szczupaków na jerki typu Buster 15, Big Bandit 19 czy Slider 10-12S.Kupiłem do tego celu wędkę SG4 Power Game 221 40-80g. Wydaje się wystarczająca może z wyjątkiem Banditów, ale te używam wyjątkowo sporadycznie. I chciałbym dokupić do tego multik. Nie musi być nowy i drogi. W co celować? Czego się trzymać? Jaki rozmiar? Raczej niskoprofilowy i na pewno na lewą rękę.Abu? Shimano? Może coś alternatywnego? Casta będę stosował głownie na szkierach z pływadła przez tydzień w roku...Pomożecie? Ja bym celował w Tatula hd 200hl ltd lub Abu Revo Beast 41 LP LH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Tej gramaturze podoła spokojnie ABU Revo SX. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Dostałem także sugestię odnośnie Curado. Czy to także dobry trop? Jeśli tak, to jaki rozmiar i przełożenie?Generalnie, pod jerki stosuje się raczej przełożenie szybsze? Około 1:7 byłoby w miarę optymalne? Czy raczej niższe lub wyższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Curado K z wyższym przełożeniem (HG) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Cześć, pewnie milionowe pytanie, ale jestem laikiem w dziedzinie casta, którego chciałbym spróbować do łowienia szczupaków na jerki typu Buster 15, Big Bandit 19 czy Slider 10-12S.Kupiłem do tego celu wędkę SG4 Power Game 221 40-80g. Wydaje się wystarczająca może z wyjątkiem Banditów, ale te używam wyjątkowo sporadycznie. I chciałbym dokupić do tego multik. Nie musi być nowy i drogi. W co celować? Czego się trzymać? Jaki rozmiar? Raczej niskoprofilowy i na pewno na lewą rękę.Abu? Shimano? Może coś alternatywnego? Casta będę stosował głownie na szkierach z pływadła przez tydzień w roku...Pomożecie? Mam ten kij, używam jako uniewerał z brzegu do łowienia gumą i jerkiem. Również mogę polecić tatulę która spokojnie ogarnia slidery 12S, ale do samych jerków jeszcze bardziej polecę lew's super duty 300. Ma wyższe przełożenie co czasami się przydaje przy jerkach, dodatkowo hamulec odśrodkowy i terkotke hamulca walki, i jakiś taki mocniejszy się wydaje, rzuty też trochę dłuższe i pewniejsze. Tylko cena inna i z dostępnością ponoć ciężko. Ale tatuli też niczego nie można ująć, sprawdzona i można brać w ciemno. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 (edytowane) Trochę Cię mepps nie rozumiem. Do przynęt do 80g , no może 90g polecasz Tatulę 200. Albo Lewsa 300? To co przyczepiłbyś do patyka, który dzisiaj do mnie doszedł c.w 250g. Ja bez zająknięcia dopnę tam multika wielkości 300. Na bank da radę. Slidera 12 ogarniam Tatulą w wielkości 100. Edytowane 14 Października 2022 przez Novis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 (edytowane) Nie wątpię że tatula 100 ze sliderem 12 da radę, pewnie da. Jerk też jakiś wielkich oporów nie stawia w wodzie. Poleciłem to co używam i co u mnie działa,tym bardziej że mam ten kij. Mam też duże łapy i lepiej mi leży niż 100. Tatulą 200 czy super duty spokojnie i po 150 gr rzucam. Kolega podał czym będzie łowił,może jakaś guma dojdzie bo tym kijem gumy do 20cm spokojnie się ogarnia,uważam że taki Lew,s czy tatula będą grały. Sprawdzone, chociaż ten zezon u mnie nie należy do łaskawych.Lew's 300 wielkosciowo jest jak tatula 200 czy beast 41. Różnice w wielkości są minimalne. Co poleciłbym do kija 250gr? Nic bo takiego kija jeszcze nie mam, jest w planach, sam podpiąłbym pod niego tatulę 300 lub revo toro Edytowane 15 Października 2022 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Nie wątpię że tatula 100 ze sliderem 12 da radę, pewnie da. Jerk też jakiś wielkich oporów nie stawia w wodzie. Poleciłem to co używam i co u mnie działa,tym bardziej że mam ten kij. Mam też duże łapy i lepiej mi leży niż 100. Tatulą 200 czy super duty spokojnie i po 150 gr rzucam. Kolega podał czym będzie łowił,może jakaś guma dojdzie bo tym kijem gumy do 20cm spokojnie się ogarnia,uważam że taki Lew,s czy tatula będą grały. Sprawdzone, chociaż ten zezon u mnie nie należy do łaskawych.Lew's 300 wielkosciowo jest jak tatula 200 czy beast 41. Różnice w wielkości są minimalne. Co poleciłbym do kija 250gr? Nic bo takiego kija jeszcze nie mam, jest w planach, sam podpiąłbym pod niego tatulę 300 lub revo toroTatula 200 ma ten sam rozmiar ramy co 100. Ciut większa szpulka i korba ale korbę większą możemy i do setki założyć. Jak dla mnie do 80 gramów wystarczy Tatula 100 ,Curado 200 czy też zwykły Revo SX/STX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Dla mnie "wystarczy" to niby tak , ale za mało. Zdecydowanie wolę opcję z górką Przesada? dla mnie luzik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) Chociażby dla tej ciut większej szpuli i korby było warto wziąść 200. Czy przesadą jest łowienie kleni kolowrotkiem 3000? Ja tak łowię, bo kij długi, bo warunki tego wymagają, bo tak lubię. Tak jak pisałem wcześniej, polecam to co używam i mi się sprawdza, a co kolega wybierze to jego. Pozdrawiam Edytowane 16 Października 2022 przez mepps 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi