neo72 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 A u mnie jest tak: im większe doświadczenie tym mniej wędek i lżejszy plecak Popieram u mnie podobnie ,znacznie zredukowałem mój arsenał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Popieram u mnie podobnie ,znacznie zredukowałem mój arsenał Też tak bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Zrobiłem małą redukcje i na chwile obecną jest tak : Sandacz/szczupak - 3 wędkiOkoń - 1 wędkaBoleń - 1 wędka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 moim zdaniem 4 wędki to niestety za mało, 6 to minimum. Wszystko dlatego, że lapię i z brzegu i z łodzi, gdzie wypada zastosować różne długości. Obecnie: 3 sandaczowe - 2 o zbliżonym cw ale różnej długości(1,98; 2,6), 1 o długości 2,4 o wyższym cw.; 3 wędki na szczupłego o różnych długościach i cw(2 na łapanie z łodzi - do 22g i do 60g); 4 na okonia ( do 5g, do 10g, do 15g, do 18g - dwie ostatnie z przeznaczeniem również na szczupłego i sandacza), 1 wędka na troć z brzegu. Jak więc widać to "tylko" 11 wędek a widzę braki dłuższego kija na troć (mój ma 2,75), wędki na kuter, wędki typowo pod bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Mając kiedyś jeden spinning chyba byłem "szczęśliwszy" niż teraz. Zestaw stał sobie w kącie, spięty na stałe z jednym kręciołkiem. Przynęty kupowane były konkretnie pod ten kij, więc jak wahadło, to nie alga 2, a morsik (lżejszy, mniejszy opór), plecionka i na drugiej szpuli żyłka. Przynęty zapakowane w 1, góra dwa pudełka. Przed wyjściem z domu brak problemu "co by tutaj zabrać? a może wrzucić do kufra na wszelki wypadek jeszcze to .... ?" Też łowię z brzegu i pontonu, więc początkowo padło na myśl - jeden kijek długi, drugi krótki. Po sezonie stwierdzam, że przyjemniej wędkuje mi się krótszymi wędkami. Optymalna długość, to 2,1 do 2,4m. Niezależnie, czy macham z brzegu czy z pływadła - odczucia takie same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Miało się skończyć na 4 ale niestety stety... okoniówka na łódkę 215 cm z cw. 1-10 grama właśnie w drodze... 5sztuk. i na tym koniec hahaha dobre dobre ! Kolego nawet nie wiem ile razy też tak sobie mówilem :0 Nie to nie ma sesnu , przecież wszystko juz mam itp. To tak nie działa ..nigdy nie bedzie dosyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Bialoryb - Phenix mirage do 4 gram Okon - Team Daiwa 3.0 ul do 9 gramSzczupak - Shimano BeastMaster chy do 40 gram Tak ze 3 spinningi pod trzy konkretne gatunki ryb plus cos tam lezy w szafie wygrane na zawodach , ale wedkuje tylko na te trzy kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Aktualnie po wyprzedaży wszystkich St.Croixów zostały tylko badyle made in china ;]Daiwa Exceler 195 2-10Daiwa Lexa 210 3-15Daiwa Megaforce 220 1-9Savage Gear Parabellum CC 279 3-16Mikado Inazuma Flash Perch 260 do 18gTeam Konger Spin 9-28gTeam Konger Jig 6-28gtak z ciekawosci zapytam- dlacego spredales wszystkie st.c ? - czowiek dorasta do tego ze nie warto tyle za patyka placic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Do adminaMozna połączyć oba wątkihttp://jerkbait.pl/topic/22490-ile-wędek/ Do reszty: W tym, jak i wczesniejszym temacie nie chodzilo o to zeby zrobic wyliczanke co i ile kto ma ale o to zeby powiedziec co i jak ktorym kijem lowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 moim zdaniem 4 wędki to niestety za mało, 6 to minimum. Wszystko dlatego, że lapię i z brzegu i z łodzi, gdzie wypada zastosować różne długości. Obecnie: 3 sandaczowe - 2 o zbliżonym cw ale różnej długości(1,98; 2,6), 1 o długości 2,4 o wyższym cw.; 3 wędki na szczupłego o różnych długościach i cw(2 na łapanie z łodzi - do 22g i do 60g); 4 na okonia ( do 5g, do 10g, do 15g, do 18g - dwie ostatnie z przeznaczeniem również na szczupłego i sandacza), 1 wędka na troć z brzegu. Jak więc widać to "tylko" 11 wędek a widzę braki dłuższego kija na troć (mój ma 2,75), wędki na kuter, wędki typowo pod boleniaBrakuje Ci jeszcze podlodówki, wedki do łowienia z pływadełka, z pontonu, hmm w sedesie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Na upartego, jak kiedyś przemyślałem to niezbyt wygodnie ale skutecznie obskoczyłbym jednym kijem wszystko, i to kijem ktory mam. Abu Diplomat 2,43 10-25g. Analiza nr. 2 wykazała że z dwoma młynkami , Ultegra 4000 Super ship i jakiś 2500 ktorego nie mam. Jedyny problem że łazienka ma 2,10... A kibel na środku. Nijak nie wchodzi, nawet po przekątnej brak luzu żeby zaciąć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Ł. Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Biorąc pod uwagę rybostan polskich łowisk, to wędek spinningowych mam o kilka za dużo.Znam w mojej okolicy (do 70 km) tylko jedno łowisko, gdzie naprawdę warto spinningować - czyli potrzebna jest mi tylko jedna wędka... Dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafford Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 5 spinningów:- jaxon 10-35g, 2,7m- dragon 4-12g, 2,7m- shimano 20-60g 3,0m- batson 10-28g, 2,6m- cd 6-24g, 2,13m4 karpiówki shimano 3,5lb, 3,9m3 sumówki mikado Kurde, nie wiedziałem, że tyle tego... gupi wątek Minęły 3 m-ce i doszły 4 kije. Hmmm... Niepokojące tempo przyrostu. Doszły:- phenix 0,8-7g 2,25m do okonia na lekko- st. croix 3-10,5g 1,98m okoń ciężej i sandacz lżej- xzoga 15-45 2,0m cieżki szczupak- cormoran 40-80g 1,98m dla jerków Mam nadzieję, że to koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Minęły 3 m-ce i doszły 4 kije. Hmmm... Niepokojące tempo przyrostu. Doszły:- phenix 0,8-7g 2,25m do okonia na lekko- st. croix 3-10,5g 1,98m okoń ciężej i sandacz lżej- xzoga 15-45 2,0m cieżki szczupak- cormoran 40-80g 1,98m dla jerków Mam nadzieję, że to koniec.To nie koniec.... to choroba zwie się zakupoholizm wędkarski, cierpi na nią wielu wędkarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No niestety tak. Niektórzy wędkarze mają nawet tajne karty kredytowe????, aby ukryć swoją chorobę. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jest na to lekarstwo : - dużo łowić, wtedy nie ma cisnienia na nową zabawkę chyba że jest naprawdę potrzebna- zakupy zastepcze. Zamiast kija czy młynka - kilka woblerów, blacha albo coś innego tańszego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) W moim przypadku jest tak,że od kwietnia do października łowiię, a potem się nakręcam i zaczynają się zakupy ???? Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Marca 2016 przez bayrt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Major Craft Solpara SPS-T762M(0.5-7g 6lb) => w przyszlym tygodniu bedzie zamieniona na Skyroad - lekkie jiggi -okon,fladryMajor Craft Volkey Over Seven VKS-762ML (3-11g 10lb) - obrotowki, glowki 5g+ , wobki -pstrag, okon gdy czestym przylowem jest szczuplyPalms Shoregun sfgs-89m (10-35g 20lb) -gumy, whadlowki- szczuply, sea bass , czarniak, troc w najblizszej przyszlosci planuje zakup Major Craft Crostage Boat Jigging CRJ-B60/4 na dorsze z kutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padmix Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Nic szałowego Konger Troker spin 228 30gMikado Tachibana master zander 240 40gMikado Inazuma flash perch 220 18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Betoniarki odstawione już jakiś czas temu.Level next casty odstawione. Lewel next fly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr644 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Daiwa Powermesh, Mikado i przemyślenia nad savage gear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Daiwa Powermesh, Mikado i przemyślenia nad savage gear Przemyślenia to proponuję zanim się cokolwiek na forum napisze Staram się polować tylko na okonie i sandacze. Arsenał okrojony do 4 kijków. st croix 5S63MXF czyli xfast 10lb w mojej ocenie 8-18gst croix 5S70MLF 10lb fast, 4-15gmatagi super shore LL 10lb fast 3-10gi trawelek mhx TFW721 6lb mod-fast 3-10gi planowany travel z 5S60MLF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 i planowany travel z 5S60MLF... A to nie monoblank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Właśnie rozmawiałem z Panem Krzysztofem Zielińskim i to się zrobi, tylko to wymaga czasu i termin na tą chwilę dość odległy.Ale da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Właśnie rozmawiałem z Panem Krzysztofem Zielińskim i to się zrobi, tylko to wymaga czasu i termin na tą chwilę dość odległy.Ale da się Aha to w taki sposob travel. Juz myslalem ze jakis STC taki przegapilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi