MARCIN--Spin Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Chodzi mi o sprawdzonego w boju SLIDERA RR 12cmale nie chce kupowac w sklepie bo znowu trafie na jakiegos inwalidzkiego jak 7cm ktore kupilemNajchetniej odkupie od kogos uzywanego (tylko dobrego, sprawdzonego <_< Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 @Marek, a mnie nie drażni. Andrzej ma niezbywalne prawo objechać Salmo jeśli czuje się niezadowolonym klientem a Ewaryst ma równie niezbywalene prawo pogrozić mu konsekwencjami jeśli uważa że swoje uprawnienie przekroczył. Demokracja działa w obie strony, że tak sie wyraże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Witam Panie Ewereście Dobre wychowanie nakazuje odpowiedzieć na post, nawet na tak zaczepny.Do retoryki jestem jakby przyzwyczajony. Z dawnych czasów forum Salmo..Jak słusznie zauważył Marek nie pisałem o wyrobach Salmo. Natomiast mogę się odnieść do zastosowanych sformułowań.Kiedyś sprowadziłem z GB strzelbę śrutową Holland ?Holland dla ojca. Na kontynęcie nie szło poszukać egzemplarza o tak równym pokryciu. Ostatnio kupiłem w Japoni kołowrotek, który występuje tylko na tamtym rynku. Oni wychodzą z założenia, że w Europie jeszcze taka technika nie obowiązuje. Podobnie zrobili inni koledzy z forum.Przykład odwrotny, proszę bardzo. Jeszcze do niedawna sprzedawano nawet w Rumunii Fiata Pandę z silnikiem Disla wychodząc z założenia, że krajowym ludkom wystarczy zwykła benzynka 1,2 litra. i.t.d.Woblery Salmo. Używam sporadycznie. Głównie na pstrągi. Pisałem o tym w pierwszym poście na zielonej stronie. Jednocześnie wszystkie ryby drapieżne łowię głównie na woblery innych producentów. Czy są lepsze. Nie wiem. Wiem natomiast, że lepiej lecą, dalej i posiadają o kilka klas lepsze kotwiczki. Ich cena często nie przekracza wyrobów waszej firmy.I na koniec o tych konsekwencjach jakie mam ponieść za to. że żyję i tu jestem. Proszę uprzejmie informować mnie poprzez te forum o krokach i decyzjach karno- dyscyplinarnych w stosunku do mnie. życzę Panu wielu sukcesów wędkarskich i na obszarze pracy zawodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_k84 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Friko, przeczytaj co napisał Andrzej i zacytował Efex. Skup się and tym i wtedy jeszcze raz napisz co o tym sądzisz... A jako ciekawostkę proponuje zastanowienie się, kto zaognił atmosferę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 @Marek,ale ja sie nie musze zastanawiac - nie pisze tu jaka jest moja interpretacja, ani kto moim zdaniem ma racje , tylko że nie przeszkadza mi interpretacja przyjeta przez adwersarzy w dyskusji - obaj maja prawo do swojej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Efex Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 @All, Nie będę się wdawał w dyskusje co kto miał na myśli, gdyż jest to oczywiste. Kończąc tę dyskusję pragnę z całą odpowiedzialnością oświadczyć co następuje: 1. Polityka marketingowa firmy Salmo nie zna terminu hierahii rynków. Nie ma dla nas różnicy w traktowaniu klientów bez względu na to czy pochodzą z Polski, USA, Rosji, Omanu, RPA czy jakiegokolwiek innego kraju. 2. Ta sama zasada dotyczy jakości wyrobów. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia, Ewaryst Sielecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARCIN--Spin Opublikowano 12 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 A jako ciekawostkę proponuje zastanowienie się, kto zaognił atmosferę...Ja tylko chcialem cos w koncu zlowic na SLIDERKA wiec zasiegnalem opini doswiadczonych no i okazalo sie , ze kazdy jest inny, moze akurat te moje byly na rynek eee szwedzki bo tam tyle Szczupcow, ze na wszystko walą a tak poza tym trzeba sie wyluzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Zamiast straszyc sadami o wiele lepsze wrazenie zrobilaby np. sprzedaz woblerow z lepszej jakosci kotwicami, jak to wielokrotnie sygnalizowalismy. A tak to tylko slowa, slowa.......pamietam, ze kiedys zostalo wypowiedziane takie zdanie, ze wszystkie uwagi firma wnikliwie rozpatruje.....jak widac rzeczywiscie dosc wnikliwie, tylko chyba dzialania ida nie w te strone... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Zamiast straszyc sadami o wiele lepsze wrazenie zrobilaby np. sprzedaz woblerow z lepszej jakosci kotwicami, jak to wielokrotnie sygnalizowalismy....ot, chociazby wanadowe, jak ma Rapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Efex Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Niestety nie jest to takie łatwe, ale wciąż nad tym pracujemy.. Było już kilka opcji, ale zawsze coś staje na przeszkodzie. Niedługo powinniśmy rozwiązać ten problem. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Efex Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Zamiast straszyc sadami... Gumo Czy ja wspominałem coś o sądach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 ...wypowiedź uważam za wysoce niestosowną oraz wymierzoną w dobre imę firmy i w najbliższym czasie zastanowię się nad podjęciem odpowiednich kroków. W sumie proponuje zaprzestac rozstrzasac tego typu kwestie. Nie interesuja mnie Wasze wewnetrzne problemy w firmie. Firma podchodzi rynkowo, ja tez podchodze rynkowo i ta sama miarke przykladam do wszystkich przynet, bez uprzedzen...Czyli jednym slowem interesuje mnie produkt finalny/jego lownosc/jakosc/jego cena. Odnosnie rozwiazania problemu kotwic, czekamy niecierpliwie....z mojej strony zycze powodzenia w jego rozwiazywaniu.PozdroGumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadda Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Nawiązując do konieczności wymiany kotwic... Łowię na Salmo parę lat, wielokrotnie slyszałem, że kotwice należy wymieniać - ale jestem chyba zbyt leniwy aby to robić... Łowię na orginały i nigdy nie odczułem dyskomfortu z tego powodu. Co jest nie tak z tymi kotwicami? Jeśli dobrze pamiętam, to temat był nośny i wzbudzający emocję na zielonym Forum... Gdyby istnialo - wrócił bym do archiwum... Jako, że nie istnieje - pytam kolegów. Co jest z tymi kotwicami nie tak i co ewentualnie zyskam jeśli zmienię je na proponowane np. przez Kubę wanadowe?Gadda - leń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Problem wystepuje zwlaszcza w modelach mniejszych. Akurat ja spotkalem sie w modelach Minnow, Hornet.Te, ktore byly zamontowane oryginalnie, byly po braniach sporych ryb doslownie masakrowane. Zdarzalo sie, ze ryby byly wyjmowane na szczatkach ostatniego grota albo...zostawaly w wodzie, rowniez z powodu niemoznosci odpowiedniego zaciecia delikatna kotwiczka...Problem znikal po zalozeniu np. dosc ekspensywnej kotwiczki Owner lub innej, wykonanej z grubszego drutu, o wiekszej wytrzymalosci na rozginanie (np. takiego, jaki stosuje Rapala obecnie)Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Co jest nie tak z tymi kotwicami?Normalnie, bo to zle kotwice sa... Mialem w maju metrówke na Narwi i gdyby nie szybki Gumo , to bym jej nie wyjal. Byla zapieta po jednym grocie z kazdej kotwicy - jeden juz rozgiela, spadla na drugi i z tym tez juz konczyla sprawe. W wanadach raczej nie do pomyslenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waci Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Tak niestety też mam złe doświadczenia z kotwicami, ale jeszcze gorsze z kółkami łącznikowymi.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_k84 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 C&R by Salmo Byla zapieta po jednym grocie z kazdej kotwicy - jeden juz rozgiela, spadla na drugi i z tym tez juz konczyla sprawe. a Wy tylko bście narzekali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Reasumujac, jak dostac dobra przynete? Wyselekcjonowac na pdst. doswiadczen, ktora ptzyneta jest na tyle skuteczna, ze warto, i....wymienic kotwice np.na Owner 2x(przy malych rozmiarach nie sa takie grube) a kolka lacznikowe np. na offshore 2X.Nieglupim pomyslem jest tez poszukiwanie przynet w kategorii saltwater (sklepy wysylkowe), gdzie wszystko z reguly jest mocniejsze niz na freshwater...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Ja to juz sam nie wiem co myslec, no bo z jednej strony wierze w to ze ryby moga te kotwice masakrowac (sam chyba stracilem ladna rybe przez kotwice, tzn. Chyba ladna rybe i chyba przez kotwice - nie wiem ile było mojej winy ) - i taka sytuacja jest zawsze bolesna. Z drugiej strony castingujac z brzegu odratowalem kilka sliderow dzieki temu ze plecionka okazala sie mocniejsza od kotwicy ktora we wlasciwym momencie kulturalnie sie rozgiela wiec... teraz przyjalem taka strategie ze w modelach bardziej powierzchniwych, mniej narazonaych na kontakt z zaczepami - rzeczywiscie wymieniam kotwice na gamaki albo na ownery, w chodzacych glebiej na razie nie, pewnie do czasu zejscia pierwszej ladnej ryby pod burta (nie zawsze Szybki Gumo poda pomocną dłoń) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadda Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Panowie - policzmy! Slider 12 w sklepie wędkarskim min 30-35 zł do tego dwie kotwiczki Owner 2,0 - 8-10 zł. Jeśli się znam na matematyce to razem jest to min 40 zł. Ładny gips - i odstrzel tak uzbrojonego Slidera12S Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 @Gaddawidze dwa wyjścia:1/ plecionka 50 lb, albo grubsza 2/ slidery leza sobie grzecznie w pudeleczku i tylko ciesza oko Mysle ze na dluzsza mete oba sa nie do przyjecia wiec.... przy okazji jest kontynuacja wątku @Smaczka czy jerking to sport dla wszystkich w ogóle być może.... chyba nie Zycze wszystkim (takze sobie) jak najmniej odstrzlonych przynet! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadda Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Friko!!Odstrzelić takiego przezbrojonego Slidera to tak jak byś zanęcił 2 kg. szynki!! Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 A zdarzyło się komuś rozgięcie kotwic w sliderze 12? pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Tęskniąc za dobrymi kotwiami może nie chodziło mi tak o ich wytrzymałość na rozbinanie, a głównie o ich ostrość i czas jak długo ta ostrość się utrzymuje. Na wielu woblerach Rapali, Kusiro, Kamatsu, Yo-Zuri czy Dual ostrość kotwic trwa i trwa. Zaciącie ryby polega na lekkim ruchu nadgarstka i siedzi. A ile ryb popsułem przez tępe kotwice to tylko Neptun może powiedzieć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 no i mamy pierwszą poważną pyskóweczkę,więc i ja dorzucę parę groszy,spytałem o slidery nie po to żeby obrażać Salmo tylko z czystej ciekawości,mam do nich wielki sęntyment i szcunek(czy rapala przyśle ci inny wobek jeśli będziesz miał do niego zastrzeżenia, napewno nie,a w Salmo nie ma problemu)po prostu chciałem wiedzieć dlaczego róznica w zatapianiu jest tak duża,pozatym choć nie czytam wielu innych forów to wiem że kolega Marek k84 lubi narobić zamieszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_k84 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 wiem że kolega Marek k84 lubi narobić zamieszania Ja? To nie ja tu straszyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MARCIN--Spin
Chodzi mi o sprawdzonego w boju SLIDERA RR 12cm
ale nie chce kupowac w sklepie bo znowu trafie na jakiegos inwalidzkiego jak 7cm ktore kupilem
Najchetniej odkupie od kogos uzywanego (tylko dobrego, sprawdzonego <_<
Co polecacie?
Top użytkownicy dla tego pytania
9
8
8
8
Popularne dni
12 Wrz
31
14 Wrz
13