Marioo Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wyszło mi 6 a nie 5 za pomyłkę przeprasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Moja kolekcja (w tubach tez sa wedki). W Polsce mam podobna. Ciagle jednak czegos brakuje. Najgorsze jest to, ze nie wiem czego, wiec od czasu do czasu cos tam sobie dokupie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 ja posiadam trzy na same okonie 1,85m, 2,25m, 2,75m i tak na inne gatunki......... ale to wędziska seryjnei tak wkręciło mnie robienie wędek... serducho cieszy a kieszeń boli............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Moja kolekcja (w tubach tez sa wedki). W Polsce mam podobna. Ciagle jednak czegos brakuje. Najgorsze jest to, ze nie wiem czego, wiec od czasu do czasu cos tam sobie dokupie. Sklep wędkarski ? A te w tubach jeszcze nie otwarte ? Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Greg #2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Otwarte, tak je trzymam bo miejsca juz nie mam na stojaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Otwarte, tak je trzymam bo miejsca juz nie mam na stojaku. Stojak sam robiłeś? Czy kupowany... ciężko znaleść fajny stojak na kijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Duzy kupowany (Cabelas), mniejszy robiony przez brata. Dorabia nastepny bo go tuby denerwuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 szacunek..... chociaż wieszk albo stojak na tuby też by fajnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Kurde, zrobiłem rachunek sumienia i wyszło mi tak: 6 patyków spinningowych pow. 2,4 m na rzeki. W tym 2 trociowe, a na trocie nie jeżdżę. Używam 2.6 patyków spinningowych na łódkę 1,9 - 2,1 m. Używam 2 - 3.6 patyków cast, w tym 2 zdublowane pod względem cw. Używam 2. Wychodzi na to, że opędziłbym wszystko przy pomocy 7 wędek. Chyba, że zacznę jeździć na trocie, wtedy powiedzmy 8. A do tego: feeder, bolonka, bat, 3 karpiówki i jeden kij morski. Trochę dużo tego. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Sobie tak myślę...wystarcza jedna, dwie, góra trzy na sezon. Co sobie założę, tego się trzymam. Gdzieś już pisałem o moim górno-narwiańskim uniwersale, póki co jest to dość wygodne rozwiązanie. Na trocie nie jeżdżę, sumów raczej unikam (z wzajemnością), szczupaki ogarniam przynętami stosunkowo małymi i średnimi...dogorywający rok upłynął z jednym kijem w ręku. Za szafą stoją trzy całkiem udane konstrukcje, ale na razie nie widzę ich nad wodą. Sprzedać szkoda. Wydaje mi się, że nie ilość się liczy, dopasowany kijek wart jest więcej, niż kilka sklepowych niby-hitów, które może i sprawdzą się przy tej czy innej technice, nie dadzą jednak na pewno skończonej satysfakcji. Mimo wszystko uważam, że posiadanie około tuzina wędzisk spinningowych nie jest przesadą. Jednocześnie bronić będę tezy, że lepiej mieć trzy kije wysokiej klasy, niż mendel bezdusznych średniaków. Chociaż i taki średniak ma swoje uzasadnienie, gdy przykładowo raz do roku chce się wyskoczyć na jakąś nietypową randkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc89 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ja mam bodaj 4 TD 260 5-18TD 255 10-28Konger Strike Furion 223 2-12Shimano Vengeance 300 20-50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Może ten TD 2, 60 5-18 zechce postać obok moich Dragonkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Moja kolekcja (w tubach tez sa wedki). W Polsce mam podobna. Ciagle jednak czegos brakuje. Najgorsze jest to, ze nie wiem czego, wiec od czasu do czasu cos tam sobie dokupie. Piekna kolekcja Mnie tez jeszcze brakuje kilku patykow, wiec pewie cos tam sie pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 W tym roku wymiemiłem część wędek i teraz ma się to tak...Fenwick HMG 1,98m/7-21 g sandaczMHX HS9600-2 2,4m/do 14 gram (realnie do 25) szczupakMHX S871-2 2,2m/1-5,5 g okońTeam Dragon 2,45m/1-7 g okoń-trokTeam Dragon 2,45m/2-12 g okońDragon HM80 2,75/ 2-14 g kleń i jaź Czasu na używanie to jak większość... stanowczo za mało ???? I oczywiście jakieś jeszcze są już zapomniane, więc tylko te wyżej są używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Cześć, jak na forum o takiej nazwie to mało kijów do jerka koledzy zgłaszają ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Moja kolekcja (w tubach tez sa wedki). W Polsce mam podobna. Ciagle jednak czegos brakuje. Najgorsze jest to, ze nie wiem czego, wiec od czasu do czasu cos tam sobie dokupie. Spora ta kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Jeszcze kilka miesięcy wstecz + - 17 kijów,krótkich,długich do samego UL 5szt. no i 3 muchówki.Na dzień dzisejszy zostały same krótkie handmade jedno i dwu-częściowe: Batson 6'6'' 10-20g 1pc - sandacz,szczupak-jigSt.Croix 6'10'' 6-14g 2pc - okoń na grubo,sandacz na lekko-jigTAC Fire Nedle One 6'6'' 4-11g 1pc - uniwersał na lekkoBatson 6'6'' 3-9g 1pc - okoń-jig (w budowie)Hand Made Abu solid glass tip 6'9'' 3-8g 2pc -okoń-jigHand Made Shimano solid tip 6'9'' 2-5g 2pc - dłubacz do okoni-jigHand Made Berkley solid tip 6'4'' max.2g 2pc - białoryb-mikrojig Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalinho Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Postanowienie noworoczne - nie kupię żadnego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Postanowienie noworoczne - nie kupię żadnego kija Do Nowego Roku jeszcze sporo mozliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ja jadę gatunkami: pstrąg 1 x lekko 1 x mniej lekko, plus zapas rzecz jasna, oraz w tym przypadku zapas zapasu. boleń 1x i 1 x ciężej , bez zapasu, bo mam blisko, plus boleń z łódki 1 x bez zapasu, bo rzadko jeżdżę;troć, łosoś 1 x plus zapas 1 x rzecz jasna; sum 1 x ino leży, bo puki co nie umiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ja jadę gatunkami: pstrąg 1 x lekko 1 x mniej lekko, plus zapas rzecz jasna, oraz w tym przypadku zapas zapasu. boleń 1x i 1 x ciężej , bez zapasu, bo mam blisko, plus boleń z łódki 1 x bez zapasu, bo rzadko jeżdżę;troć, łosoś 1 x plus zapas 1 x rzecz jasna; sum 1 x ino leży, bo puki co nie umiem. lacznie ...16 ? dobrze policzylem ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 lacznie ...16 ? dobrze policzylem ? Myślałem, że ze mną jest już źle, ale są lepsi "Zawodnicy" :lol: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Daniel, jak mówi przysłowie prawnik to osoba, które też nie umie liczyć. Jak dodać, że pstrąg na lekko może służyć też na okonie z łódki, a boleń na ciężej też się nada na szczupaki i sandacze z brzegu, a boleń na ciężej z łódki na szczupaki z łódki, a trociowa nr 1 da radę na suma na lekko, to mamy... Cóż... kolejne przysłowie mówi, że każdy baran potrafi ogarnąć porządek, ale tylko geniusz pasuje nad chaosem... to... wychodzi, że potrzeby mi jest jeszcze travel na lekko i średnio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Postanowienie noworoczne - nie kupię żadnego kija Ja też. Już kilka lat temu i trzymam się tego. Tylko blanki kupuję 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Daniel, jak mówi przysłowie prawnik to osoba, które też nie umie liczyć. Jak dodać, że pstrąg na lekko może służyć też na okonie z łódki, a boleń na ciężej też się nada na szczupaki i sandacze z brzegu, a boleń na ciężej z łódki na szczupaki z łódki, a trociowa nr 1 da radę na suma na lekko, to mamy... Cóż... kolejne przysłowie mówi, że każdy baran potrafi ogarnąć porządek, ale tylko geniusz pasuje nad chaosem... to... wychodzi, że potrzeby mi jest jeszcze travel na lekko i średnio. Z zapasem i oczywiście, zapasem zapasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi