PolMart Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Cześć i witam! Panowie proste pytanie. Jaki blank wybrac do max 8-9 gram, długość ok 240cm. Ktoś z was używa w/w blanków do jigowania w podanej wyżej gramaturze ? Jak byście porównali ich czułość z np Phenixowymi Elixirami ? Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Polecam Matagi TR76 Super Shore LL, idealny kijek pod jigi, szybki, czuły. Startuje od 3-4 gram + guma keitech 2'' do max 8-9 gram. TR76 Super Shore LL 2-Put-Over 230cm 3-7 4-10lb Fast LL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Blank MATAGI T-Russell TR78 Super Nimble Minnow, 234cm, 3-14g, 5-12lb Ten tez by się nadał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 A czym one się różnią ?- chodzi mi o akcje . T-Russel TR78 SUper Nimble od Super Shore LL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Wydaje mi się ze super shore LL może Ci nie pociągnąć tych 9 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Wydaje mi się ze super shore LL może Ci nie pociągnąć tych 9 gramNa moim łowisku te 9 gram to jest maxymalny max ...raczej glówka 3g plus 2' kajtek. Max 5g plus 2' kajtek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Ja osobiście tak łowie Takimi przynęta jak opisałeśAle to takiego dlubania zapodałem sobie matagi super mebaru Dł 2.40 i cw 0.4 - 3 gr i to mi styka. Realnie to te 4 max 5 gram można śmigać ale przy 5 gr to już komfortu w podbiciu to nie ma Ale za to od 1 -3 gr plus gumis 2 cale jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Ja osobiście tak łowieTakimi przynęta jak opisałeśAle to takiego dlubania zapodałem sobie matagi super mebaru Dł 2.40 i cw 0.4 - 3 gr i to mi styka. Realnie to te 4 max 5 gram można śmigać ale przy 5 gr to już komfortu w podbiciu to nie ma Ale za to od 1 -3 gr plus gumis 2 cale jest idealnieDla mnie te 5g to mało ....Szkoda , że nie mam możliwości pomacania owych blanków przed kupnem .Mam jedną pracownie pod nosem ,ale niestety nie kupie tam nic nawet za kare Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Matagi TR76 Super Shore LL, to kij zdecydowanie tylko pod jigi, bardzo czuła szczytówka. Optymalnie pracuje 5-7 gr i te 9gr (może 10 gr) + keitech easy shiner 2 ''pociągnie na wodzie do 4-5 metrów bez uciągu, ale to już bez komfortu max.Ewentualnie weź oczko wyżej TR76 Super Shore L startuje od 5-6 gr, 7-10gr to jest optymalnie dla tego blanku, max to 12-13 gr.Jeżeli szukasz szybkiego kija wyłącznie pod jigi i weźmiesz coś z Matagi TR76 SS będziesz mega zadowolony Masz teraz w BRC promocje na te blankiPodpytaj kolegę Dąbek 111 on ma je przetrenowane Edytowane 19 Grudnia 2015 przez marekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Cześć i witam! Panowie proste pytanie. Jaki blank wybrac do max 8-9 gram, długość ok 240cm. Ktoś z was używa w/w blanków do jigowania w podanej wyżej gramaturze ? Jak byście porównali ich czułość z np Phenixowymi Elixirami ? Pozdrawiam i z góry dziękuję.Te Matagi SS, to wyższy moduł. Mam SS LL niby 10lb ale tylko na papierze, ma trochę mniej. Ja tam swoim łowiłem i 10g z 3" ES, i to był dla mnie koniec komfortu. Swojego uzbroiłem lekko w torzity i to ma na pewno znaczenie jak zależy nam na podniesieniu cw.Dla mnie był za długi na łódkę więc uciąłem go o 22cm z dołu i jutro mam nadzieję że wreszcie zapracuje pod jakąś rybką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Z tego co widzę - skończy się na matagi ss LL Ten chyba bedzie najbardziej optymalny do mojego zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Mój znajomy ma ten kijek Matagi Super Shore LL i powiem, że jego opis podany przez marekD jest idealny.Swoją drogą bardzo fajna wędka. Matagi TR76 Super Shore LL, to kij zdecydowanie tylko pod jigi, bardzo czuła szczytówka. Optymalnie pracuje 5-7 gr i te 9gr (może 10 gr) + keitech easy shiner 2 ''pociągnie na wodzie do 4-5 metrów bez uciągu, ale to już bez komfortu max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi