lajcik Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Nie dawaj latexu bo wiesz że po jakimś czasie sie "roztapia".Szkoda tak pięknych i skutecznych much żeby sie zamieniły w "plamę kleju z haczykiem" w pudełku.Miałem kiedyś kielzyki z pochewką latexową w pudełku i niestety za szybko zaczęły sie topić i kleić. Latex ten (chyba Hends lub Gawlik) dalej mam ale much z niego już nie robie. A taki skuteczny kolor na zimowe kiełżyki.Na fotkach niżej jest to o czym pisze. Po czym poznać latex lub inny materiał "topiący" (klejący) sie? Jest on najcześciej posypany jakimś proszkiem podobnie jak prezerwatywy i nie jest idealnie przeźroczysty a lekko matowy. Nie wiem czy na fotce pod światło to widać. Pzdr.____________ Masz rację, z wieloma gumami występuje problem roztapiania. Latex którego używam jest latexem naturalnym firmy Veniard i tu na szczęście nie występuje w/w problem, natomiast nad znalezieniem dobrej gumki do tzw san juan straciłem już cierpliwość, mija miesiąc - dwa i zostaje haczyk z nitką, pozostaje mi na raziekręcić je przed samym wyjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Panowie, a nie wystarczy pomalować woreczka strunowego? (grubszy jak np. od główek wolframowych) PS. http://www.flysandguides.com/how-to-tie-san-juan-worm-red chenille zamiast gumki? Edytowane 25 Października 2016 przez Sicu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Stary dobry patent... Wąż strażacki, folia aluminiowa i żelazko...Prędzej spruchnieje ze starości niż się roztopi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Stary dobry patent... Wąż strażacki, folia aluminiowa i żelazko...Prędzej spruchnieje ze starości niż się roztopi...Są węże strażackie przeźroczyste? Czy trzeba jakoś "ten" poprawny materiał z oryginalnego .... "wydłubywać"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Węże strażackie są kilkuwartswowe ;-)Jedna z nich to kauczuk czy lateks.Daje się to rozdzielić i wbrew pozorom te starsze sa lepsze bo mają juz taki fajny "miodowy" kolor.Są różnej grubości i to zależy chyba od średnicy węża.Przed prasowaniem, mozna sobie maznąć wzorek markerem, ładnie się wtapia, a wąz daje się rozprasować naprawdę na cienko.Można też uzywać w oryginalnej grubości, np. do larw widelnicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Sprawdzę Cię Marian. Mam b. stary wąż strażacki a i nowsze są w okolicy (pracy )Zawsze mnie to zastanawiało jak można z niego coś zrobić. Teraz dzięki Twojej podpowiedzi może coś pokombinuję.Choć ja tylko na duże strimery łowię. Jak już coś siądzie to ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 sprawdź sprawdź ;-)Stary dobry a zapomniany materiał.Uważaj tylko przy rozprasowywaniu na cienko, bo to jak przy spawaniu pętelek w sznurach, za niska temperurka i nie spłaszczysz - za duża i cię małża z domu wyrzuci bo paloną gumą poleci ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Też jestem ciekawy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Trochę mokrej klasyki Red Tag #12 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Fajne Jakim sprzetem cykasz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Fajne Jakim sprzetem cykasz? Dzięki, musi mi wystarczyć aparat w Xperia Z2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Dzięki, musi mi wystarczyć aparat w Xperia Z2 No to niezle, musze poprobowac czy moj telefon tez zlapie nakie malenstwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 No to niezle, musze poprobowac czy moj telefon tez zlapie nakie malenstwa Myślę, że statyw okaże się bardzo pomocny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Blue Zulu #10 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Hej Maciej ładne kolorki użyłeś koguta mojego , czy za wielkie piórka ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Hej Maciej ładne kolorki użyłeś koguta mojego , czy za wielkie piórka ?Niestety były zdecydowanie za duże, na tułowiu użyłem piórek szyjnych kury Metz, a jeżynka jest z piórek szyjnych kury Wapsi. Edytowane 13 Listopada 2016 przez lajcik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Hej Maciej ładne kolorki użyłeś koguta mojego , czy za wielkie piórka ?Jacek, ja myślałem, że Ty tylko kotka w domu trzymasz... Mój tata też ma kota i kury, ale zwykłe - podwórkowe, nie jakieś Wapsi, czy Metzelery... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Mistrzu @lajcik! A co tu taka cisza, czyżby "PRZYCZAJONY TYGRYS, UKRYTY SMOK"?... ...No chyba, że w ukryciu powstają muszki o nazwie Skawica, bo chyba warto byłoby takowe mieć, co? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Mistrzu @lajcik! A co tu taka cisza, czyżby "PRZYCZAJONY TYGRYS, UKRYTY SMOK"?... ...No chyba, że w ukryciu powstają muszki o nazwie Skawica, bo chyba warto byłoby takowe mieć, co? Wiesiu to żeś z tym mistrzem zaszalał , o robieniu muszek w ukryciu mogę ostatnio tylko pomarzyć. Niestety w ostatnich tygodniach nie pozwalają mi na to warunki ale nie ma co narzekać i mimo to udaje mi się znaleźć odrobinę czasu. Starczyło go na tyle żeby jeden prosty wzór sprowadził mnie na ziemię , March Brown bo o niej tu mowa udowodniła, że jedna para skrzydeł nie wystarczy żeby robić ją na chociaż poprawnym poziomie i mimo zaplecza w formie dwóch sympatycznych i o wiele bardziej doświadczonych kolegów popełniłem przestępstwo a nie jedną z królowych wśród klasyki Teraz czekam na kolejne skrzydła i pewnie w między czasie pokręcę coś innego, więc jeżeli znów przestanę się odzywać na dłużej oznacza to jedno "March Brown" Edytowane 30 Listopada 2016 przez lajcik 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 March Brown to klasyka, ale wymaga perfekcji. Źle położone skrzydełko zamieni się w "miotełkę" po pierwszym kontakcie z wodą. Cóż, nowoczesne materiały wyparły te klasyczne ze względu na łatwiejszy montaż i większą trwałość. Tym większe brawa, że nie idziesz na łatwiznę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Już tak nie narzekaj , na gorsze się łapały thymallusy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 March Brown wygląda bosko i na pewno będzie łowny, ale Skawica też jest i klasyczna i kultowa! Zrób kilka! - Na pewno będzie się dobrze prezentować w pudełku wraz z innymi... Trzymam kciuki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 March Brown wygląda bosko i na pewno będzie łowny, ale Skawica też jest i klasyczna i kultowa! Zrób kilka! - Na pewno będzie się dobrze prezentować w pudełku wraz z innymi... Trzymam kciuki! Wiesiu w takim razie skawice masz u mnie w pakiecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Gumowy parachute #16 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Parę lat temu jak bym je miał w Bośni to by miny nie straszne mi były No Maciek przestane tu chyba wchodzić nie mam tyle zdrowia , a już dziś miałem przywracaną akcję serca .Na grzbiecie to żółty ser ma ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi