Skocz do zawartości

malowanie główek jigowych

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uzywam do malowania takich zaprawek samochodowych (w zestawie 2 buteleczki z pędzelkami, kolor i klar).

Odtłuszczam główkę zmywaczem uniwersalnym, na to jedna warstwa lakieru w kolorze. Po 12h druga warstwa lakieru bezbarwnego.

Mi się sprawdza ;)

Edytowane przez Żbiku

Ja uzywam do malowania takich zaprawek samochodowych (w zestawie 2 buteleczki z pędzelkami, kolor i klar).

Odtłuszczam główkę zmywaczem uniwersalnym, na to jedna warstwa lakieru w kolorze. Po 12h druga warstwa lakieru bezbarwnego.

Mi się sprawdza ;)

Wstaw linka, jak mozesz.

• 1 miesiąc temu...

Próbowałem semilaciem i jeszcze jednym, którego nazwy nie pamiętam ale nic z tego nie wyszło. Nie chciały się za bardzo utwardzać. Wtedy używałem lamp do paznokci. Teraz mam latarki uv, może jeszcze spróbuję kiedyś

Proponuje semilac ale pod lampy uv led dwa to podstawa dobrze przygotować powierzchnie jeśli tego nie zrobisz nic z tego nie bedzie a po trzecie warto dać podklad do którego lakier przylega lepiej pozdrawiam.

A jeszcze jedno czasem są lakiery które trzeba przetszec odpowiednim srodkiem cliner bo się lepi.

Edytowane przez Damian83

Te są spreparowane tak: odtluszczanie, starter i utwardzenie uv dalej hybryda plus utwardzenie uv plus finish plus utwardzenie uv. Plus odtluszczanie na koniec. Są twarde, błyszczące i nie dzieje się nic na powierzchni. Zobaczymy jak po kontakcie z wodą i dnem....

• Like 2

Maluje profesjonalnymi hybrydami, które są niedostępne w sklepie detalicznie. Kosztują 45 zl za jeden kolor. Efekt jest bardzo fajny. Zawsze jednak będzie widać, że to ręczna robota. Jeśli okaże się, że powłoka jest trwała to raczej nie będzie to rybom przeszkadzało. Ręczne malowanie daje możliwość uzyskania nieskończona ilość wzorów :)

• Like 1

• 7 lat później...