godski Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Czyli 300 gramów max. Grubo, ja nie rzucam tyle z ręki i nie zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Zillion 1516 TW to mocna konstrukcja i na 99% koła nie są z aluminium.Linki 40 Lb też wejdzie ponad 100 metrów tak więc moim zdaniem do gum i jerków max 150-200 gramów da radę. Lepiej bliżej 150. Bebechy nie są z amelinium, ale jest trochę plastiku.Polecam obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=j_P0443Zyis Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Czyli 300 gramów max. Grubo, ja nie rzucam tyle z ręki i nie zamierzam. Fox 27cm + 40g glowka to ok 120g i to jest max. 300g to raczej pudelko z przynetami, nim rzucal nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Bierz Calcutta 201d. Okrąglak ale chyba mniejszy od wspomnianych przez Ciebie multiplikatorow. Na pewno sporo lżejszy. Szpulka tez jest bardzo pojemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Witam. Chciałbym u Was zasięgnąć rady. Rozglądam się za multiplikatorem do przynęt w przedziale wagowym od 40 do 100 gram. Są to przede wszystkim jerki i gumy (15-20 cm). Na oku mam 3 modele: ABU C4 5601Daiwa Tatula 200 HSLQuick Optimus 301 BaitcastAktualnie jestem w posiadaniu ABU C3 6501. Chcę go wymienić bo jest trochę za duży jak dla mnie. Ciężko go objąć w trakcie łowienia. C4-kę widziałem i jest całkiem zgrabna. Ma najmniejsze przełożenie spośród całej trójki. Optimus - przynajmniej z opisu - wydaje się być całkiem solidną maszynką. Siła hamulca na poziomie 12 kg. Jest cięższy w stosunku do Tatuli. Czy związku z tym można wysnuć wniosek, że w środku ma mocniejsze/lepsze elementy? Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam!zwiraz Edytowane 13 Października 2017 przez zwiraz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Zamówiłem lexe 300hsl, kijek musky innovation 20-100g, 225cm. Fajny kij ma okrutną moc ale nie jest to sztywna pała, dość lekki jak na mięso które posiada. 11 dwustopkowych alconite, pletka w głębokim ugieciu blanku nie dotyka go jak to ma miejsce przy Abu vendetta. Swoją drogą Abu bardzo mile mnie zaskoczyło, po dwóch wypadach z modelem 60-100g dokupilem dłuższy 244cm 30-60g i muszę stwierdzić, że jest świetny do gum -22cm ok 20g główka. Czuciem zabija np luviasa, który jest 4 razy droższy. Ale o multkiach miało być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Hej, przede wszystkim chciałbym sie przywitać jako nowy na forum hej Wiem ze na forum bylo już kilka wątków o multiplikatorach ale nie o wszystkich które mnie iinteresuja i nie do gum Zamierzam łowić głównie na gumy (95% czasu) gumy takie jak shadteez 22cm, line thru trout 3d 20cm, pig shady, rippery 22cm, czy dragon demon 22,5cm waga w jakiej będę oscylowac to jakieś 65-110gr. Wedke juz raczej wybrałem i wybór padł na savage gear black savage jerk 198cm do 100gr wyrzutu. I teraz problem, jaki multik, zacznę od ceny chciałbym wydać max 900zł. Początkowo myslałem o abu c4 5601, ale to okrąglak a ja zbyt dużych rąk nie mam, wiec nie wiem jak komfort, potem przyszła myśl o niskoprofilu i tutaj mam dwie propozycje daiwa lexa 400hsl lub Komodo Low profile KDS-463LX. Lexa ma dosyć wysokie przełożenie i nie wiem jak z wytrzymałością. Ogółem zależy mi na wytrzymałości zeby posłużył pare sezonów i na odległości rzutu i tu chyba lexa wygrywa (?). Sam juz nie wiem, zwracam się wiec do was. Proszę o dobre rady bo to mój pierwszy casting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Ta wędka to raczej nie bardzo do gum, a do takich zastosowań najlepsza daiwa tatula 200 hd, dopóki się nie popsuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Czemu do gum sie nie nada? :/ A i czemu daiwa 200hd do póki sie nie zepsuje? Nie bardzo rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 http://jerkbait.pl/topic/66997-poszukuję-multiplikatora-do-ciężkiej-roboty/page-10#entry2237758 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Czemu do gum sie nie nada? :/ A i czemu daiwa 200hd do póki sie nie zepsuje? Nie bardzo rozumiem Taką wędka słabo się rzuca gumy, bo pewnie słabo się ładuje przy rzucie, a z tatulą tak mi się po prostu napisało (żart przecież), spoko multik. Lepiej poczytaj to http://jerkbait.pl/topic/94304-d%C5%82ugi-cast-pod-du%C5%BCe-gumy/page-9 Edytowane 24 Października 2017 przez Alaryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 To czym powinienem sie kierować przy wyborze castingowego kija do gum? i ta daiwa 300hsl jak sie spisuje? Ktoś używa jak z nią? tatula spoko ale nie za mala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Hej, przede wszystkim chciałbym sie przywitać jako nowy na forum hej Wiem ze na forum bylo już kilka wątków o multiplikatorach ale nie o wszystkich które mnie iinteresuja i nie do gum Zamierzam łowić głównie na gumy (95% czasu) gumy takie jak shadteez 22cm, line thru trout 3d 20cm, pig shady, rippery 22cm, czy dragon demon 22,5cm waga w jakiej będę oscylowac to jakieś 65-110gr. Wedke juz raczej wybrałem i wybór padł na savage gear black savage jerk 198cm do 100gr wyrzutu. I teraz problem, jaki multik, zacznę od ceny chciałbym wydać max 900zł. Początkowo myslałem o abu c4 5601, ale to okrąglak a ja zbyt dużych rąk nie mam, wiec nie wiem jak komfort, potem przyszła myśl o niskoprofilu i tutaj mam dwie propozycje daiwa lexa 400hsl lub Komodo Low profile KDS-463LX. Lexa ma dosyć wysokie przełożenie i nie wiem jak z wytrzymałością. Ogółem zależy mi na wytrzymałości zeby posłużył pare sezonów i na odległości rzutu i tu chyba lexa wygrywa (?). Sam juz nie wiem, zwracam się wiec do was. Proszę o dobre rady bo to mój pierwszy casting Wędka zdecydowanie za krótka do gum.O multikach jest wszystko w powyższym linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Ok to ostatnie pytanko, bo chyba zdecyduję sie na lexe 300 lub 400tylko ze w polsce widziałem same hsl, czy gdzie dostanę wersje 300/400hl nie sprowadzając jej z zagranicy? Co lepiej 300czy 400? Edytowane 24 Października 2017 przez Wonsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Widzę ze mój wątek został przeniesiony, proszę więc o opinie.na temat daiwy lexy 300/400hsl widzę ze kilka osób na forum jej używa i lepiej 300 czy 400? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 300 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Jak nie Tatula HD to może Revo Toro NACL 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Polecam lexe 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Witam godnym uwagi multikiem jest Abu Revo Beast...niewielkich rozmiarow fajnie lezy w lapie i z obciazeniem 110g na miekko sobie poradziPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Myślałem nad nacl i beast nawet nad revo s, ale to wydatek ponad 1tyś chciałbym sie w 900 zamknąć. A i jak jest z dostępnością daiwy lexy ale nie hsl tylko hl z niższym przełożeniem. I jak przełożenie wpływa na wytrzymałośc w czasie? Wyższe przełożenie = szybsze zużycie? Jak to wygląda w multikach Edytowane 24 Października 2017 przez Wonsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Wyższe przełożenie = szybsze zużycieTak jak w innych mechanizmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Ja posiadam 300 PWRL od zeszłej jesieni katowana dość ostro ,zmian nie zauważyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Jerry a pwrl dostałeś w polsce czy sprowadzając? W żadnym sklepie w polsce nie znalazłem innej wersji niz hsl :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Co wy się tak boicie wyższego przełożenia? Analogicznie wolalbys pod obciążeniem (czytaj gorka) pedalowac na niskich czy wysokich biegach? Zużycie? Wszystko się zużywa, niekoniecznie multik z wysokim przelozeniem zuzyje się szybko, ktoś to projektował i ludzie używają,niekoniecznie zużywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Na początek tą:https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/daiwa-lexa-multirulle-lagrofil.htmli później tą dokupiłem:https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/daiwa-lexa-soder-pitch-black-edition.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi