Skocz do zawartości

Szklany zestaw do suchara

marckus

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie kijek pójdzie pod młotek na ebay, bo mam koncepcje na kolejne i chcę podnosić umiejętności.

Ten blank ma genialny kolor, sporo białego pigmentu, co jest kluczowe przy użyciu prześwitującego jedwabiu.

Biały Epic też ma ładny kolor, niestety z pewnych powodów nie mogę go zaprezentować.

Rozważałem kilka koncepcji uchwytu coś tam sprowadziłem, popatrzyłem, zwróciłem.

Komponenty na zdjęciach, a w realu to różne historie...

Na focie od lewej, insert flor do wersji z uchwytem typu garrison, i ten ma otwór pod Kabuto.

W środku drewno koa do rzeźbienia.

Po prawej uchwyt od Raya Lee, który pierwotnie chciałem użyć do Kabuto.

Niestety w trakcie powiększania otworu kawałek końcówki mi pękł i musiałem go skrócić. 

Wykorzystam do delikatnej węglówki, bo naprawdę cieszy oko to drewienko.

Kabuto mają dość szeroki dolnik. 

post-61741-0-58202600-1466424678_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

"6'6'', gnie się OK, na Izerze potoki za duże nie rosną" ;)

I ten kijek do takiej zabawy wlasnie jest. :)

Też na taki króciak poluje do malutkich dzikusów. Może fotka troche przekłamuje bo wydaje sie być dłuższy i jak nie szklak w "gięciu" (kolor Eagle Claw). Klasa 3/4???? Jakim sznurem nim śmigasz?

• Like 1

Nie kolorek jest ładniejszy, zresztą na poprzedniej stronie w tym wątku, wrzucałem zdjęcia wędki. To jest #3 i to takie delikatne, używam Barrio WF albo VIBE 65 2/3 - ale to jak łowiłem na Bobrze i potrzebowałem troszę dystansu więcej

• 1 miesiąc temu...

Janusz, oryginalny kolor omotek był szary, faktem jest, że zrobił się wypadkowy - oliwka i koresponduje jak piszesz z resztą,

mnie razi strefa sygnatury, nadlewki na omotkach mają ten  odcień.

Możliwe, że użył spar varnish, wtedy żółknięcie jest bankowe, na białym blanku to rzuca się w oczy.

Irek, używam tego lakieru z filtrem UV - Flexcoat High Build, ale nawet nie z tego powodu,

po prostu bardzo odpowiada mi jego praca.

Czy to ściema to się okaże, robiłem też kije bardzo popularnym wśród budowniczych szklaków Threadmasterem High i Low. 

Pożyjemy zobaczymy.

Edytowane przez randomrodmaker

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj odebrałem 7-mio stopowego, szklanego Lamiglasa. Zbrojony przez Wojciecha Grocholę. Przeleżał w szafie u jednego miłego Pana w szafie kilka lat, po tym jak się jednak nie zaprzyjaźnili. Wędka fantastyczna...waga 58 gram. Sparowany z Nautilusem fwx zestaw nic nie waży

Dzisiaj odebrałem 7-mio stopowego, szklanego Lamiglasa. Zbrojony przez Wojciecha Grocholę. Przeleżał w szafie u jednego miłego Pana w szafie kilka lat, po tym jak się jednak nie zaprzyjaźnili. Wędka fantastyczna...waga 58 gram. Sparowany z Nautilusem fwx zestaw nic nie waży

-----------

Wrzuć fotkę "parki". Uwielbiam patrzeć na prace Wojtka. :)

• 2 tygodnie później...