B4rtolek Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Hej, Od pewnego czasu zastanawia mnie ile według Was potrzebnych jest wędek do przyjemnego i efektywnego łowienia metodą spiningową. Sam mam ich sporo, ale ciągle w głowie mi kolejne zakupy coraz to bardziej wyspecjalizowanych patyków. Nie wiem czy tylko ja wpadłem w owczy pęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 ile według Was potrzebnych jest wędek do przyjemnego i efektywnego łowienia metodą spiningową. Wg. mnie wystarczy jedna. Nie wiem czy tylko ja wpadłem w owczy pęd? Spokojnie , jesteś wśród ''swoich'' 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ilośćwędek zalezy głównie od metody połowu. Obecnie na rynku jest wiele wędzisk o różnorakich parametrach.Wszystko też zależy od wędkarza, jeden obleci jednym wędziskiem klenie jak i szczupaki, tylko bedzie to mało komfortowe łowienie. W obecnych realkiach rynkowych to sa w sumie wędziska pod każdą rybe i tylko od wędkarza i zasobności jego portfela zależy jaki arsenał bedzie miał w zasobach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ja powiem tak mam wędek od ....... ale używam jednej choć jak żona straci czujność pewno kupię następną 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nie jesteś sam.Ja ostatnio mam odwrotny trend, teraz staram się uszczuplać arsenał, często przerzucam kilka wędek i szukam takiej, która podejdzie pod kilka rodzajów przynęt bądź sposobów łowienia.Jak wiadomo są jednak rodzynki, które muszą w arsenale po prostu być Myślę, że w porównaniu do innych nie mam tego aż tak dużo: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Mój kolega na pytanie o ilość posiadanych wędek odpowiada gestem. Rękoma pokazuje jakby chciał kogoś objąć i mów, tyle. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Wędek spinningowych posiadam kilka+ ale używam obecnie dwie. Jedna wyłącznie pod pstrągi i druga z dwiema wymiennymi szczytówkami ogarnia wszystko pozostałe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie aktualnie 7 sztuk. A wygląda to tak:Mikado nihonto red cut 2,20 1-10Konger Iri Lucky 3,05 1-10Daiwa Megaforce jiggerspin 2,60 3-16Team Dragon cast 1,98 10-28 (rzucałem 60g jerkiem i jakoś dało radę)Savage Gear Bushwacker 2,13 10-30Dragon Express 2,75 15-40Dragon Millenium Fatso Jerk Cast 1,80 30-60 Na wszystkie w tym roku połapałem, więcej, mniej, ale każda wodę widziała Jakby nie było pomysły na jeszcze kilka zakupów mam Edytowane 18 Grudnia 2015 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Chyba styknie generalnie 6 sztklasyfikując na lekkiśredniciężki razy 2 opcje -długa-brzeg-krótsza-z łódki jak by tak uśrednić to pewnie w średniej długości np 250-260cm można by sie zmieścić w 3 kijach, oczywiści najprzyjemniejsze sa specjalistyczne zabawki,czasem nawet pod konkretna wode,rybę,wabik. itd. oczywićie wtedy trzeba już ilości patyków mnożyć.a jak chcesz do kazdego kręciek ,to już może miejsca braknąć w domu,wiem o czym mówię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 U mnie aktualnie 6 sztuk. A wygląda to tak:Mikado nihonto red cut 2,20 1-10Konger Iri Lucky 3,05 1-10Daiwa Megaforce jiggerspin 2,60 3-16Team Dragon cast 1,98 10-28 (rzucałem 60g jerkiem i jakoś dało radę )Savage Gear Bushwacker 2,13 10-30Dragon Express 2,75 15-40Dragon Millenium Fatso Jerk Cast 1,80 30-60 Na wszystkie w tym roku połapałem, więcej, mniej, ale każda wodę widziała Jakby nie było pomysły na jeszcze kilka zakupów mam czyli z tego co widzę w myśl zasady masz lekkiśredniciężki razy 2 opcje -długa-brzeg-krótsza-z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Aktualnie nie licząc tych z "piwnicy" mam 4 sztuki.Dla mnie ideałem będzie 3-4 na łódź , 5-6 na brzeg + w zależności od stanu konta te do szafy , rezerwowe i do gablotki , oczywiście nie zapominajmy też o nowościach Edytowane 18 Grudnia 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 To jest tak jakbyś się zapytał..... ile dziewcząt / kobiet ???? Ani oficjalnie, ani przy wódce tego nie zdradzę. Ale najwięcej przyjemności z łowienia i najlepsze efekty miałem za czasów 2 kijów, 2 kołowrotków i 200 dni (całych) w roku spędzonych nad wodą.Ostatnio cały czas myślę tylko o tym jak do tego wrócić. tomaszek11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalinho Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nigdy za wiele......właśnie odebrałem następną........:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ilość zmienna, rosnąca z powodu pojawiania się zawsze racjonalnie uzasadnionych potrzeb To samo dotyczy kijów muchowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Bo z tymi kijami to jest tak, że jeden bedzie miał dwa kije i bedzie szczęśliwy, a inny bedzie miał ich 10 i 5 za szafą i bedzie mu mało.Ważne żeby będąc już nad wodą mieć satysfakcje z łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 KAŻDY KIJ MA DWA KOŃCE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nie da sie 1 kijem ogarnac okoni i jerkow to samo z lowieniem ze skal lub zza trzcin 2m kijek sie nie nada. Ja mam kolo 10 ale regularnie uzywam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ja jestem minimalistą i obecnie mam 4 kije z czego 2 kupiłem niedawno specjalnie na wyjazd do Szwecji.- 270 5-20g- super kijek na klenie i pstrągi z możliwym przyłowem szczupaka czy brzany- łowię nim z 95%- 240 20-40g- 195 40-80g- 270 1-3g- zamówiłem kilka dni temu, dotrze pewnie niebawemMam jeszcze 2 kijki złamane i samodzielnie naprawione, ot takie na czarną godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ja posiadam również 4:Cormoran Power Grip Cormoran TX4 MotalaCormoran Black Star (sandaczówka)Tailwalk Silverna XUL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipczento2002 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Hej, Od pewnego czasu zastanawia mnie ile według Was potrzebnych jest wędek do przyjemnego i efektywnego łowienia metodą spiningową. Sam mam ich sporo, ale ciągle w głowie mi kolejne zakupy coraz to bardziej wyspecjalizowanych patyków. Nie wiem czy tylko ja wpadłem w owczy pęd?To bardzo niebezpieczne pytanie. Ile byś tych patyków nie posiadł, to zawsze z dwa jeszcze by się przydały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 7 wędek a to nie koniec.Oczywiście że możesz mieć jedną do wszystkiego ale jak to mówią : co jest do wszystkiego to jest do ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie przybywa, masakra. Mieszkam w Uk ale przyjezdzam do Pl regularnie wiec kije x2 Do tego jeszcze pod inne metody:bolonka, feeder, odlegloscioweczka itd. Jesli zas chodzi o lowienie w Uk to chyba 3 kije mi styknie. Wynika to z moich 2 letnich eksperymentow. Jeden dluzszy na lowienie w krzakach i zielsku, krotszy na kanal. Oba lekkie. Oraz do tego szczupakowka ok 2.4m. Ps Kolowrotkow tez mi przybywa. Mam juz zapasowe do zapasowych. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 5 szt w powiedzmy w miarę ciągłym użytku + kilka sztuk jako żelazny zapas (ulubione kije dubluję). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_poz Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Podobnie jak koledzy wędek mam sporo a chce sie miec wiecej wiadomo ze kazdy kijek jest pod dana rybe. pod bolenia mamfenwick HMX-S962M-M 2.90 10-28team dragon 2.90 na okonkadragon guide select tiny 2.70 2-10konger impact 2.70 2-12mikado nifonto flash 2.70 0-13 szczupak/sandaczdragon guide select boxer 2.70 7-28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwadziesciaszesc Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ile by nie było, zawsze o co najmniej jeden za mało. Na tą chwilę 8, z czego regularnie nad wodą 4, na kolejny czekam z niecierpliwością - miał być dziś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi