Skocz do zawartości
  • 0

Jak dostac dobra przynete?

MARCIN--Spin

Pytanie

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Marek,

a mnie nie drażni. Andrzej ma niezbywalne prawo objechać Salmo jeśli czuje się niezadowolonym klientem a Ewaryst ma równie niezbywalene prawo pogrozić mu konsekwencjami jeśli uważa że swoje uprawnienie przekroczył.

B)

Demokracja działa w obie strony, że tak sie wyraże.

Pozdrawiam

• 0

Witam Panie Ewereście

Dobre wychowanie nakazuje odpowiedzieć na post, nawet na tak zaczepny.

Do retoryki jestem jakby przyzwyczajony. Z dawnych czasów forum Salmo..

Jak słusznie zauważył Marek nie pisałem o wyrobach Salmo. Natomiast mogę się odnieść do zastosowanych sformułowań.

Kiedyś sprowadziłem z GB strzelbę śrutową Holland ?Holland dla ojca. Na kontynęcie nie szło poszukać egzemplarza o tak równym pokryciu. Ostatnio kupiłem w Japoni kołowrotek, który występuje tylko na tamtym rynku. Oni wychodzą z założenia, że w Europie jeszcze taka technika nie obowiązuje. Podobnie zrobili inni koledzy z forum.

Przykład odwrotny, proszę bardzo. Jeszcze do niedawna sprzedawano nawet w Rumunii Fiata Pandę z silnikiem Disla wychodząc z założenia, że krajowym ludkom wystarczy zwykła benzynka 1,2 litra. i.t.d.

Woblery Salmo. Używam sporadycznie. Głównie na pstrągi. Pisałem o tym w pierwszym poście na zielonej stronie. Jednocześnie wszystkie ryby drapieżne łowię głównie na woblery innych producentów. Czy są lepsze. Nie wiem. Wiem natomiast, że lepiej lecą, dalej i posiadają o kilka klas lepsze kotwiczki. Ich cena często nie przekracza wyrobów waszej firmy.

I na koniec o tych konsekwencjach jakie mam ponieść za to. że żyję i tu jestem. Proszę uprzejmie informować mnie poprzez te forum o krokach i decyzjach karno- dyscyplinarnych w stosunku do mnie.

życzę Panu wielu sukcesów wędkarskich i na obszarze pracy zawodowej.

• 0

@All,

Nie będę się wdawał w dyskusje co kto miał na myśli, gdyż jest to oczywiste.

Kończąc tę dyskusję pragnę z całą odpowiedzialnością oświadczyć co następuje:

1. Polityka marketingowa firmy Salmo nie zna terminu hierahii rynków. Nie ma dla nas różnicy w traktowaniu klientów bez względu na to czy pochodzą z Polski, USA, Rosji, Omanu, RPA czy jakiegokolwiek innego kraju.

2. Ta sama zasada dotyczy jakości wyrobów.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia,

Ewaryst Sielecki

• 0

A jako ciekawostkę proponuje zastanowienie się, kto zaognił atmosferę...

Ja tylko chcialem cos w koncu zlowic na SLIDERKA :mellow:

wiec zasiegnalem opini doswiadczonych no i okazalo sie , ze kazdy jest inny, moze akurat te moje byly na rynek eee szwedzki bo tam tyle Szczupcow, ze na wszystko walą :D

a tak poza tym trzeba sie wyluzować

• 0

Zamiast straszyc sadami o wiele lepsze wrazenie zrobilaby np. sprzedaz woblerow z lepszej jakosci kotwicami, jak to wielokrotnie sygnalizowalismy. A tak to tylko slowa, slowa.......pamietam, ze kiedys zostalo wypowiedziane takie zdanie, ze wszystkie uwagi firma wnikliwie rozpatruje.....jak widac rzeczywiscie dosc wnikliwie, tylko chyba dzialania ida nie w te strone... :wacko:

Gumo

• 0

...wypowiedź uważam za wysoce niestosowną oraz wymierzoną w dobre imę firmy i w najbliższym czasie zastanowię się nad podjęciem odpowiednich kroków.

W sumie proponuje zaprzestac rozstrzasac tego typu kwestie. Nie interesuja mnie Wasze wewnetrzne problemy w firmie. Firma podchodzi rynkowo, ja tez podchodze rynkowo i ta sama miarke przykladam do wszystkich przynet, bez uprzedzen...

Czyli jednym slowem interesuje mnie produkt finalny/jego lownosc/jakosc/jego cena.

Odnosnie rozwiazania problemu kotwic, czekamy niecierpliwie....z mojej strony zycze powodzenia w jego rozwiazywaniu.

Pozdro

Gumo

• 0

Nawiązując do konieczności wymiany kotwic... Łowię na Salmo parę lat, wielokrotnie slyszałem, że kotwice należy wymieniać - ale jestem chyba zbyt leniwy aby to robić... Łowię na orginały i nigdy nie odczułem dyskomfortu z tego powodu. Co jest nie tak z tymi kotwicami?

Jeśli dobrze pamiętam, to temat był nośny i wzbudzający emocję na zielonym Forum... Gdyby istnialo - wrócił bym do archiwum... Jako, że nie istnieje - pytam kolegów. Co jest z tymi kotwicami nie tak i co ewentualnie zyskam jeśli zmienię je na proponowane np. przez Kubę wanadowe?

Gadda - leń

• 0

Problem wystepuje zwlaszcza w modelach mniejszych. Akurat ja spotkalem sie w modelach Minnow, Hornet.

Te, ktore byly zamontowane oryginalnie, byly po braniach sporych ryb doslownie masakrowane. Zdarzalo sie, ze ryby byly wyjmowane na szczatkach ostatniego grota albo...zostawaly w wodzie, rowniez z powodu niemoznosci odpowiedniego zaciecia delikatna kotwiczka...

Problem znikal po zalozeniu np. dosc ekspensywnej kotwiczki Owner lub innej, wykonanej z grubszego drutu, o wiekszej wytrzymalosci na rozginanie (np. takiego, jaki stosuje Rapala obecnie)

Gumo

• 0

Co jest nie tak z tymi kotwicami?

Normalnie, bo to zle kotwice sa... ;)

Mialem w maju metrówke na Narwi i gdyby nie szybki Gumo ;) , to bym jej nie wyjal. Byla zapieta po jednym grocie z kazdej kotwicy - jeden juz rozgiela, spadla na drugi i z tym tez juz konczyla sprawe. W wanadach raczej nie do pomyslenia.

• 0

Reasumujac, jak dostac dobra przynete? Wyselekcjonowac na pdst. doswiadczen, ktora ptzyneta jest na tyle skuteczna, ze warto, i....wymienic kotwice np.na Owner 2x(przy malych rozmiarach nie sa takie grube) a kolka lacznikowe np. na offshore 2X.

Nieglupim pomyslem jest tez poszukiwanie przynet w kategorii saltwater (sklepy wysylkowe), gdzie wszystko z reguly jest mocniejsze niz na freshwater...

Gumo

• 0

Ja to juz sam nie wiem co myslec, no bo z jednej strony wierze w to ze ryby moga te kotwice masakrowac (sam chyba stracilem ladna rybe przez kotwice, tzn. Chyba ladna rybe B) i chyba przez kotwice - nie wiem ile było mojej winy B) ) - i taka sytuacja jest zawsze bolesna.

Z drugiej strony castingujac z brzegu odratowalem kilka sliderow dzieki temu ze plecionka okazala sie mocniejsza od kotwicy ktora we wlasciwym momencie kulturalnie sie rozgiela :mellow: wiec... teraz przyjalem taka strategie ze w modelach bardziej powierzchniwych, mniej narazonaych na kontakt z zaczepami - rzeczywiscie wymieniam kotwice na gamaki albo na ownery, w chodzacych glebiej na razie nie, pewnie do czasu zejscia pierwszej ladnej ryby pod burta (nie zawsze Szybki Gumo poda pomocną dłoń)

pozdrawiam

• 0

@Gadda

widze dwa wyjścia:

1/ plecionka 50 lb, albo grubsza :D

2/ slidery leza sobie grzecznie w pudeleczku i tylko ciesza oko :D

Mysle ze na dluzsza mete oba sa nie do przyjecia wiec.... przy okazji jest kontynuacja wątku @Smaczka czy jerking to sport dla wszystkich w ogóle być może.... chyba nie

Zycze wszystkim (takze sobie) jak najmniej odstrzlonych przynet!

Pozdrawiam

• 0

Tęskniąc za dobrymi kotwiami może nie chodziło mi tak o ich wytrzymałość na rozbinanie, a głównie o ich ostrość i czas jak długo ta ostrość się utrzymuje. Na wielu woblerach Rapali, Kusiro, Kamatsu, Yo-Zuri czy Dual ostrość kotwic trwa i trwa. Zaciącie ryby polega na lekkim ruchu nadgarstka i siedzi. A ile ryb popsułem przez tępe kotwice to tylko Neptun może powiedzieć.

pozdrawiam

• 0

no i mamy pierwszą poważną pyskóweczkę,więc i ja dorzucę parę groszy,spytałem o slidery nie po to żeby obrażać Salmo tylko z czystej ciekawości,mam do nich wielki sęntyment i szcunek(czy rapala przyśle ci inny wobek jeśli będziesz miał do niego zastrzeżenia, napewno nie,a w Salmo nie ma problemu)po prostu chciałem wiedzieć dlaczego róznica w zatapianiu jest tak duża,pozatym choć nie czytam wielu innych forów to wiem że kolega Marek k84 lubi narobić zamieszania :mellow: