lajcik Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Mega moc! Tylko coś tam za nazwę wykaligrafował, to nie wiem... Dziękuję Wiesiu, miało być tak trochę po zagranicznemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Chciałbym zaprosić kolegów i koleżanki do konkursu. Dla osoby która pierwsza prawidłowo napisze ilu materiałów użyłem do w/w stonefly do wygrania skromy zestaw.Konkurs trwa do poniedziałku do 22:00, jeżeli zdarzy się tak że nikt nie trafi wygrywa ten kto będzie najbliżej prawdy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROKERS Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Jeżeli liczyć wszystko to 9 :- hak-główka-lameta ołowiana-łoś-body strech-dubbing-nić-lakier/epoxy-marker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Nie znam się na tym zupełnie,ale skoro Jarek mówi,że 9 to mam nadzieję,że się czegoś nie doliczył i powiem 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Uwaga strzelam: 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Chyba znam odpowiedź... - Pomiędzy 5 a 17 ;) ;) ;) ps.Wybaczcie Koledzy, ale to mój 400-setny post, więc chciałem napisać cokolwiek... Pozdrawiam wszystkich! (Oczywiście nie bierzcie mojej odpowiedzi na serio! ) Edytowane 23 Października 2016 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Strasznie dzis żarły te Twoje muszki .A co to za konkurs [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Jak dla mnie to 8, ale wszystkiego nie widać. @Franc - fajne zdjęcie, dobra reklama;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Strasznie dzis żarły te Twoje muszki .A co to za konkurs [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPiękne zdjęcie Jacku, ciesze się że połowiłeś.Pomyślałem, że jest tu tak poważnie tylko zdjęcia i nic innego i że konkurs trochę rozluźni atmosferę Jak dla mnie to 8, ale wszystkiego nie widać. @Franc - fajne zdjęcie, dobra reklama;) Pewnie Macieju, że dobra reklama nie ma lepszej niż zdjęcie z rybką, dziękuję Jacku Edytowane 24 Października 2016 przez lajcik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ja przewrotnie powiem, że 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Jeżeli liczyć wszystko to 9 :- hak-główka-lameta ołowiana-łoś-body strech-dubbing-nić-lakier/epoxy-markerJezeli hak i marker mozna zaliczyć jako materiały to masz racje. Dodaj jeden bo markery są dwa (kolory), dodaj do Body Sterch'a Vinyl Rib (odwłok) czyli 9+2 i mogą być dwa rodzaje nici (prowadząca, plus kolor pod podkład) i masz już 12 użytych materiałów. Wyliczyłeś to jednak najlepiej ze wszystkich wiec bede ci kibicował przy twojej "9" a dodając to co ja uzupełniłem może wynikiem okazać sie "12". Hej. ___________Powtórzę za kimś kto już obstawiał, czyli "11". A dlaczego? Możliwe że skoro jest główka mosiężna to moze być bez dociążenia ołowiem. __________ Edytowane 24 Października 2016 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 ___________Powtórzę za kimś kto już obstawiał, czyli "11". A dlaczego?Możliwe że skoro jest główka mosiężna to moze być bez dociążenia ołowiem. __________ Ten ktoś właśnie taką dedukcją poszedł I też zastanawiał się także nad dwunastką Ale poprawna ilość może być zgoła inna, bo może poszedł i szelak i jakaś ukryta przewijka. Zobaczymy wieczorem!Generalnie muchy przepiękne! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 10?☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Konkurs wygrywa kolega @DanekM odpowiedzią "11", gratuluję Użyte materiały:1. haczyk: tiemco 200R #82. nić: uni 8/0 olive3. główka mosiężna 4,04. lameta ołowiana 0,5mm5. klej loctite6. ogonek: sierść jelenia7. tułów: latex8. dubbing: sierść wiewiórki9. marker brązowy10. marker czarny11. lakier uv Dziękuję wszystkim za wzięcie udziału, bardzo spodobały mi się wasze dedukcje i utwierdziły mnie w przekonaniu, że jest to fajny pomysł który na pewno będzie kontynuowany 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dzięki serdeczne! Bardzo mi miło. Obiecuję że jak się przełamię (bo takie ładne), wrzucę do wody i coś złowię, wstawię fotę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ja będąc nad wodą w niedziele się nie przełamałem za ładne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ja będąc nad wodą w niedziele się nie przełamałem za ładne . No włąśnie, to taki paradoks pięknych rzeczy. Stajemy się ich posiadaczami bo nas kuszą a potem boimy się je stracić I leżą w gablotach... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dzięki serdeczne! Bardzo mi miło. Obiecuję że jak się przełamię (bo takie ładne), wrzucę do wody i coś złowię, wstawię fotę.DanekM. Lepiej wrzuć cos, co tworzysz i "Ciebie" policzymy. Zobaczymy czy strzelałeś czy dedukowałeś. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Nie jestem Twórcą. Co najwyżej testerem i użytkownikiem. I szczęściarzem jak widać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Kurde. A myślałem że robisz muszki i liczyłeś, analizowałeś wszystko jak ja, Szaker i inni. No to gratulacje moje za szczęście. Oby sprzyjało przez cały nowy sezon. Ta mucha gdyby była w kolorach zieleni-oliwki, to przy rójce jętki majowej wymiata grube pstrągi. Prowadzenie jej już sam dobierz bo szczęście ci sprzyja. Testuj je na muchówce. :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Kurde.A myślałem że robisz muszki i liczyłeś, analizowałeś wszystko jak ja, Szaker i inni. No to gratulacje moje za szczęście. Oby sprzyjało przez cały nowy sezon. Ta mucha gdyby była w kolorach zieleni-oliwki, to przy rójce jętki majowej wymiata grube pstrągi. Prowadzenie jej już sam dobierz bo szczęście ci sprzyja.Testuj je na muchówce. :D Super pomysł na pewno zrobię też w takim kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 @trout master oczywiście że przy muchówce! Nie inaczej Na zieleniaki też bym się pisał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Nie dawaj latexu bo wiesz że po jakimś czasie sie "roztapia".Szkoda tak pięknych i skutecznych much żeby sie zamieniły w "plamę kleju z haczykiem" w pudełku. Miałem kiedyś kielzyki z pochewką latexową w pudełku i niestety za szybko zaczęły sie topić i kleić. Latex ten (chyba Hends lub Gawlik) dalej mam ale much z niego już nie robie. A taki skuteczny kolor na zimowe kiełżyki. Na fotkach niżej jest to o czym pisze. Po czym poznać latex lub inny materiał "topiący" (klejący) sie? Jest on najcześciej posypany jakimś proszkiem podobnie jak prezerwatywy i nie jest idealnie przeźroczysty a lekko matowy. Nie wiem czy na fotce pod światło to widać. Pzdr.____________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi