lajcik Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam wszystkich.Moja przygoda z kręceniem muszek zaczęła się dość "banalnie", pozwolę sobie pokrótce opowiedzieć.Kilka lat temu miałem przykrą przygodę z kręgosłupem i zostałem przykuty na parę tygodni w czterech ścianach. Traf chciał, że na wszystkich możliwych kanałach przyrodniczych nadawali programy wędkarskie, a niemożność wyjścia w piękne słoneczne dni z domu potęgowała jeszcze bardziej zachwyt łowionych ryb na szklanym ekranie. Wtedy właśnie postanowiłem zostać 100% wędkarzem.Stary niemiecki szklak 1,5m, najtańszy kołowrotek dragona i kilka gnomów szybko uczyniły ze mnie wielkiego łowcę szczupaków.Wielkiego oczywiście tylko w moim mniemaniu i dosyć szybko życie zweryfikowało moje "super moce".Kolejne doświadczenia wędkarskie pozwoliły mi poznawać nowych kolegów, także przyjaciół dzięki którym mogłem zagłębić się bardziej we wspaniały świat wędkarstwa. Minęło trochę czasu i z kilku lokalnych przyczyn modne stało się u nas w Płocku łowienie pstrągow. Wszyscy prześcigiwali się w ilości i rozmiarach, "bo przecież pstrągi to wyższa szkoła jazdy". Po takim praniu mózgu, naoglądaniu się zdjęć i wysłuchaniu wielu historii których nie powstydził by się sam Spielberg zdecydowałem się, będę takim "super wędkarzem". Minął rok, rok pogoni i wyrzeczeń i nic... nie jeździłem już na inne ryby, poświęciłem cały swój czas na pstrągi i... i inni łowili ale nie ja. Zanim złowiłem pierwszego kropka zdążyłem znienawidzić wszystkie inne.W końcu udało się, całe 30cm szczęścia, tego uczucia nie da się opisać, zostanie mi w głowie do końca życia. Stałem się pstrągarzem z prawdziwego zdarzenia... aż poznałem moich przyjaciół. Nauczyli mnie nie tylko łowić, dzięki nim zrozumiałem że nie wynik wędkarski tylko jakość spędzanego czasu ma znaczenie i że nie ma gorszych i lepszych.Łowienie wplotło się moje życie już na stałe, a chęć poznawania pchnęła mnie do kręcenia muszek.Obserwuję forum, kolegów z działu lurebulding i również chciałbym wstawić coś czasem od siebie. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 O matko ... bo na taki komentarz mnie stać ... jak bardzo się cieszę! Subskrybuję Twój wątek! Czekam niecierpliwie na kolejne wpisy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 O matko i córko!... Wspomniałeś Maćku o rzeczy najistotniejszej: Jakość spędzonego czasu, rozpatrywana jako kategoria w pryzmacie naszej wędkarskiej pasji powinna być dla wszystkich wędkujących priorytetem a nawet stylem życia! ...A muszki kręcisz bajeczne! ...Przyjaciół też masz niczego sobie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Tego za dużo na mają głowę ! dwie premiery w tak krótkim czasie Twoja Maciej wczoraj a jutro Gwiezdne wojny ''Przebudzenie Mocy '' Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Franc 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jakże się cieszę Maćku z Twojego kroku na tym portalu. Wątek już dodałem do obserwowanych. Cóż dodać. Świetny kompan na wyprawy wędkarskie, niezwykle pomocny człowiek, serdeczny i opanowany. W naszej radosnej "bandzie pstrągowej" constans i pomocna dłoń. Czekamy na muszki i jigi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Maćku, mocny wstęp!Witaj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dziękuję wszystkim za tak miłe powitanie Przebierając nogami przed nowym sezonem, po kilkukrotnie wyczekiwanym uśpieniu córeczki udało mi się wyjąć imadełko i ukręcić kilka muszek dla przyjaciół 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Przepiękne i bardzo precyzyjnie zrobione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Hej Maciej to już ten nowy lakier , na główkach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ależ apetycznie wyglądają!!! Jak nie będą działać, to zostanę ...biskupem! Robisz też na hakach bezzadziorowych? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Przepiękne i bardzo precyzyjnie zrobione. Dziękuję, z tą precyzją cały czas się zmagam i jest jeszcze dużo do poprawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Hej Maciej to już ten nowy lakier , na główkach ?Czołem, na główkach jest już nowy lakier z Łameryki, niebywała niespodzianka kiedy wylał się jak woda ale działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ależ apetycznie wyglądają!!! Jak nie będą działać, to zostanę ...biskupem! Robisz też na hakach bezzadziorowych?Jak nie będą działać to będę ci łapał pstrągi w ręce Staram się robić na bezzadziorkach, niestety ten profil haczyka jest dostępny tylko z więc szczypce w ręce i... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 A co tu taka cisza ?Postraszyłeś trochę i co dalej ....piórka się skończyły 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 A co tu taka cisza ?Postraszyłeś trochę i co dalej ....piórka się skończyły Piórka już są klepię Jacku jeden wzór... jak tylko zrobię coś nowego to zacznę straszyć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Chwila odskoczni od zonkerów w postaci ochotki Edytowane 17 Stycznia 2016 przez lajcik 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Całe szczęście że nie jestem pstrągiem bo bym chapnoł z kamieniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Chyba pójdę w muszkarstwo! Piękne! Na jakich hakach robisz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dziękuję za miłe słowa, bardzo pokrzepiające Ochotki są jeszcze na hakach Hends BL500 ale powoli do nimfek przestawiam się na haczyki AkitaHends niby jest ok ale na kamieniste dna Akita są trwalsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Maćku, chyba focisz z ręki. Do muszek kupiłbym mały statyw.Ochotka bombowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ty to masz oko wiedziałem że zauważysz w statyw koniecznie muszę się zaopatrzyć Dzięki Robercie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ochotka jak żywa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Wreszcie dotarła do mnie długo wyczekiwana wełna z za wielkiej wodyi szybko powstał Killer Bug, muszka bardzo skuteczna w swej prostocie.Cała wyjątkowość tej wełny polega na dużej transparentnościJamieson's Shetland Spindrift na sucho na mokro Przepraszam za kiepskiej jakości zdjęcia, dzięki moim przyjaciołom jest duża szansa że następne będą o wiele wiele lepsze Edytowane 31 Stycznia 2016 przez lajcik 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Super Maciej.Trochę dociążałeś ?Wełenka o ho ho ...chyba na drutach zacznę robić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Super robota. Gratuluję talentu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi