KwaQ Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 sucharfishing - Nie wiem dokładnie czego szukasz, i na jaką rzekę. Vision będzie szybszy z racji na to że krótszy no i mocniejszy niby 4/5 chodź jak piszą koledzy z przewagą na 4. Machałem nim, chodź jeśli bym miał się decydować to na pewno ego. Ale uważaj !!! to jest choroba !!! obecnie mam trzy szkiełka i zanosi się na czwarte... Bot, brązowa czwórka radzi sobie dość dobrze z #6 tylko od razu mówię że rzuty techniką rolowaną... Osobiście lubię sobie klasę dwie przeciążyć zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Druga, ale wybierz subtelniejszy uchwyt kolowrotka Edytowane 18 Maja 2016 przez kocmyrz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Według mnie także zdecydowanie drugi wariant rękojeści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Kocmyrz, wrzuć proszę więcej fot Twojego kijka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 "Druga, ale wybierz subtelniejszy uchwyt kolowrotka" ---------------Aaaaaaaa, tam subtelniejszy. Za dużo korka też nie jest ładne. Uchwyt @randomrodmaker też jest ładny ale zagra z omotkami w podobnym kolorze. Może niekoniecznie wszystkie ale na dolniku, coś z tego koloru w okolicy rekojesci czy opisu bedzie gitos. Na pozostałych "przeźroczystych" omotkach wystarczy odrobina tippetu w podobnym kolorze dla dodania smaczku. Chyba że woli wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Pewnie nastepny bedzie jeszcze inaczej uzbrojony. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) przy okazji a propos subtelnych uchwytow i szklakow do sucharka - nowa zabawka w klasie #2 - Steffen Edytowane 19 Maja 2016 przez kocmyrz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 piękny ten kabuto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Kocmyrz, a jakie przelotki wejściowe użyłeś w tych kijkach?Wrzucałem tu na forum zdjęcia z tego typu uchwytem.Ten w szklaku to przerobiony do wersji downlock niedrogi PacBay A7, ten pierwszy to uchwyt od Ray'a Lee.Uchwyt Lemke LC14 na przymiarkach z Kabuto to jednak inna "półka" w kontakcie "organoleptycznym"....nie jest to minimalizm, fakt. Czekam na stripper i inny uchwyt w wersji slide, też downlock Lemke LC16. Być może z bielą Kabuto zagra na minimalistyczną nutę. Edytowane 20 Maja 2016 przez randomrodmaker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Nie no nie róbmy sobie jaj nie ja użyłem, bo nie mam do tego zdolności - uzbroiłem kilka budzetowych spinów, jak łowiłem jeszcze na korbe i wiem, że wyżej wała nie podskoczę. Stefffen ma agat pod kolor blanku, a kabuto nawet nie pamiętam, jak chcesz to zrobie foto wieczorem. Kaba zbroił Wojtek Grochola, Steffena znajomy z USA. NAstępny lekki kij albo nowy model kab 8033, albo epic 480 chcę mieć z takim uchwytem jak poniżej. Znaczy podobnym, bo to dębowe drzewo z jakiegoś zatopionego żaglowca - ryje beret: Edytowane 20 Maja 2016 przez kocmyrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Piękne, customowe komponenty... Kwintesencja prostoty i funkcjonalności. Widzę, że gość kombinuje by płynnie przejść z uchwytu do rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Christian jest moim rodbuldingowym Bogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Piękne, customowe komponenty... Kwintesencja prostoty i funkcjonalności. Widzę, że gość kombinuje by płynnie przejść z uchwytu do rękojeści. Nie kombinuje, tylko robi uchwyty w japońskim stylu. Tak wyprofilowane inserty tworzy Katsumi Harada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Nie kombinuje, tylko robi uchwyty w japońskim stylu. Tak wyprofilowane inserty tworzy Katsumi Harada.No kombinuje i jest to b.przemyślane na mój gust, bo ta rękojeść ma 5,5 cala i chwytając wędkę tradycyjnie połowa palca wskazującego ląduje na blanku, zakładając, że użyje go przeciętny Europejczyk w pozycji dłoń na korku "z wyprostowanym palcem wskazującym". Przy pozycji "wystawiony kciuk" to ok - 5,5 cala styka,choć mój kciuk i tak lekko by wystawał. Stąd widzę, że jego dizajn przewiduje oparcie dolnej partii dłoni na uchwycie i rękojeści. "Zachodni" standard to 6,5 -7 cali korkowej rękojeści. Przy uchwytach typu down lock korek się z reguły skraca.Zmienia się środek ciężkości ale to inna historia i pod tym względem, ten projekt ma sens biorąc pod uwagę te elementy. Poza tym, że ispiracja jest oczywista Harada zdawał sobie sprawę, że pierścień przy chwili nieuwagi ląduje w wodzie i zamontował śrubę w dolniku,która go blokuje.http://www.vintageflytackle.com/collections/harada-rods/products/harada-rod-76-3-1-5wt-hollowbuiltCh. kierował się bardziej względami estetycznymi, jak sądzę, profilując uchwyt w ten sposób, a jest ryzyko, że pierścionek wypadnie.Może to drewienko ma zakończenie w kształcie elipsy i blokuje pierścień, trudno rzec, jeśli tak to jest to genialne w prostocie.Uchwyty kołowrotków muchowych to naprawdę ciekawy temat. Edytowane 20 Maja 2016 przez randomrodmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Uchwyt Hörgena daje możliwość zamontowania kołowrotka w dwóch położeniach, więc ten dolny pierścień musi być raczej na stałe zamontowany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Ma to sens uplock i downlock, a środkowy chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 "..... chcę mieć z takim uchwytem jak poniżej. Znaczy podobnym, bo to dębowe drzewo z jakiegoś zatopionego żaglowca - ryje beret":------------Myślisz że idzie "czarny dąb" stabilizować??????Takiego materiału wszędzie pełno. Boje się jednak źe tak "napity" nie da sie wysuszyć i jeszcze stabilizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Arek, czarny dąb daje się stabilizować z całą pewnością. Napity trzeba po prostu odpowiednio, nie za szybko wysuszyć.Spece od customowych noży czasem używają tego materiału. https://forum.knives.pl/index.php/topic,163909.0.html Trzeba przyznać, że Chrystian Hörgren dał czadu z tym zatopionym żaglowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Arek, czarny dąb daje się stabilizować z całą pewnością. Napity trzeba po prostu odpowiednio, nie za szybko wysuszyć.Spece od customowych noży czasem używają tego materiału. https://forum.knives.pl/index.php/topic,163909.0.html Trzeba przyznać, że Chrystian Hörgren dał czadu z tym zatopionym żaglowcem Hyyyyyyymmmmmm. Idę więc po "łupy" i odłożę, niech sobie powoli schnie. Pózniej bede się martwił czy stabilizacja wypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 tylko weź wysezonuj 10 razy wiecej niż potzebujesz , bo rzeczywiście łatwo to nie idzie i zdecydowana większość materiału pójdzie do śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Mój Kabuto w gotowości bojowej.... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Przepiękny,w jakim funduszu zamyka się taki patyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Dzięki.Zacząłem to liczyć i wychodzi tak:przelotki 170PLN (użycie czegoś z agatu typu Struble czy Arguello to dodatkowe 35USD)korek 150PLNuchwyt 220PLNblank 220USDnici, chemia, pędzle to jednorazowo ok. 80PLN, ale wystarczy na 3 kije.Duży koszt generują przesyłki z zagranicy, bo ciężko dostać te rzeczy w jednym miejscu.Więcej fotek kija tutaj:http://jerkbait.pl/topic/75558-much%C3%B3wka-kabuto-7643/ Edytowane 19 Czerwca 2016 przez randomrodmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Bedzie pan zadowolony, cieszy oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Też bym taki chciał.Cena ok.Myślałem że to drożej wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi