Skocz do zawartości

Zawartość cukru w cukrze czyli ile Finlandii jest w RAPALI

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Wczoraj otrzymałem w prezencie rapale magnum (CDMAG26)

Na opakowaniu ładnie napisali THE ORGINAL FINNISH MINNOW.... ale na łopacie napisane jest IRELAND :lol:

http://images48.fotosik.pl/309/bc08e441ae88907cmed.jpg

a pod kodem kreskowym Assembled in Estonia :mellow:

Wiec moje pytanie do znawców tematu ile zostało tej Fińskości w legendarnych woblerach i o co chodzi z tą Irlandią B)

Zapytam retorycznie, na modłę wsiowego głupka: a co ta fińskość ma do rzeczy? Moj najbardziej łowny wobler jest made in China. Łowię na Rapale (plastikowe, drewniane, irlandzkie, estońskie, sprzed kilkunastu lat i całkiem świeże)i pod ogon im nie zaglądam. Niektóre są łowne w Polsce, niektóre zagranicą, na inne nic nie bierze… No chyba, że nawiążemy do klimatów kolekcjonerskich – wtedy każdy detal ma znaczenie

Zdarzają się takie przynęty, do których nie trzeba nawet wiary wystarczy założyć. Prawda, mario?

Prawda B) Trzeba tylko do wody trafić :lol: :lol:

A ja słyszałem taką anegdotę, że jedne takie wobki (nie bedę uprawiał tu reklamy :mellow: ) zakłada się stojąc tyłem do wody, bo ryby wyskakują i z rąk je zabierają :o

I nie chodziło tu o Rapale

Nawiasem mówiąc szkoda, że w tej długości jest CD, bo pewnie relatywnie mało będzie okazji, żeby go użyć. Pływający byłby bardzej uniwersalny, a osiemnastka jest ciut mała...

Szczupakowiec... B)

Guzu

Guzu dobrze prawi. na Ziemiach Indian z Dzikiego Zachodu padlo juz na 26tke troche bardzo przyzwiotych - ze sie tak wyraze - mastodontow :D

wszystko to kwestia warunkow oraz lowiska w ktorym chcesz go puszczac :mellow: