broch Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Krótko Avid do 21g -sandacz,szczupakDaiwa do 25g - szczupak,boleńDaiwa do 18g - kleń,jaź (Wisła,Wieprz)Konger do 10g - okoń (wszystkie techniki)Blaas do 11g - okoń,kleń,jaź W planach coś cięższego do 35-40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 ST.Croix Avid AVS86MF2 - boleń, szczupak, sandacz z brzeguST.Croix Premier PS70MF2 - sandacz, szczupak łódkaFenwick HMG66L-MFS - 2 okoń, pstrągw planach ST.Croix Panfish - jaź/Kleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 ja mam 3 wędki 2 metrowe, miałem 4 , niestety cały sekret zboczenia tkwi w tym ,że do każdej mam kilka kołowrotków ;D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekpiter2 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Aktualnie posiadam cztery, jedna pod okonia i trzy pod szczupaka, ale wiadomo w planach już kilka kolejnych do zakupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Cztery króciaki w jednym kawalku na łódkę. W planach pozostaje jerkowka. Xtreme 70MHF -szczupak,sandacz Xtreme 70LF -okoń Fenwick EWS69ML-F -okoń,szczupak na lekkoPhenix Mosquito 205cm -bialoryb,okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 W tym momencie dwie...ale pracuje nad rozwojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Jak byłem bardzo młody to myślałem,że wędekmam zdecydowanie za mało.Teraz już tak nie myślę, jestem tego pewien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 @grunwald1980 , byłem niedawno bliski pozbycia się całego posiadanego sprzętu na rzecz dwóch zestawów - wypasionego spina z młtnkiem pod pstrągi, i zestawu muchowego do nauki. Odpusciłem pomysł, kropek to ryba nr.1 , ale są też bolki, sandacze, sumy... Wszystko wina kolegi Grześka, nie dość że mnie bolkami zaraził, to suma przy nim złowiłem, i jeszcze wredota wobka mi dał Granica miedzy tym co potrzebne a tym co chcemy posiadać jest dość płynna. Dla jednego 2,70 10-40g to już kij "wielkorzeczny" ,uniwersalny, dla innego - pstrągowy.Kolekcjonerstwo to mamy chyba wszyscy, ograniczane jedynie ekonomią albo rozsądkiem. Sam łapie się na "chciejstwie" posiadania kolejnych przynęt, a przy lepszych zasobach to pewnie byłyby młynki, kije...To moze inaczej, poprostu tyle ile sie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 z 10 by się uzbierałoa żony nie mam...Kto nie ma żony, ten ilość wędek dzieli w tym wątku przez 5. Takie powinny być zasady. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 E, tym tropem to by trzeba zrobić algorytm uwzględniający jeszcze dzieci - to dopiero jest ograniczenie. Żonie możesz się stawiać, a takiemu młodemu co powiesz? "Nie będzie klocków, tatuś kija kupuje?". Moj młody już zażądał swojego zestawu do spina. I bez żalu odpuszczę jakiś swój zakup, źeby miał kij pod siebie , lekki, z krótkim dolnikiem, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Spinning -13szt, muchówka-5szt i chyba na tej ilości poprzestanę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja mam 3, ale jak ktoś stwierdzi że ma stanowczo za dużo to w domu pomieszczę o wiele więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullet Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mojego pierwszego sandaczowego brzegowca(talon 100MXF2)dostałem w prezencie właśnie od mojej żony.Uśmiecha się jak mowię ,że nie mam czym łowić i mówi ..."ja też mam dwie szafy ubrań a nie mam co założyć na siebie"...- rozumie.Wędek mam 8 i zawsze wszystkie zabieram ze sobą,od okoniówki po sumową,z racji tego,że czasu mam nie za wiele i nigdy nie wiem jakie warunki(pogoda,głębokość,uciąg,itp.)spotkają mnie danego dnia na łowisku.Może to dzień okonia,a nie szczupaka,albo sandacza a nie chcę się zastanawiać czy aby nie wziąłem jednej za mało bo może dzisiaj coś innego gryzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Spiningi dwa: rzeczny uniwersał 2,85 cw 5-25 z nastawieniem na bolki oraz - nazwijmy go - szczupakowo-sandaczowy na łódkę, 2,28 cw do 35g. Do tego przydałoby mi się jeszcze coś lżejszego pod klenio-jazie, rozważam zakup.A że nie samym spinningiem człowiek żyje, to do tego mam jeszcze: dwie spławikówki, bata, 2 feedery, pickera, karpiówkę, plus jakieś teleskopy na grunt itp. Uzbierało się trochę tego przez lata Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Tomek St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja jestem minimalistą i obecnie mam 4 kije Minimalistą to ja jestem, mam jeden kij zrobiony przez Hubertusa Blass'a 2,40 25-cio funtowego i Barkley'a 2,40 10-35 g. Pierwszym łowię szczupaki a drugim bolenie. Mnie wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolbn Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Powermesh 215/28Parabellum 215/7DAM stadow 270/25 Czyli 3podstawy Edytowane 20 Grudnia 2015 przez piolbn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houdini Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Na chwilę obecną ostały się 4 sztuki...ale już jest kolejny pomysł na nowy rok. Już "słyszę" to stwierdzenie: "Nową wędkę?. A którą ze starych sprzedasz?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ile macie wędek spiningowych? To dobre pytanie . Bo mam wrażenie , że jeszcze ciągle o jedną za mało .Chociaż może i nie , bo ostatnio zacząłem szukać muchówek . Nowy nałóg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Pomijając aspekty finansowe i sentymentalno-kolekcjionerskie.To jest zależność od różnorodności łowisk na których bywamyi jakimi technikami lowimy.Nie mam potrzeby mieć kija na lodkę,bo nie mam okazji tak łowić.2 kije Dragona o dł.2, 75 cw 5-25 i 10-35g.Ale plany na cos 3-18g.Moze w 2016? Edytowane 20 Grudnia 2015 przez TOMIS1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 A ja osiągnąłem optimum arsenału w stosunku do potrzeb . Myślę , że ilość badyli to prosta funkcja łowisk , które eksplorujemy i gatunków , na które polujemy . A u mnie niestety ( albo -stety , bo czasu poświęcanego pasji nie da się rozciągać w nieskończoność ) z racji ograniczonego zasobu odwiedzanych łowisk , jest tak :- trzy łódkowe króciaki do szeroko pojętego opadingu w różnych kategoriach wagowych , którymi doskonale radzę sobie z brzegu stosując owe metody - dwa długaski na wiosenne łowy białych drapieżników . Absolutnie nie wykluczam nowych inwestycji , ale prędzej na zasadzie wymiany modeli jak dalszego mnożenia bytów . No chyba , że zacznę nagle odwiedzać wody odległe i łowić rybony wielkie metodami dotychczas mi obcymi . I oby tak było ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Spinning -13szt, muchówka-5szt i chyba na tej ilości poprzestanę . Mocno ograniczasz przyjemności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mocno ograniczasz przyjemności.Akurat piłem wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) 2.75 3-12gr (wklejka)2.20 0-7gr (wklejka)2.75 10 - 25lb2.75 10 -28gr2,75 5-18gr2.90 3-17grNa przyszły rok , w planach zakup 2.70 40-80gr Edytowane 20 Grudnia 2015 przez paweł0891 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Tyle ile trzeba Na chwilę obecną 3 i nie widzę potrzeby nabycia kolejnych...co najwyżej za jakiś czas zmiana na coś innego...Staram się mieć kijów jak najmniej co by dylematów podczas wypraw nad wodę nie mieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja obecnie posiadam 5 okoniówka do 13g nr2 do 20gr.szczupak,sandacz.nr3 do 30gr.i do 40.a od pewnego czasu zabawa z castingiem i dwie kolejne,do 14g,szczupak na ciężko czyli do 80 gr i pewnie to nie koniec???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi