randomrodmaker Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Pewnie kijek pójdzie pod młotek na ebay, bo mam koncepcje na kolejne i chcę podnosić umiejętności.Ten blank ma genialny kolor, sporo białego pigmentu, co jest kluczowe przy użyciu prześwitującego jedwabiu.Biały Epic też ma ładny kolor, niestety z pewnych powodów nie mogę go zaprezentować.Rozważałem kilka koncepcji uchwytu coś tam sprowadziłem, popatrzyłem, zwróciłem.Komponenty na zdjęciach, a w realu to różne historie...Na focie od lewej, insert flor do wersji z uchwytem typu garrison, i ten ma otwór pod Kabuto.W środku drewno koa do rzeźbienia.Po prawej uchwyt od Raya Lee, który pierwotnie chciałem użyć do Kabuto.Niestety w trakcie powiększania otworu kawałek końcówki mi pękł i musiałem go skrócić. Wykorzystam do delikatnej węglówki, bo naprawdę cieszy oko to drewienko.Kabuto mają dość szeroki dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jakbys go wystaeial, daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jasiu, a może Yomogi z kręciołem o wart.250 USD?http://www.ebay.com/itm/C-Barclay-Ijuin-Yomogi-Fiberglass-Fly-Rod-with-Abel-TR1-reel-/272277687920? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Paweł obawiam się, że cena minimalna będzie ok 550 $ ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Yomogi leci do mni blank . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ten ktory postujesz, skladany przez świetnego rodbuldiera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Jasiu, a może Yomogi? Jak nie, jak tak 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Uchwycik od Raya:) Fajnie wyszło, a jakie przelotki i stripper użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Pytaj Wojtka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Piękny kij. Ja póki co jestem wierny grafitowi, choć do suchej wolę zdecydowanie te niższe i starsze moduły, kto wie może kiedyś zapragnę jeszcze wolniejszej wędki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Ijuin w akcji: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Jaka dlugosc? Cos słabo się gnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Kolega na Izerze łowił, bo klimat tej rzeki przebija się na pierwszy plan? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 6'6'', gnie się OK, na Izerze potoki za duże nie rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 "6'6'', gnie się OK, na Izerze potoki za duże nie rosną" I ten kijek do takiej zabawy wlasnie jest. Też na taki króciak poluje do malutkich dzikusów. Może fotka troche przekłamuje bo wydaje sie być dłuższy i jak nie szklak w "gięciu" (kolor Eagle Claw). Klasa 3/4???? Jakim sznurem nim śmigasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Nie kolorek jest ładniejszy, zresztą na poprzedniej stronie w tym wątku, wrzucałem zdjęcia wędki. To jest #3 i to takie delikatne, używam Barrio WF albo VIBE 65 2/3 - ale to jak łowiłem na Bobrze i potrzebowałem troszę dystansu więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ciekawostka przyrodnicza. Na ebay dwa kije Kabuto zrobione przed laty, przynajmniej jeden z 2012 r.przez dwóch znakomitych budowniczych. Lakier na obu kijaszkach wyraźnie pożółkł. http://www.ebay.com/itm/Kabuto-Fiberglass-Fly-Rod-76-4wt-built-By-Matt-Leiderman-Excellent-Condition-/262591352670?hash=item3d23aa0f5e:g:Qc0AAOSwXrhXmQyFhttp://www.ebay.com/itm/Shane-Gray-Graywolf-fly-rod-Kabuto-fiberglass-7-3wt-Morgan-mcfarland-steffen-/131918644262?hash=item1eb6f6c426:g:1EYAAOSwgZ1XvgnH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Producenci lakierów do omotek często się chwalą, że sprzedają produkty zawierające filtry UV. Widać nie zawsze to działa. Może też być tak, że to jest werniks na bazie oleju tungowego, a nie lakier epoksydowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Porażka. Ale w takiej cenie może ktoś chce mieć wlasnie "vintage". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Mnie się widzi, że w kijku z pierwszego linku tak ma być, kolor koresponduje z patyną na zakrętce i tabliczce tuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Janusz, oryginalny kolor omotek był szary, faktem jest, że zrobił się wypadkowy - oliwka i koresponduje jak piszesz z resztą,mnie razi strefa sygnatury, nadlewki na omotkach mają ten odcień.Możliwe, że użył spar varnish, wtedy żółknięcie jest bankowe, na białym blanku to rzuca się w oczy. Irek, używam tego lakieru z filtrem UV - Flexcoat High Build, ale nawet nie z tego powodu,po prostu bardzo odpowiada mi jego praca.Czy to ściema to się okaże, robiłem też kije bardzo popularnym wśród budowniczych szklaków Threadmasterem High i Low. Pożyjemy zobaczymy. Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez randomrodmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Fajny filmik orvisa o szklankach :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Dzisiaj odebrałem 7-mio stopowego, szklanego Lamiglasa. Zbrojony przez Wojciecha Grocholę. Przeleżał w szafie u jednego miłego Pana w szafie kilka lat, po tym jak się jednak nie zaprzyjaźnili. Wędka fantastyczna...waga 58 gram. Sparowany z Nautilusem fwx zestaw nic nie waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Dzisiaj odebrałem 7-mio stopowego, szklanego Lamiglasa. Zbrojony przez Wojciecha Grocholę. Przeleżał w szafie u jednego miłego Pana w szafie kilka lat, po tym jak się jednak nie zaprzyjaźnili. Wędka fantastyczna...waga 58 gram. Sparowany z Nautilusem fwx zestaw nic nie waży-----------Wrzuć fotkę "parki". Uwielbiam patrzeć na prace Wojtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Jeszcze nie oblatany... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi