Wojciech_B Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Witajcie Wczoraj otrzymałem w prezencie rapale magnum (CDMAG26)Na opakowaniu ładnie napisali THE ORGINAL FINNISH MINNOW.... ale na łopacie napisane jest IRELAND a pod kodem kreskowym Assembled in Estonia Wiec moje pytanie do znawców tematu ile zostało tej Fińskości w legendarnych woblerach i o co chodzi z tą Irlandią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Większość moich Rapali jest z Estonii.Niektóre nawet łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Ale myśl i duch fiński, technologia pewnie też. Ja już prawie nie zwracam uwagi co gdzie jest zrobione. Globalizacja mnie osacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Wobler jest z Irlandii a pudelko i umieszczenie w nim woblerka nastepuje w Estonii. A ten Finnish to klasyczny chwyt marketingowy To tak jak woblery lomzynskie... Guzu p.s. swoja droga KAWAL wabika. CD26. jeszcze po takiego nie mialem okazji siegnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Zapytam retorycznie, na modłę wsiowego głupka: a co ta fińskość ma do rzeczy? Moj najbardziej łowny wobler jest made in China. Łowię na Rapale (plastikowe, drewniane, irlandzkie, estońskie, sprzed kilkunastu lat i całkiem świeże)i pod ogon im nie zaglądam. Niektóre są łowne w Polsce, niektóre zagranicą, na inne nic nie bierze… No chyba, że nawiążemy do klimatów kolekcjonerskich – wtedy każdy detal ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 No właśnie jak coś jest łowne to nieważne skąd pochodzi,śmiać mi się chce jak ktoś pisze że nie kupi chińskiego slammera bo to tendeta.Jeśli komuś uda się zabić slammera chińskiego to chyba oddam mu swojego..też chińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Chciałem się dowiedzieć co chodzi z tymi wszystkimi krajami, co doskonale wyjaśnił Guzu @Guzu- wabia rzeczywiście kawałek jest dostałem jako przyspieszony urodzinowy prezent wiec mam nadzieje ze okaże się szczęśliwy i kiedyś padnie na niego jakiś rekordzik ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Nawiasem mówiąc szkoda, że w tej długości jest CD, bo pewnie relatywnie mało będzie okazji, żeby go użyć. Pływający byłby bardzej uniwersalny, a osiemnastka jest ciut mała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Nawiasem mówiąc szkoda, że w tej długości jest CD, bo pewnie relatywnie mało będzie okazji, żeby go użyć. Pływający byłby bardzej uniwersalny, a osiemnastka jest ciut mała... Szczupakowiec... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Taka prawda. Ostatnio kupiłem kilka klepek za wielką wodą. Spore są Od niedzieli poddam je intensywnym testom na gryzienie <_< Skrobnę coś, jak wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Łowność rzeczą względną jest. Ja ostnio uparłem się na jakieś wahadła firmy krzak i wyniki są nadspodziewane. Najważniejsza jest wiara w przynętę i technikę prowadzenia . No i trochę ciwrpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Zdarzają się takie przynęty, do których nie trzeba nawet wiary wystarczy założyć. Prawda, mario? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Ja z kolei kupując Rapale nigdy nie patrzę czy jest to Ireland, Finland, czy Estonia. Rapala to Rapala i wg mnie na jej łowność absolutnie nie ma wpływu to, czy jechała z fabryki lewą czy prawą stroną jezdni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Zdarzają się takie przynęty, do których nie trzeba nawet wiary wystarczy założyć. Prawda, mario? Prawda Trzeba tylko do wody trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Zdarzają się takie przynęty, do których nie trzeba nawet wiary wystarczy założyć. Prawda, mario? Prawda Trzeba tylko do wody trafić A ja słyszałem taką anegdotę, że jedne takie wobki (nie bedę uprawiał tu reklamy ) zakłada się stojąc tyłem do wody, bo ryby wyskakują i z rąk je zabierają I nie chodziło tu o Rapale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Nawiasem mówiąc szkoda, że w tej długości jest CD, bo pewnie relatywnie mało będzie okazji, żeby go użyć. Pływający byłby bardzej uniwersalny, a osiemnastka jest ciut mała... Szczupakowiec... Guzu Guzu dobrze prawi. na Ziemiach Indian z Dzikiego Zachodu padlo juz na 26tke troche bardzo przyzwiotych - ze sie tak wyraze - mastodontow wszystko to kwestia warunkow oraz lowiska w ktorym chcesz go puszczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi