DanekM Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tak orozgladałem się u siebie na stojakach i na strychu i ... wyszło mi że chrustu się uzbierało w cholerę I to mnóstwo Dragona i Kongera.Avid - pstrąg z wodyPrzerabiany Equs -pstrąg z brzegu, kleń/jaż na małych/średnich rzekach - delikatniejszyPrzerabiany Equs -pstrąg z brzegu, kleń/jaż na małych/średnich rzekach - mocniejszyPrzerabiany Berkley - kleń z brzegu/lekki boleńTD - boleń na średnio/cieżko (SIC)Przerabiany Konger (nie pamiętam jaki model) - szczupak z łódki - średniTD - sandacz/szczupak na średnio - brzegDragon - szczupak na ciężko z łódki/troll wielkimi wobamiOkoniówka Balzer 2,4m - lekkaOkoniówka TD - ciężko/lekki sandacz z łódkiJakiś testowy Konger - leży i się kurzy - szczupak średni- łódka/brzegOdległościówka - zdarzyło mi się także użyć do spinningu. Są lepsze rozwiązania.Bolonka - od lat nie łowię na spławikTyczka 11m! Kupiłem i użyłem ze dwa razy Mikado Competition - troć/głowa - taki był zamiar. Nie wybrałem się ani razu Muchówka hand made - nimfaMuchówka TD - nimfa/mokraJeszcze jakies patyki, ale nie mam sily....W nowym sezonie plan jest kupić kij do suchara i streamera, długiego jazio/kleniowca i pozbyć się tego,, czego nie używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Ile macie wędek spiningowych?Ciągle o tę jedną, niezbędną za mało U mnie luzik, do 10 nie dobiłem Edytowane 23 Grudnia 2015 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ja to w sumie mam nie wiele 1.Mikado Lexus 2.80 / 132.Mikado Sensei 2.70 / 143.Mikado Inazuma Flash Perch 2.60 / 20 cork4.Mikado Inazuma Flash Perch 2.40 / 18 EVA5.Konger Troker ML 2.28 / 20g6. Jaxon Variant Pro Zander 2.40 / 8-28g ...I jeszcze 2 w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Catrol - MikadoFun Co do ilości ... znam człowieka który ma od 30lat jeden kij 2,7 10-40g bodajże jakaś okuma albo DAM, jeden młynek który smaruje łt43 i na szczęście już rzadko wybiera się na wodę, bo łoił mi dupe, aż niemiło okonie bolenie sandacze szczupaki sumy ... plecionki nie widział na oczy, echosondy też. Tak więc ilość nie idzie w parze se skutecznością, ale sam mam tego w cholerę i ciągle zmieniam ... bo lubię Wg mnie 10 kijków dla spinningisty który łowi i z brzegu i z łodzi to norma :)" Wolnoć Tomku ...." Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalinho Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Postanowienie noworoczne - nie kupię żadnego kija Do Nowego Roku jeszcze sporo mozliwości No wyczułeś mnie bo następny kij w drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tak orozgladałem się u siebie na stojakach i na strychu i ... wyszło mi że chrustu się uzbierało w cholerę I to mnóstwo Dragona i Kongera.Avid - pstrąg z wodyPrzerabiany Equs -pstrąg z brzegu, kleń/jaż na małych/średnich rzekach - delikatniejszyPrzerabiany Equs -pstrąg z brzegu, kleń/jaż na małych/średnich rzekach - mocniejszyPrzerabiany Berkley - kleń z brzegu/lekki boleńTD - boleń na średnio/cieżko (SIC)Przerabiany Konger (nie pamiętam jaki model) - szczupak z łódki - średniTD - sandacz/szczupak na średnio - brzegDragon - szczupak na ciężko z łódki/troll wielkimi wobamiOkoniówka Balzer 2,4m - lekkaOkoniówka TD - ciężko/lekki sandacz z łódkiJakiś testowy Konger - leży i się kurzy - szczupak średni- łódka/brzegOdległościówka - zdarzyło mi się także użyć do spinningu. Są lepsze rozwiązania.Bolonka - od lat nie łowię na spławikTyczka 11m! Kupiłem i użyłem ze dwa razy Mikado Competition - troć/głowa - taki był zamiar. Nie wybrałem się ani razu Muchówka hand made - nimfaMuchówka TD - nimfa/mokraJeszcze jakies patyki, ale nie mam sily....W nowym sezonie plan jest kupić kij do suchara i streamera, długiego jazio/kleniowca i pozbyć się tego,, czego nie używam Warto cos niecos z tego wystawic na aukcje jesli nie uzywasz np te TD ? Okoniówka Balzera ? to sie napewno sprzeda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Sandre - Mój pierwszy prawdziwy spinning to była wklejka Mikado Sensei...i polubiłem tę tanią firmę i jej wklejanki - idealne do lekkiego i średniego mieszania wody, patykami w raz dla amatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie tez sie tych Mikadziorów przewineło chyba z 15 róznych ,zawsze dobre kijki za przysłowiowe "Kieszonkowe" i nie trzaskaja jak np Robinsony z tej samej połki Ale co z tego kiedys jak sie kupiło takie Mikado po przesiadce z GERMINY to az ryby same wyskakiwały na brzeg... Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Greg #2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ja mam jeszcze mikado matrix 777 5-20g. Co prawda dolnik jest w opłakanym stanie, ale na tyle lat to nic dziwnego. Później jakoś od mikado odszedłem, ale te nowe modele sandaczowe kuszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Mikado matrix ... ależ to była seria Do dzisiaj mam feedera z tego wypustu, który pomimo opłakanego stanu wizualnego nadal jest w doskonałej formie w akcji.Co do samej firmy , mam kilka ich kijów z tych ''nie spinningowych'' i są super za dobre pieniądze.Sam zastanawiam się nad jakimś Kamisori , tak do kolekcji lub na zapas na łódź .Seryjne kijki , ale ciekawie to wygląda.Tak się zastanawiam cały czas czytając ten wątek jakie wyniki miałby temat - ''ile mieliście wędek spinningowych'' , tutaj dopiero było by co wymieniać Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Bo Mikado ma inną filozofię w budżetowych kijach niż konkurencja - daje dobry blank,ale kosztem wyglądu i wykonczenia. Co w efekcie przekłada się na lepszy komfort łowienia, bo wygląd omotki nie łowi... Poza jednym posiadanym kijem mikado, często w sklepie macam rozne kijki, i tak na sucho to jakość użytkowa mikado za 120 zł odpowiada kijom konkurencji za 300-400. Tylko wykończenie jest słabsze. Zresztą mam nieodparte przeczucie że z tego sklepu po sąsiedzku niedługo wyjdę z jakimś lightem mikado, ktorego będę używał 4x w roku, tak mi cholery leżą w łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Mikado matrix ... ależ to była seria Do dzisiaj mam feedera z tego wypustu, który pomimo opłakanego stanu wizualnego nadal jest w doskonałej formie w akcji.Co do samej firmy , mam kilka ich kijów z tych ''nie spinningowych'' i są super za dobre pieniądze.Sam zastanawiam się nad jakimś Kamisori , tak do kolekcji lub na zapas na łódź .Seryjne kijki , ale ciekawie to wygląda.Tak się zastanawiam cały czas czytając ten wątek jakie wyniki miałby temat - ''ile mieliście wędek spinningowych'' , tutaj dopiero było by co wymieniać No to by temat dopiero petardę zebrał.... ja bym mógł wymieniać tyle ile mnie pamięć pozwoli ... a było tego w czort choć co ciekawe łowie tylko 10 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 A ja mam zawsze o tą jedną za mało :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Może nie róbmy off-top'a bo dostaniemy świąteczne upomnienie ...Ale tak na marginesie - jakby ktoś miał tego bardzo starego Lexusa wklejanego do 25g to odkupiłbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 @Greg#2 Wiesz, jedno to plany, ale przełamanie się aby pozbyć patyków o wielkiej wartości sentymentalnej to drugie. I niełatwe A okoniówka Balzera to taki krowi ogon z z kompozytu szklano-węglowego z wymiennymi szczytówkami. Wędka typu picker. Złachana niemożebnie bo w latach dziewięćdziesiątych był to mój podstawowy kij na ...szczupaki Teraz się sam sobie dziwie jak mogłem tak łowić - a jednak. Dało się i ryby nie grymasiły co najciekwasze! "Giełda" jakby przeczytała mój wpis o długim jazio-kleniowcu i jest fajny talon sześć plus.... Na razie jednak ręce po tyłek A tak żeby nie było offa zupełnego - to myślę że wędkarz łowiący różne gatunki w różnych okolicznościach, będący już na odrobinę wyższym stopniu wtajemniczenia na jednym patyku nie poprzestanie... Chyba że się bardzo uprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Nie da się komfortowo łowić jedną wędką. To jest pewne. Tylko gdzie jest ta granica? Zastanawiam się czy takowa w ogóle istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ja mam ogólnie 4 wędki spinningowe z czego używam 3 zawsze sobie mowie ze juz wystarczy mi ale kilka dni później mam albo nowy pomysł albo wpadnie mi coś w ręce i plany się zmieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) @Greg#2 Wiesz, jedno to plany, ale przełamanie się aby pozbyć patyków o wielkiej wartości sentymentalnej to drugie. I niełatwe A okoniówka Balzera to taki krowi ogon z z kompozytu szklano-węglowego z wymiennymi szczytówkami. Wędka typu picker. Złachana niemożebnie bo w latach dziewięćdziesiątych był to mój podstawowy kij na ...szczupaki Teraz się sam sobie dziwie jak mogłem tak łowić - a jednak. Dało się i ryby nie grymasiły co najciekwasze! "Giełda" jakby przeczytała mój wpis o długim jazio-kleniowcu i jest fajny talon sześć plus.... Na razie jednak ręce po tyłek A tak żeby nie było offa zupełnego - to myślę że wędkarz łowiący różne gatunki w różnych okolicznościach, będący już na odrobinę wyższym stopniu wtajemniczenia na jednym patyku nie poprzestanie... Chyba że się bardzo uprze czasami stopniem wtajemniczenia może być to że kupujemy albo robimy wędki pod daną przynętę.......... a że przynęt duzo no to i kijków dużo. Edytowane 24 Grudnia 2015 przez biker1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Akurat piłem wodę Jak zwierzę tak wogóle ty b ył kiedyś taki temat,,,, http://jerkbait.pl/topic/22490-ile-w%C4%99dek/ Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Jack__Daniels 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ja mam zawsze o jedną za mało[emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 A ja,mam o cztery wedki mniej. Moj piesek, zostal sam w domu, wpadl w panike(tak mysle) i 3 spiningi i jeden cast w piz...u. Dobieral sie jeszcze do shimano dropshot , jest porysowany zebami, zobacze czy nie strzeli na rybie.Ulozylem sobie wierszyk. Moj piesek ziadl cztery kije..........i zyje :DJedno co dobre, to zona akceptuje ze musze co nieco odkupic. cos mi jeszcze zostalo, nie narzekam, jedynie na okonia nic juz nie mam.Wedki pogryzione, zostaly przelotki i uchwyty,moze sie komus przydadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 ,, Wedki pogryzione, zostaly przelotki i uchwyty,moze sie komus przydadza ,, Adam wystaw na giełde na pewno się chętni znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Powiem więcej, w dziale kupię jest ogłoszenie w którym ktoś poszukuje uszkodzonych wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba67810 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Uzywanych mam 8-10 Pod sandacza seria revelation.Batson 68M lowie nim tak do 22gBatson 68H a tym 25-35g ciezej nie lowieAle nie jestem pewien z numerami Na okonie Cast team dragon do 18 pod drop shotWklejanka przerabiana 220 pod glowkiKijek 230 jakis skladak pod jaskolki Pod szczupaki Shimano stradic 246 do 35g chyba Mikado sensei 220 do 25gShimano force master cast do 50g I oczywiscie jakies kije ktore uzywam raz na jakis czas dla rozrwki typu cast na sandacza i tak dalej. Oraz zbieranina wedek w piwnicy ktore znajduja sie tam z zaslugi Edytowane 27 Grudnia 2015 przez kuba67810 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Bede mial czas, to napisze, albo zrobie zdjecie tego co zostalo. oddam w dobre rece za przesylke z niemiaszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi