Extraspiner Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 U mnie ekonomicznie; 1.)Shimano Catana 240cm 7-21gram. 2.)Dragon Viper Wobbler 230cm 7-28gram.Lubię krótkie wędki,ale ubolewam,że nie zakupiłem Vipera o długości chociaż 245cm -zawsze to przy łowieniu z brzegu lepiej,a różnica w masie 230cm a 245cm jest minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Niestety jeszcze studiuje i brak stałej pracy nie pozwala mi poszaleć tak jakbym chciał Posiadam po jednym kiju na szczupaka, okonia i sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ciekawy temat który dotyczy niemal każdego z nas. Bardzo dobre pytanie - ,, ile posiadacie wędzisk spininngowych", właściwe zapytanie w moim przypadku brzmi: ile ich posiadam a ilu z nich używam . W ty roku wraz z małżonką był mały remont, takie tam przemalowanie pokoi. W końcu nadeszła ta chwila aby uprzątnąć z za szafy wedziska. Oj była chwila refleksji, ile tego tam właściwie jest!? W sumie nic za wiele - tylko 9 sztuk . Tak po kolei przeglądałem te wędziska i zastanawiałem się czy jest sens trzymać to wszystko jeszcze za szafą? Prawdę mówiąc nad dwoma to w ogóle zastanawiałem sie skąd się tam wzięły bo odniosłem wrażenie że widzę je po raz pierwszy . Tak to już jest gdy od kilku sezonów gania się tylko za jednym gatunkiem ryby przez cały rok używając tylko jednego rodzaju wabików! Wędziska nie krowy, karmić ich nie trzeba więc niech sobie tam dalej leżą, nie ma złomu co się nie przyda w domu - tylko kiedy i komu ???Nie mniej jednak jest tam jeszcze sporo wolnego miejsca bo nie twierdzę że do smużaków wystarcza mi tylko jedno wędzisko - mam jeszcze dwa typy na oku które podejrzewam mogłyby mi przecież przypaść do gustu Taka chwila refleksji - a teraz przeglądnę giełdę bo może akurat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ja posiadam 2 wędki ale mam zamiar wzbogacić "kolekcję" o nowe. Ps. Posiadam daiwe exceler jigger oraz konger world chempion zander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 W chwili obecnej:Mikado Lexus Sapphire 260 cm up 13 gram - do dłubania okoni z brzegu oraz trokaKonger World Champion Juggler 260 cm 4-20 gram - "do wszystkiego" najczęściej do szczupaka na lekko, okonia i bolkaDragon Millenium Super Fast 270 cm 5-25 gram - spinning na rzekę i jeziora z brzegu Była jeszcze Daiwa Exceler 240 cm 10-40 gram ale poszła do ludzi. Obecnie planowany zakup w styczniu: Konger Impact Spinn M 230 cm up. 28 gram - krótszy kijek na łódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Kiedy zaczynałem przygodę z wędkowaniem dziwiłem się bratu który z uporem maniaka przekonywał mnie o tym, że wędki uniwersalnej nie ma! I stwierdziłem wtedy ze jeden spinning będzie wystarczający do wszystkiego. i tak minęło kilka lat i w tym czasie okazało się że brat ma całkowitą rację, a w kącie stoi 5 wędek z czego tak naprawdę używane są 3 z nich. Było by nieco więcej ale kilka z nich łowi ryby u nowych właścicieli A na chwilę obecną wygląda to tak Wędki w użytku: Daiwa Exceler 240 cm UL 2-10 na okonieDaiwa Exceler 270 cm 3-18 na warszawskie oraz okoliczne wody i wypady pstrągowe, ot taki mój uniwersał na lekko Team Dragon 225 cm 18-42 na szczupaki A kurzą się: Daiwa Exceler 240 cm UL 2-10 - niestety nieco skrócona, leży jako zapasDragon Thytan Kogut 200 cm 14-50 - wędka która niestety nie znalazła zastosowania, miała być do trollingu, ale jakoś nie przekonała mnie ta metoda A w planach... Krótki kijek pod kropki i ma to być ostatni kij do kolekcji Edytowane 30 Grudnia 2015 przez v3ctor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1997 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 3 - okoniówka, sandaczowo - szczupakowa, na dziąślaki, pozdro 600! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topus12 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 U mnie z 5-8by sie znalazlo, ale używam dwóch: St.Croix Avid do jednej uncji, Shimano beast master do 20g na jakieś pstrągi na mniejszych rzeczkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Chwilami bywało więcej, teraz zostało 5 patyków:- Jaxon XT Pro NG Royal Travel 2,4m 5-25g- Dragon Express 2,75m 7-30g (kupiony tylko ze względu na Wisłę)- Mikado Sapphire 2,8m 13g (teraz żałuję, że nie 2,6 czy nawet 2,4m)- Mikado Red Cut X-tra Lite 2m do 7g- Mikado Inazuma Flash Perch 2,4m 18g Z tego powyżej tak naprawdę w 3/4 łowię Inazumą. Reszta kijków chwytana okazjonalnie. Jeśli te nowe Mikado na blanku Inazumy okażą się fajne, to zapewne travelek i express polecą do ludzi. Sapphire'a też mógłbym się pozbyć gdyby nie ten okres styczeń-maj, gdzie w zasadzie na jeziorach tylko z okoniem się mogę bawić. A że wtedy nie pływamy, to z brzegu się to nadaje trochę lepiej niż 2m kupiona z przeznaczeniem dla pływadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Koło 8 sztuk, a praktycznie używane są może ze 3-4. Pewnie z czasem jeszcze dojdzie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Przed sezonem lekko sie przerazilem, bo naliczylem 32szt razem z morskimi i trolami, przystapilem do odsprzedazy i bylo juz calkiem znosnie. Ale cos tam dokupilem i na teraz jest 25szt. Trzeba chyba sadzic pomidory to bedzie pozytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Przed sezonem lekko sie przerazilem, bo naliczylem 32szt razem z morskimi i trolami, przystapilem do odsprzedazy i bylo juz calkiem znosnie. Ale cos tam dokupilem i na teraz jest 25szt. Trzeba chyba sadzic pomidory to bedzie pozytekLepiej fasolę, łatwiejsza w utrzymaniu Wracając do tematu posiadam w tej chwili trzy sztuki z czego jedna przez głupotę uszkodzona Czwarta sztuka upatrzona do zakupu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 My mamy wędki,kobiety buty.Tego nigdy za wiele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siup Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 U mnie na razie 4 sztuki. 1) Fenwick EWS63M-XF 190cm 8-21g2) Vegter Boron Nano 260cm 5-25g3) Blaast XF 305cm 1,5-12g4) Blaast XF 305cm 7-28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Spiningowych narazie mam 4 i następne w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 i padają namiary dla potencjalnych przywłaścicieli cudzego sprzętu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 My mamy wędki,kobiety buty.Tego nigdy za wiele. Tylko my nie kupujemy za małych kijków............Wyprzedaże mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 No i odciski od używania mile widziane.Nie wymagają wymiany flekow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Beno Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ile macie wędek spinningowych - Dobre pytanie Nigdy się nad tym nie zastanawiałem...Kilka w garażu, kilka za szafą, jakieś kije w domu rodzinnym... Porozrzucane w kilku miejscach to człowiek nie zdawał sobie z tego sprawy...Odrębnym pytaniem jest ilu używam,a ile stoi nieużywanych... 1. Mosquito2. Crazy Fish Perfect Jig 260 cm 2-10 g3. Crazy Fish Perfect Jig 245 cm 0,6-7 g4. Crazy Fish Levin 2,15 cm 5-21 g5. Konger Paladin Fire Wizard 225 cm 2-7 g6. Konger World Champion Tango 270 cm 1-10 g7. Daiwa Megaforce 240 cm 2-14 g8. Daiwa Exceller 270 cm 3-18 g9. Team Dragon 270 cm 5 - 18 g10. Dragom Millenium Kogut 215 cm 25 - 60g - - nieużywany11. Shimano Nexave 270 cm 10 - 30 g12. no name IM7 180cm 2 - 8 g13. Cormoran ULX 240 cm 1 - 9 g 14. Quantum Hyper Cast Pro Tour Zander 210 cm 10 - 45 g - nieużywany15. Jaxon Perseus SS - 682M 206 cm do 24 g16. Jaxon Perseus SS - 682M 206 cm do 24 g - nieużywany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 W tej chwili mam trzy:Okuma black rock 2,75 10-35gShimano catana dx270ml 7-21gKonger paladin coliber Jig 215 1-5gDwie pierwsze myślę wymienić na coś lepszego o podobnym wyrzucie, ewentualnie trochę krótsze. Tylko jeszcze nie wiem na co. Catana się łowi fajnie ale black rock długi i ciężki z zauberem 4000 strasznie leci na łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Composite developmnents drop shot medium Matagi super trout do 3,5g Okuma black rock 1-10g Team dragon milenium zander Team dragon Viper boat do 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonet Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 U mnie 7.dwie z lodki na szczupaki.dwie ne okonie.dwie na szczupaki z brzegu.jedna na okonia z brzegu i jedna na morze jak na razie.jeszcze przydałoby sie na jazia i sandacza pare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz82 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Wędek mam ok 10 ale używam czterech.1.Pod szczupaka do średnich przynęt 10-35g2. Szczupak na ciężko kij do 240g3. Okoń 2-12g4. Pstrąg 10-30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Za dużo. Nie wystarcza już kołowrotków, a z tego co wiem to uwolniłem jednego z Naszych kolegów od kijka........9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 1.Dragon Mystery 2-15 2.702.Dragon Millenium 5-25 2,853.Dragon Viper 14-35 2.904.Team Dragon 3-14 2.705. Okuma Black Rock 7-30 2.706. Daiwa Exceler 3-18 2.707. Mikado Xplode ultra fine 8g8. Daiwa Sea hunter x 40-120 2.70I jeszcze w planach na ten rok 2 kije na ponton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi